Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • СКЛАД:
    3 великі картоплини (500~600г),
    2 банки консервованої квасолі,
    1 яйце,
    1 зубчік часнику,
    пучок кропу,
    1~2 ч ложки крохмалю,
    перець, щіпка солі,
    1/3 склянки борошна або панірувальних сухарів,
    4 ст ложки рослинної олії для смаження
    Приготування:
    Картоплю очистити, довільно нарізати і відварити в невеликій кількості підсоленої води до м'якості.
    З квасолі злити всю рідину. Перекласти в глибоку миску і розім'яти товкачиком до стану пюре.
    В миску з розім'ятої квасолею покласти гарячу картоплю. Розім'яти і перемішати.
    Спробувати отриману масу на смак і при необхідності подсолить.Положить яйце, дрібно порізаний кріп, перець і крохмаль.
    Перемішати до рівномірного розподілу кропу. В тарілку насипати борошно або панірувальні сухарі.
    Класти в борошно по одній столовій ложці суміші і обвалювати з усіх боків.
    Руками сформувати круглі або довгасті котлети і дати їм полежати 5 хвилин, щоб панірування щільніше пристала.
    У сковороді на вогні трохи нижче середнього розігріти 2 столові ложки рослинної олії.
    Обсмажувати котлети з двох боків до утворення рум'яної скоринки - приблизно по 3~4 хвилини з кожного боку, в залежності від розміру котлет.
    Після приготування першої партії котлет додати в сковороду ще 2 столові ложки масла і посмажити другу порцію.
    Подавати котлети бажано зі сметанним соусом: сметана + кріп + часник + сіль.
    Вихід: 12~15 котлет