Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • На вечерю були гребінці. М'ясо гребінців трохи солодкувате, тому відмінно поєднується з пряними травами. Я їх обсмажила з зеленою цибулею та базиліком. На завершення додала трохи соєвого соусу. Наступного разу спробую замість соєвого соусу додати теріякі.
    Інгредієнти:
    морський гребінець - 500г;
    зелена цибуля - 1 пучок;
    базилік - 1 пучок;
    рослинна олія - за смаком;
    соєвий соус - за смаком.
    Морських гребінців розморозити, вимити під проточною водою на випадок, якщо є пісок, і обсушити на серветці. На кожному мускуле зробити неглибокі насічки ножем.
    Зелень вимити і обсушити. Листя базиліка відокремити від стебел, зелену цибулю дрібно нарізати.
    Розігріти пательню, влити трохи рослинної олії і покласти гребінці. Обсмажити з усіх боків до утворення золотистої скориночки. Потім додати всю зелень.
    Перемішати гребінці з зеленню, готувати всі разом кілька хвилин. Приправити соєвим соусом, перемішати і зняти сковороду з вогню.
    Гребінці готові.
    Фото і рецепт: Олена Покровська