Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Нам знадобиться:
капуста цвітна (700-800 г) - 1 вилок;
м'ясний фарш (свинина + яловичина) - 350 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт, крупная;
часник - 3-4 зуб.;
картопля - 1 шт;
вершки (або молоко ) - 2 ст. л.;
олія рослинна - 2 ст. л.;
сіль;
паприка (мелена) - 0,5 ч. л.;
приправа (суміш різних трав);
суміш перців (мелених);
петрушка;
масло вершкове (трохи);
сир твердий - 130 г.
Приготування:
Капусту розібрати на суцвіття і відварити до напівготовності в підсоленій воді з додаванням молока. Тоді вона не розвариться, буде пружною і дуже ніжною.
Цибулю натерти на крупній тертці, часник видавити через прес, картоплину натерти на дрібній терці, все це додати у фарш, посолити, поперчити.
Додати всі спеції, посіченої петрушки, масло і молоко (вершки). Все добре перемішати і дати постояти фаршу 30-40 хвилин.
З фаршу сформувати колобок, викласти у форму або деко, трохи приплюснути.
Далі потрібно весь цей колобок «обтыкать» суцвіттями цвітної капусти, добре вдавлюючи у фарш, щоб з увазі нагадував цілий качан.
Зверху на капусту покласти трохи вершкового масла. Поставити наш «качан» в духовку на 40-50 хвилин при 180 градусах. Через 25-30 хвилин зверху накриваємо капусту фольгою, щоб не згоріла завчасно.
Після закінчення 40-50 хвилин, дістати наш «качан» і посипати сиром, забрати назад в духовку до зарумянивания.
Фото і рецепт: horo6aya