Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    Соус песто (для наведеного нижче кількості моцарелли даного кількості соусу багато, я наводжу базовий обсяг інгредієнтів, тим більше, що соус відмінно зберігається в банку з кришкою в холодильнику приблизно тиждень):
    * базилік - великий пучок (100 гр);
    * пармезан - 200 гр;
    * кедрові горішки - 200 гр;
    * часник - 1 великий зубчик;
    * оливкова олія - 1/2 склянки (або 1/3);
    * моцарела - 500 гр.
    Спочатку робимо соус песто:
    Моєму та сушимо базилік. Відокремлюємо листочки від стебел і кидаємо їх в блендер.
    Залишаємо маленькі листочки для прикраси.
    Пармезан ріжемо великими кубиками і висипаємо їх на базилік.
    Далі сыпем в блендер кедрові горішки і ллємо туди ж оливкова олія.
    Я не випадково написала, що олії нам знадобиться півсклянки або одна третина - ви будете дивитися по кінцевої консистенції соусу.
    Якщо він потрібен мені менш густий, масла лью більше. Знову ж скільки візьме базилік і горіхи - все залежить від "вологості" цих продуктів.
    Витискаємо туди ж часник.
    Перемелюють у блендері в однорідну масу, але я люблю, щоб вона не була зовсім "гладкою", а щоб там залишалися дрібні крупинки пармезану.
    Моцареллу рвемо руками. Не ріжемо! Вона чудово волокниста і різати її - злочин.
    Італійці перестали б розмовляти з тією людиною, яка поріже моцареллу в салат!
    Зверху викладаємо соус песто, не шкодуємо.
    Прикрашаємо маленькими листочками базиліка. Можна для краси полити олією, якщо у вас є "носик" для пляшки масла, щоб цівка була тоненькою.
    Приємного апетиту!
    NB! - Соус, що залишився я прибрала банку і в холодильник, а через пару днів приготувала пасту з креветками і соусом песто.
    Також його смачно просто на сніданок з тостами вживати.
    - це блюдо по класиці додають помідори і виходить Капрезе, але мені набридло, і я зробила зелений варіант з чистими смаками моцарелли і багато песто.
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна.