Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Про існування квасолеві котлеток особисто я вперше дізналася в кінці 80-х, у період перебудови, коли через відсутність м'яса в магазинах трудящим доводилося експериментувати з іншими джерелами протеїну, менш звичними. У той час я й подумати не могла, що квасолеві котлетки можуть бути такими смачними і різними.
    Інгредієнти:
    1.5 склянки звареної чорної квасолі або 1 банка консервованої, промитої від солі під проточною водою
    ½ порізаного свіжого болгарського перцю (або ½ склянки замороженого)
    ½ лука порізаного
    3 зубчики часнику, порізаної
    1 яйце або 2 білка яєць (жовтки можна використовувати для приготування домашнього шампуню)
    1 ст.л. порошку перцю чилі
    1 ст.л. меленого кмину (куміна)
    1ч.л. гострого соусу
    1/2 ст. розмеленого в блендері геркулеса або мелених сухарів (переважно цільно зернових)
    Приготування:
    1. Нагріти духовку (жарова шафа) до 190 градусів (375 F). Злегка деко змастити олією.
    2. У великій мисці розім'яти з допомогою картопляної мялки або вилкою зварену (або консервовану) квасолю до пастообразного стану.
    2. У кухонному комбайні подрібнити цибуля, часник, перець. Викласти в миску з квасолею.
    3. У невеликої ємності змішати яйце (або білки), спеції і соус.
    4. Додати яєчну суміш у фасолевую масу. Змішати з меленим сухарями. Вимішувати до тих пір, поки маса почне добре лепіться. Сформувати 4 круглих котлети-бюргера.
    5. Покласти на деко і запікати в жарочній шафі близько 10 хвилин. Перевернути котлетки на іншу сторону і піч ще 10 хвилин.