Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Що найсмачніше у яєчні-глазунье? Зрозуміло, шовковистий, повільно шар, що по тарілці жовток: якщо ви випадково зіпсуєте жовток, коли будете смажити яєчню - вважайте, страва зіпсовано. А що найсмачніше в омлеті? У ньому все смачне.
    Єдиний спосіб зробити яєчню ще смачніше - поєднати в одному блюді ніжний, легкий омлет і шовковистий жовток. Якщо сумніваєтеся - приготуйте цей “омлет з сюрпризом” і особисто переконатися в правдивості моїх слів.
    Омлет-глазунья
    1 порція
    2-3 курячих яйця
    50 г вершкового масла
    кілька гілочок шнітт-цибулі або петрушки
    ковбаса, шинка, сир, цибуля, солодкий перець і інші добавки на ваш розсуд
    сіль
    чорний перець
    Початок - таке ж, як і при приготуванні французького омлету: на невеликому вогні розтопити вершкове масло на сковороді, а самі тим часом збийте яйця в окремій мисці - ось тільки не забудьте відокремити і відкласти один жовток.
    Влийте половину масла до збитих яєць, приправте сіллю і перцем, додайте топінги, якщо ви їх використовуєте, все перемішайте і вилийте на сковороду. Через півхвилини акуратно укладіть жовток в середину сковороди і смажте омлет до готовності, знявши сковороду з вогню рівно за секунду до того, як вершина омлету буде готовий остаточно схопитися.
    Перекладіть омлет на тарілку, обережно склавши втричі: раніше часу він свого сюрпризу не видасть, але варто вам зробити надріз - і на тарілку весело потече ніжний жовток…
    Автор: Олексій Онєгін