Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
* відварений рис (жасминовий) 3/4 склянки
* м'ясний фарш 300 г
* часник 1-2 зубчики
* зелень петрушки, 1/2 пучка
* сметана 2 ст. л.
* сіль, перець
* буряк 4 шт.
* пармезан або інший сир за смаком
* папір для випічки
Спосіб приготування:
Буряк відварити, охолодити, очистити. За допомогою ложки акуратно видалити м'якоть, залишивши стінки товщиною 0,5 см. Папір нарізати 4 квадрата, зробити мішечки.
Кожен мішечок змазати олією, викласти в кожен із буряку. В миску викласти охолоджений рис. Додати м'ясний фарш. Зелень петрушки подрібнити.
Часник дрібно нарізати і разом із зеленню викласти в миску. Додати сметану, посолити і поперчити за смаком, перемішати. Нафарширувати масою буряк.
Викласти буряк на деко, поставити в духовку і запікати 30-35 хвилин при температурі 200 градусів. За 5 хвилин до закінчення приготування посипати буряк тертим сиром.
Викласти буряк на тарілки та подати до столу.
Приємного апетиту!