Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    гарбуз (м) - 600г;
    картопля - 300г;
    пшеничне борошно - 150г;
    пармезан - 80г;
    яйце - 1 шт.;
    мускатний горіх,
    сіль, перець - за смаком;
    для соусу: масло вершкове - 100г; зелень петрушки, шавлії, кінзи (на вибір) - 1 великий пучок
    Гарбуз нарізати шматочками і разом з шкіркою запекти в духовці або відварити під кришкою в невеликій кількості води (води має бути мінімум, тільки щоб не підгоряло дно).
    Картопля вимити, очистити, зварити в підсоленій воді. Злити воду і зробити пюре.
    Якщо гарбуз отваривалась, відкинути на друшляк і дати воді стекти. Гарбуз протерти через сито, видалити шкіру і, якщо є, великі волокна.
    Змішати гарбуз з картопляним пюре. Додати борошно, подрібнений сир та спеції за смаком, перемішати.
    Додати яйце і замісити тісто. Вимішувати до однорідного стану, після чого поставити миску з тістом в холодильник приблизно на годину.
    Тісто буде м'яким, ліпити з нього щось складно, але додавати більшу кількість борошна не варто, оскільки це вплине на смак.
    Приготувати чайну ложку і миску з холодною водою. Ложку опустити у воду, потім зачерпнути тісто, другий ложечкою можна допомогти собі сформувати кульку.
    Відварити ньокі в киплячій підсоленій воді. Як тільки вони спливуть на поверхню, вийняти їх шумівкою. Варяться вони дуже швидко, тому постарайтеся отримати ньокі з води швидко, щоб вони не встигли розкиснути.
    Для соусу розігріти в сковороді масло, додати дрібно нарізану зелень і прогріти, помішуючи, кілька хвилин.
    Готові ньокі викласти в змащену маслом тарілку, полити соусом і за бажанням посипати тертим пармезаном.
    Автор: Олена Покровська