Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    базилік - великий пучок (100 гр);
    пармезан - 200 гр;
    кедрові горішки - 200 гр;
    часник - 1 великий зубчик;
    оливкова олія - 1/2 склянки (або 1/3);
    великі креветки - 700 гр (вага без панцирів);
    спагетті - 500 гр;
    перець чилі - 1 шт;
    сіль, перець.
    Спочатку робимо соус песто:
    Моєму та сушимо базилік. Відокремлюємо листочки від стебел і кидаємо їх в блендер.
    Пармезан ріжемо великими кубиками і висипаємо їх на базилік.
    Далі сыпем в блендер кедрові горішки і ллємо туди ж оливкова олія.
    Я не випадково написала, що олії нам знадобиться півсклянки або одна третина - ви будете дивитися по кінцевої консистенції соусу. Для спагетті мені цілком вистачає половини склянки олії.
    Якщо я роблю песто, як соус для чого іншого, то він потрібен мені менш густий, тому масла лью більше. Знову ж скільки візьме базилік і горіхи - все залежить від "вологості" цих продуктів.
    Витискаємо туди ж часник.
    Перемелюють у блендері в однорідну масу, але я люблю, щоб вона не була зовсім "гладкою", а щоб там залишалися дрібні крупинки пармезану.
    Ставимо вариться спагетті згідно інструкції на упаковке.Макароны не ламаємо! "Ставимо", як на фото, в каструлю і через 30 секунд ложкою "допомагаємо їм опуститися на дно. Вони вже стануть мягкими.Ах, так! Варимо обов'язково в солоній воді!
    Моєму і, якщо треба, чистимо заздалегідь розморожені креветки.
    На великій сковороді розігріваємо маслинове масло й кидаємо туди порізаний навпіл і очищений перець чилі.
    Через пару хвилин кидаємо у сковорідку креветки, злегка посолимо (пам'ятаємо, що пармезан солоний) й поперчимо. Помішуючи смажимо 1-2 хвилини.
    Тим часом спагетті зварилися. Зачерпываем з каструлі зі спагеті чашкою воду.
    Інше зливаємо.
    Висипаємо спагетті в сковороду з креветками, добре перемішуємо.
    Після того, як перемішали, відразу додаємо песто і знову перемішуємо.
    ретельно Перемішуємо і дивимося на "сухість-вологість". Якщо вся "вода" (у мене вона утворилася при смаженні креветок) вбрався вже в макарони, то додаємо ще 2-3 ст.л. води, в якій варилися макарони.
    Одразу подаємо.
    Я думаю, ви розумієте, що посипати при подачі пармезаном - зайве. У нас пармезану у цій страві стільки, що будь-якого любителя цього сиру за вуха буде не відтягнути.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна