Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
Соус песто (для наведеного нижче кількості моцарелли даного кількості соусу багато, я наводжу базовий обсяг інгредієнтів, тим більше, що соус відмінно зберігається в банку з кришкою в холодильнику приблизно тиждень):
* базилік - великий пучок (100 гр);
* пармезан - 200 гр;
* кедрові горішки - 200 гр;
* часник - 1 великий зубчик;
* оливкова олія - 1/2 склянки (або 1/3);
* моцарела - 500 гр.
Спочатку робимо соус песто:
Моєму та сушимо базилік. Відокремлюємо листочки від стебел і кидаємо їх в блендер.
Залишаємо маленькі листочки для прикраси.
Пармезан ріжемо великими кубиками і висипаємо їх на базилік.
Далі сыпем в блендер кедрові горішки і ллємо туди ж оливкова олія.
Я не випадково написала, що олії нам знадобиться півсклянки або одна третина - ви будете дивитися по кінцевої консистенції соусу.
Якщо він потрібен мені менш густий, масла лью більше. Знову ж скільки візьме базилік і горіхи - все залежить від "вологості" цих продуктів.
Витискаємо туди ж часник.
Перемелюють у блендері в однорідну масу, але я люблю, щоб вона не була зовсім "гладкою", а щоб там залишалися дрібні крупинки пармезану.
Моцареллу рвемо руками. Не ріжемо! Вона чудово волокниста і різати її - злочин.
Італійці перестали б розмовляти з тією людиною, яка поріже моцареллу в салат!
Зверху викладаємо соус песто, не шкодуємо.
Прикрашаємо маленькими листочками базиліка. Можна для краси полити олією, якщо у вас є "носик" для пляшки масла, щоб цівка була тоненькою.
Приємного апетиту!
NB! - Соус, що залишився я прибрала банку і в холодильник, а через пару днів приготувала пасту з креветками і соусом песто.
Також його смачно просто на сніданок з тостами вживати.
- це блюдо по класиці додають помідори і виходить Капрезе, але мені набридло, і я зробила зелений варіант з чистими смаками моцарелли і багато песто.
Фото і рецепт: Ольга Злобіна.