Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
На мій погляд, в кулінарії, як і в житті, необхідно бути відкритим для нових вражень. Одна з тим кулінарії, яка мені вкрай цікава, - це заготовки, особливо несолодкі. Я особисто спостерігав за тим, як витягуються особи багатьох при згадці мармеладу з червоної цибулі. Однак, те, що несподівано для нас, давно збудовано в кулінарні традиції інших країн, таких як Франція, Великобританія, Індія і Південна Африка.
Цибуля є універсальним підсилювачем смаку, особливо м'ясного. Червона цибуля, який набагато солодше ріпчастої, в результаті тривалого гасіння утворює в'язкий мармелад насиченого фіолетового кольору. З його допомогою можна вдихнути іскру життя в холодне м'ясо, свинячий карбонад, наприклад, або тонкий шматок вчорашньої запеченої яловичини. Ваш власний мармелад з червоної цибулі може зробити неповторним будь-який бургер, сендвіч або навіть стейк. Шматочок підсмаженого хліба, трохи м'якого козячого сиру (начебто сиру фета) та пара ложок мармеладу будуть елегантною закускою або несподіваним супутником будь-якого паштету або м'ясного рулету.
Витратити 3-4 години свого часу на кухні, щоб наступні 3 місяці мати можливість надати неповторний смакової відтінок своєї домашньої кухні. Мені здається, це має сенс.
Мармелад з червоної цибулі фото
Мармелад з червоної цибулі
Рецепт розрахований приблизно на 4 банки по 500 г:
2 кг червоної цибулі
4 зубчики часнику
120 г вершкового масла
150 г цукру
750 мл напівсухого червоного вина
350 мл винного оцту
200 мл віскі
4 ст. л. оливкової олії
прянощі за бажанням (я використовував паличку кориці)
сіль і мелений чорний перець
Багатство і глибина смаку мармеладу залежать виключно від вас. Союз декількох інгредієнтів може бути багатогранним, як це ні дивно. Червоний лук може стати ріпчастою, звичайний цукор може бути замінений тростинним або коричневим, вибір оцту, червоного вина і міцного алкоголю теж лежить на вас. Тут важливо не боятися експериментувати. Описаний вище рецепт, яким користувався я. Не виключено, що в наступний раз я приготую по-іншому.
Отже, почніть з того, що стерилізують банки. Для цього, потримайте їх разом з кришками 15 хвилин в киплячій воді і обсушіть.
Розріжте цибулини навпіл і очистіть від шкірки. Тонко нарізати цибулю. Потім, подрібніть часник.
Розтопіть у великій сковороді з високими стінками і товстим дном вершкове масло на сильному вогні. Каструля так само може бути використана. Введіть цибулю і часник і добре перемішайте. Зменшіть вогонь та додайте цукор, сіль і перець. Можна додати кілька столових ложок води, щоб допомогти луку стати ніжніше. Тушкуйте цибулю без кришки 40-50 хвилин, помішуючи. Цибуля буде готовий, коли стане настільки ніжним, що його можна буде ламати, злегка притискаючи лопаткою до краю каструлі. Цибулевий сік випариться, а на кухні буде чутний насичений аромат карамелі.
Додайте вино, віскі і оцет та готуйте ще 25-30 хвилин, далі без кришки, не забуваючи помішувати. На цьому етапі я рекомендую додати прянощі, якщо ви їх використовуєте. Я взяв паличку кориці, але ви можете піти далі. Пара зірочок бад ` яну, листя чебрецю або сушений перчик чилі теж непогано підійдуть. Готовність мармеладу можна перевірити, провівши ложкою або лопаткою по дну сковороди. Якщо розчиститься стежка, яку поступово буде заповнювати в'язка ароматна маса, то мармелад досяг потрібної густоти.
Розлийте мармелад з банкам і дайте повністю охолонути, перш ніж поставити в холодильник. Насолоджуйтесь, імпровізуйте.