Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Іноді стає нудно їсти на гарнір варені овочі, навіть якщо їх дуже любиш. Тому пропоную рецепт запіканки, яка освіжить улюблені смаки і внесе різноманітність у наш корисне харчування. Всі овочі зберігають свої вітаміни, тому що ми їх недовго варимо і недовго запікаємо. Всі інгредієнти я підбирала з мінімальним вмістом жирів.
    Інгредієнти:
    * цвітна капуста - невеликий качан;
    * брокколі - качан;
    * гриби гливи (можна печериці) - 300 гр;
    * помідори - 2 шт;
    * сулугуні - 100 гр;
    * сіль.
    Для сирного соусу:
    * пачка знежиреного сиру - 300 гр;
    * йогурт без добавок - 300 гр (у мене актив);
    * кінза (або інша ваша улюблена зелень) - пучок;
    * часник - 1 зубчик;
    * сіль.
    Ріжемо цвітну капусту на суцвіття.
    Також чинимо з брокколі. Не забуваємо ніжку теж використати для цього очистити від ніжку шкірки нарізати кубиком.
    Кладемо всю капусту в киплячу подсоленую воду і варимо 3 хвилини після закипання.
    Зливаємо воду.
    Викладаємо капусту у форму.
    Нарізаємо гриби.
    Розкладаємо гриби поверх капусти.
    Робимо сирний соус (можна заздалегідь, у мене він частенько є в холодильнику, я його на бутерброди роблю).
    Кладемо в чашу блендера сир, йогурт, дрібно порізану кінзу, видавлений часник і сіль. Збиваємо до однорідної маси.
    Я забула покласти помідори, розкидала їх в самому кінці зверху. А вам рекомендую покласти порізані кубиком помідорки зараз.
    Виливаємо зверху овочів сирний крем. Ріжемо сулугуні пластинками.Раскладываем поверх запіканки.
    Ставимо в розігрітій до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
    По тарілках!
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна