Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
На вечерю були гребінці. М'ясо гребінців трохи солодкувате, тому відмінно поєднується з пряними травами. Я їх обсмажила з зеленою цибулею та базиліком. На завершення додала трохи соєвого соусу. Наступного разу спробую замість соєвого соусу додати теріякі.
Інгредієнти:
морський гребінець - 500г;
зелена цибуля - 1 пучок;
базилік - 1 пучок;
рослинна олія - за смаком;
соєвий соус - за смаком.
Морських гребінців розморозити, вимити під проточною водою на випадок, якщо є пісок, і обсушити на серветці. На кожному мускуле зробити неглибокі насічки ножем.
Зелень вимити і обсушити. Листя базиліка відокремити від стебел, зелену цибулю дрібно нарізати.
Розігріти пательню, влити трохи рослинної олії і покласти гребінці. Обсмажити з усіх боків до утворення золотистої скориночки. Потім додати всю зелень.
Перемішати гребінці з зеленню, готувати всі разом кілька хвилин. Приправити соєвим соусом, перемішати і зняти сковороду з вогню.
Гребінці готові.
Фото і рецепт: Олена Покровська