Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Комбінація солодкого інжиру з сиров'ялені шинкою і м'яким сиром - поєднання випробуваний, класичне взяти той же “найсексуальніший салат на світлі” Джеймі Олівера.
Але це блюдо - щось особливе: перед подачею інжир з козячим сиром і шинкою недовго запікають у духовці, а потім поливається заправкою, так що виходить цілий калейдоскоп смаків. Інжир зараз в сезоні, а козячий сир і гентская шинка (продукт не надто розпіарена, але тим же прошутто ді парма і хамону нічим не поступається) вже були у мене в холодильнику, так що я думав недовго.
Інжир з шинкою і козячим сиром
2 порції
4 стиглих інжиру
4 скибочки сиров'ялені шинки
8 ч.л. м'якого козячого сиру
для заправки:
1 ч.л. меду
1 ст.л. лимонного соку
3 ст.л. маслинові масла
сіль
чорний перець
Розріжте кожен плід інжиру на 2 частини і надріжте м'якоть хрест-навхрест, щоб можна було начинити її сиром. Викладіть чайну ложку козячого сиру (ті, хто його не любить, можуть замінити звичайним сирним) зверху і оберніть смужкою сиров'ялені шинки.
Викладіть упакований таким чином інжир у форму для запікання і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 10 хвилин. Тим часом змішайте всі інгредієнти заправки і полийте нею інжир, коли він буде вже на тарілках.
Прохолодне біле вино буде ідеальним супроводом - мені мислиться що-то солодке, щоб ще більше підкреслити контраст смаків.
Автор: Олексій Онєгін