Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
На смак кольрабі нагадує качан звичайної білокачанної капусти, але більш ніжну, кремовий. Капусту можна приготувати різними способами. Сьогодні я її нафаршировала. Для начинки взяла суміш моркви, цибулі, кольрабі і сире яйце. Вийшло смачно.
Інгредієнти:
кольрабі - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
яйце - 1 шт.;
сіль, чорний мелений перець - за смаком;
вершкове масло - 50г;
сир - 2 скибочки.
Кольрабі вимити, овощечисткой зрізати шкірку, ножем відрізати голову.
Вирізати серцевину капусти, залишивши стінки і дно товщиною близько 7-10 мм. Отримані порожнисті кочережки бланширувати в підсоленій воді приблизно 7-10 хвилин.
Морква вимити, очистити і нарізати маленькими кубиками. Цибулю дрібно посікти.
В глибокій сковороді розтопити вершкове масло і обсмажити на ньому лук. Потім додати моркву. Готувати, помішуючи, на середньому вогні приблизно 5 хвилин.
Перекласти в сковороду серцевину кольрабі і готувати до м'якості. Приправити сіллю і меленим чорним перцем.
Яйце трохи розмішати виделкою і влити в сковороду овочами. Швидко розмішати і зняти сковороду з плити.
Нафарширувати кольрабі, поставити в жароміцну форму. Влити в форму біля 1 склянку води. Запікати в попередньо прогрітій до 180 С духовці до м'якості.
За кілька хвилин до готовності кольрабі, поверх кожної кочережки покласти по скибочки сиру.
Автор: Олена Покровська