Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Що найсмачніше у яєчні-глазунье? Зрозуміло, шовковистий, повільно шар, що по тарілці жовток: якщо ви випадково зіпсуєте жовток, коли будете смажити яєчню - вважайте, страва зіпсовано. А що найсмачніше в омлеті? У ньому все смачне.
Єдиний спосіб зробити яєчню ще смачніше - поєднати в одному блюді ніжний, легкий омлет і шовковистий жовток. Якщо сумніваєтеся - приготуйте цей “омлет з сюрпризом” і особисто переконатися в правдивості моїх слів.
Омлет-глазунья
1 порція
2-3 курячих яйця
50 г вершкового масла
кілька гілочок шнітт-цибулі або петрушки
ковбаса, шинка, сир, цибуля, солодкий перець і інші добавки на ваш розсуд
сіль
чорний перець
Початок - таке ж, як і при приготуванні французького омлету: на невеликому вогні розтопити вершкове масло на сковороді, а самі тим часом збийте яйця в окремій мисці - ось тільки не забудьте відокремити і відкласти один жовток.
Влийте половину масла до збитих яєць, приправте сіллю і перцем, додайте топінги, якщо ви їх використовуєте, все перемішайте і вилийте на сковороду. Через півхвилини акуратно укладіть жовток в середину сковороди і смажте омлет до готовності, знявши сковороду з вогню рівно за секунду до того, як вершина омлету буде готовий остаточно схопитися.
Перекладіть омлет на тарілку, обережно склавши втричі: раніше часу він свого сюрпризу не видасть, але варто вам зробити надріз - і на тарілку весело потече ніжний жовток…
Автор: Олексій Онєгін