Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Опис: Лаханоризо - просте, смачна страва домашньої грецької кухні - це ні що інше, як капуста з рисом, але приготоване дуже цікаво. Заходьте, пригощайтеся!
За цей рецепт я вдячна Ларисі glaros і її грецьким друзям!
Інгредієнти:
* Капуста білокачанна - 500-800 р
* Цибуля ріпчаста - 1 шт
* Морква - 1-3 шт
* томатний Сік - 100 мл
* Рис (круглий ) - 100 г
* оливкова Олія (або вершкове) - 100 мл
* Петрушка (зелень)
* Сіль
* Перець чорний (горошком)
* Коріандр (в зернах або мелений)
* Перець чилі (за бажанням)
* Цибуля зелена - 2-3 шт
* Капуста білокачанна 500 г - 140 Ккал
Приготування:
Отже, капусту нашинкувати. Я зробила це так. Можна і більше крупно.
500-800 р - залежно від того, що ви любите більше: рис або капусту. Я нашинковала 500 гр.
Цибулю порізати великими кубиками, моркву - колечками. Кількість моркви регулюйте по своєму смаку. Я взяла 1 шт.
На оливковій олії (я віддаю перевагу в цьому випадку - вершкове масло) поступово спасерувати до прозорості цибулю, моркву.
Додати зелену цибулю.
Додати капусту і смажити на максимальному вогні, постійно помішуючи, до карамелізації капусти.
Коли капуста трохи буряки, додати томатний сік і спеції (сіль, коріандр, перець горошком). Перемішати. Зменшити вогонь до мінімуму.
Додати круглий рис (якщо потрібно - попередньо промити) і води, удвічі більше ніж рису. Тобто на 3/4 склянки рису - 2 рази на 3/4 склянки води. Закрити кришкою і тушкувати до готовності рису.
Страву посипати зеленню петрушки.
Перець чилі потрібно додавати згідно смакам ваших домочадців, бажано - мелений, вже безпосередньо в тарілку.
Мій чоловік - невеликий цінитель овочів і рису - оцінив цю страву на "відмінно", але зауважив, що сюди відмінно би підійшли копчені реберця (або шматочки бекону, я так думаю)!
Так що вирішуйте самі, як вам готувати "Лаханоризо"!
Приємного апетиту!
Коли цей рецепт мені попався на очі, я дуже довго думала й стала роздумувати, що ж за страва може вийде з цих інгредієнтів...
Сьогодні я з твердістю можу сказати: до неподобства просто, дуже смачно, бюджетно і навіть дієтично!
Можливі варіанти подачі в Піст, або більш ситні: з копченим м'ясом, в зимовий час.
Думаю, що це блюдо практично нікого не залишить байдужим.
Фото і рецепт: barska