Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
6 бульб картоплі середнього розміру
2 ст. л. борошна пшеничного
7-8 ст. л. свинячого сала або олію
сметана
1 яйце
ріпчасту цибулю 1 шт.
сіль за смаком
для гарніру:
філе оселедця 1 шт.
сьомга с/с, 2 шматки
цибуля-порей 50 г
сік 1/4 лимона
оливкова олія
перець
Спосіб приготування:
Картоплю очистити, промити і сирої натерти на терці. Ріпчасту цибулю також натерти на терці. В масу вбити яйце. Додати борошно. Посолити, поперчити і все перемішати.
Викладати масу ложкою на сильно розігріту сковороду, в розтоплений жир, і обсмажувати оладки з обох боків до утворення золотистої скориночки.
Для гарніру оселедець і сьомгу нарізати дрібним кубиком (можна використовувати тільки оселедець). Цибуля-порей дрібно нарізати. У мисці з'єднати цибулю з рибою, заправити соком лимона.
Влити оливкова олія. Масу поперчити і перемішати, дати постояти в холоді деякий час. Деруни подавати гарячими зі сметаною і гарніром.
Приємного апетиту.