Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Комбінація солодкого інжиру з сиров'ялені шинкою і м'яким сиром - поєднання випробуваний, класичне взяти той же “найсексуальніший салат на світлі” Джеймі Олівера.
    Але це блюдо - щось особливе: перед подачею інжир з козячим сиром і шинкою недовго запікають у духовці, а потім поливається заправкою, так що виходить цілий калейдоскоп смаків. Інжир зараз в сезоні, а козячий сир і гентская шинка (продукт не надто розпіарена, але тим же прошутто ді парма і хамону нічим не поступається) вже були у мене в холодильнику, так що я думав недовго.
    Інжир з шинкою і козячим сиром
    2 порції
    4 стиглих інжиру
    4 скибочки сиров'ялені шинки
    8 ч.л. м'якого козячого сиру
    для заправки:
    1 ч.л. меду
    1 ст.л. лимонного соку
    3 ст.л. маслинові масла
    сіль
    чорний перець
    Розріжте кожен плід інжиру на 2 частини і надріжте м'якоть хрест-навхрест, щоб можна було начинити її сиром. Викладіть чайну ложку козячого сиру (ті, хто його не любить, можуть замінити звичайним сирним) зверху і оберніть смужкою сиров'ялені шинки.
    Викладіть упакований таким чином інжир у форму для запікання і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 10 хвилин. Тим часом змішайте всі інгредієнти заправки і полийте нею інжир, коли він буде вже на тарілках.
    Прохолодне біле вино буде ідеальним супроводом - мені мислиться що-то солодке, щоб ще більше підкреслити контраст смаків.
    Автор: Олексій Онєгін