Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Ньокі - це італійські картопляні галушки. Прекрасним чином можуть виступати як самостійне блюдо (з різними соусами - грибними, томатными, сирними, м ’ ясними та ін.), а також, як гарнір. Досить просто і оригінально.
Інгредієнти:
картопля - 1 кг;
яйце - 1 шт;
тертий пармезан - 5 ст.л.;
борошно - 300 гр (+ борошно для розкочування);
печериці - 400 гр;
цибуля - 1 шт;
часник - 2 зубчики;
петрушка - 4 гілочки;
біле вино - 1/4 склянки;
вершки 22% - 300 мл;
вершкове масло - 50 гр;
сіль, перець;
пармезан для подачі.
Приготування:
Зварити картоплю в мундирі. Під час варіння посолити.
Поки картопля вариться, займемося соусом.
дрібно Наріжемо цибулю і часник.
Печериці чистимо м'якою щіточкою або протираємо трохи вологим паперовим рушником, щоб зчистити крихти землі. Не моєму!!! Інакше вони втратять аромат і смак.
Потім ріжемо навпіл і пластинами. На великій глибокій сковороді розтоплюємо вершкове масло і кидаємо туди цибулю і часник.
Помішуючи пасеруємо до прозорості пару хвилин. Потім додаємо порізані гриби.
Перемішуємо й тушкуємо на невеликому вогні 5 хвилин, гриби повинні обмякнуть і змінити колір - потемніти. Солимо.
Дрібно ріжемо листочки петрушки і висипаємо в сковорідку, вливаємо туди ж біле вино. Тушкуємо 5 хвилин, щоб випарувати алкогольні пари.
Потім вливаємо вершки, солимо й тушкуємо до появи булек. Потім вимикаємо і накриваємо кришкою.
Картоплю швидко чистимо (щоб не остигала) і товкачем перетворюємо в пюре.
Вбиваємо яйця, додаємо сир і продовжуємо "заважати" товкачем. Потім додаємо борошно і вымешивам тісто. Воно виходить досить липким.
Сформуєм з нього куля (можна змастити руки рослинним маслом, щоб тісто не прилипало).
Ділимо на 4 частини. Ставимо на вогонь каструлю з водою.
Розгортаємо з 1 частини тесту на дошці з борошном ковбаску і нарізаємо на галушки. Кидаємо у що закипіла підсолену воду ньокі і варити на середньому вогні до спливання.
Потім дістаємо шумівкою в тарілку. Із другою частиною тесту поступаємо також (на 4 порції нам знадобиться половина тіста).
Поливаємо соусом. Посипаємо пармезаном - і швидше їмо.
Приємного апетиту!
NB! З тістом вступити можна наступним чином - воно спокійно зберігається в холодильнику до трьох днів. Або можна сформувати галушки і заморозити їх на дошці яка була вкрита борошном або выстеленной кулінарної папером, а при потребі варити - це чудовий гарнір до багатьох страв.
Фото і рецепт: Ольга Злобіна