Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
гарбуз - 1 кг
молоко - 500 мл
яйця - 2 шт.
панірувальні сухарі - 150 гр.
масло вершкове - 100 гр.
борошно пшеничне - 50 гр.
соус з паприки - 200 гр.
перець мелений, сіль за смаком
насіння гарбуза - 2 ст. ложки
Для соусу:
перець солодкий червоний - 3 шт.
масло вершкове масло або маргарин - 30 гр.
паприка мелена - 1 ч. ложка
овочевий бульйон - 1 склянка
пластівці вівсяні - 40 гр.
сир - 2 ст. ложки
вершки густі - 125 гр.
Приготування:
Готуємо соус: 2 перцю наріжте великими кубиками, обсмажте на маслі або маргарині.
Додайте паприку, овочевий бульйон і тушкуйте 20 хвилин. Потім перець охолодіть, подрібніть в блендері, додайте вівсяні пластівці, протертий сир і прогрійте.
Залишився перець наріжте дрібними кубиками, змішайте з соусом, додати збиті вершки і перемішайте.
Готуємо кульки: З м'якоті гарбуза виїмкою виріжте кульки діаметром 2 см, відваріть їх до напівготовності в підсоленій воді, потім влийте гаряче молоко, поперчіть і варіть до готовності.
Готові кульки відкиньте на друшляк, обсушіть, виклавши на серветку. Запаніруйте кульки в борошні, яйці, потім в сухарях.
Укладіть кульки на деко і, поклавши на кожен по шматочку масла, запікайте їх при 240 С до утворення рум'яної скоринки.
При подачі викладіть кульки на блюдо, полити приготованим соусом і посипати підсмаженими насінням гарбуза.
Приємного апетиту!