Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
СКЛАД:
3 великі картоплини (500~600г),
2 банки консервованої квасолі,
1 яйце,
1 зубчік часнику,
пучок кропу,
1~2 ч ложки крохмалю,
перець, щіпка солі,
1/3 склянки борошна або панірувальних сухарів,
4 ст ложки рослинної олії для смаження
Приготування:
Картоплю очистити, довільно нарізати і відварити в невеликій кількості підсоленої води до м'якості.
З квасолі злити всю рідину. Перекласти в глибоку миску і розім'яти товкачиком до стану пюре.
В миску з розім'ятої квасолею покласти гарячу картоплю. Розім'яти і перемішати.
Спробувати отриману масу на смак і при необхідності подсолить.Положить яйце, дрібно порізаний кріп, перець і крохмаль.
Перемішати до рівномірного розподілу кропу. В тарілку насипати борошно або панірувальні сухарі.
Класти в борошно по одній столовій ложці суміші і обвалювати з усіх боків.
Руками сформувати круглі або довгасті котлети і дати їм полежати 5 хвилин, щоб панірування щільніше пристала.
У сковороді на вогні трохи нижче середнього розігріти 2 столові ложки рослинної олії.
Обсмажувати котлети з двох боків до утворення рум'яної скоринки - приблизно по 3~4 хвилини з кожного боку, в залежності від розміру котлет.
Після приготування першої партії котлет додати в сковороду ще 2 столові ложки масла і посмажити другу порцію.
Подавати котлети бажано зі сметанним соусом: сметана + кріп + часник + сіль.
Вихід: 12~15 котлет