Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * відварений рис (жасминовий) 3/4 склянки
    * м'ясний фарш 300 г
    * часник 1-2 зубчики
    * зелень петрушки, 1/2 пучка
    * сметана 2 ст. л.
    * сіль, перець
    * буряк 4 шт.
    * пармезан або інший сир за смаком
    * папір для випічки
    Спосіб приготування:
    Буряк відварити, охолодити, очистити. За допомогою ложки акуратно видалити м'якоть, залишивши стінки товщиною 0,5 см. Папір нарізати 4 квадрата, зробити мішечки.
    Кожен мішечок змазати олією, викласти в кожен із буряку. В миску викласти охолоджений рис. Додати м'ясний фарш. Зелень петрушки подрібнити.
    Часник дрібно нарізати і разом із зеленню викласти в миску. Додати сметану, посолити і поперчити за смаком, перемішати. Нафарширувати масою буряк.
    Викласти буряк на деко, поставити в духовку і запікати 30-35 хвилин при температурі 200 градусів. За 5 хвилин до закінчення приготування посипати буряк тертим сиром.
    Викласти буряк на тарілки та подати до столу.
    Приємного апетиту!