Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Баклажани виходять гострими, соковитими, м'якими і ароматными.Если баклажани молоді, то шкірку можна не видаляти. Якщо ж старі і мляві, то шкірку краще зчистити. Склад маринаду потрібно підбирати індивідуально, орієнтуючись на своє сприйняття кислого-солоного-гострого.
СКЛАД:
баклажани,
3 зубчики часнику,
1/4 ч ложки червоного перцю,
10 крапель оцтової кислоти 70%,
сіль
Баклажани порізати круглими або овальними скибками товщиною ~0,7 см (при бажанні баклажани можна очистити).
У глибоку миску налити 1/2 склянки води і розчинити в ній 2 чайні ложки солі.
Баклажани покласти в миску і перемішати так, щоб кожна часточка поринула в соляний розчин.
Залишити баклажани в розсолі на час приготування маринаду.
Маринад:
В миску налити 0,5 склянки не гарячої кип'яченої води.
Влити оцет, насипати мелений гострий перець і покласти продавлений через прес часник.
Злити воду з баклажанів. На середньому вогні в сковороді розігріти олію.
Обсмажити часточки баклажанів з двох сторін до зарумянивания - до золотисто-червоного кольору. Якщо дожаривать до більш темного кольору, утворюється гіркоту.
Перевертати часточки найзручніше за допомогою двох вилок. Смажені шматочки перекласти в миску з маринадом.
Швидко перемішати і вийняти на тарілку. Якщо часточки довго пробудуть в маринаді, то вони розмокнуть.
Далі баклажанові часточки можна подавати відразу до столу (наприклад, з картопляним пюре) або консервувати.