Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • На смак кольрабі нагадує качан звичайної білокачанної капусти, але більш ніжну, кремовий. Капусту можна приготувати різними способами. Сьогодні я її нафаршировала. Для начинки взяла суміш моркви, цибулі, кольрабі і сире яйце. Вийшло смачно.
    Інгредієнти:
    кольрабі - 2 шт.;
    морква - 1 шт.;
    ріпчаста цибуля - 1 шт.;
    яйце - 1 шт.;
    сіль, чорний мелений перець - за смаком;
    вершкове масло - 50г;
    сир - 2 скибочки.
    Кольрабі вимити, овощечисткой зрізати шкірку, ножем відрізати голову.
    Вирізати серцевину капусти, залишивши стінки і дно товщиною близько 7-10 мм. Отримані порожнисті кочережки бланширувати в підсоленій воді приблизно 7-10 хвилин.
    Морква вимити, очистити і нарізати маленькими кубиками. Цибулю дрібно посікти.
    В глибокій сковороді розтопити вершкове масло і обсмажити на ньому лук. Потім додати моркву. Готувати, помішуючи, на середньому вогні приблизно 5 хвилин.
    Перекласти в сковороду серцевину кольрабі і готувати до м'якості. Приправити сіллю і меленим чорним перцем.
    Яйце трохи розмішати виделкою і влити в сковороду овочами. Швидко розмішати і зняти сковороду з плити.
    Нафарширувати кольрабі, поставити в жароміцну форму. Влити в форму біля 1 склянку води. Запікати в попередньо прогрітій до 180 С духовці до м'якості.
    За кілька хвилин до готовності кольрабі, поверх кожної кочережки покласти по скибочки сиру.
    Автор: Олена Покровська