Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Іноді стає нудно їсти на гарнір варені овочі, навіть якщо їх дуже любиш. Тому пропоную рецепт запіканки, яка освіжить улюблені смаки і внесе різноманітність у наш корисне харчування. Всі овочі зберігають свої вітаміни, тому що ми їх недовго варимо і недовго запікаємо. Всі інгредієнти я підбирала з мінімальним вмістом жирів.
Інгредієнти:
* цвітна капуста - невеликий качан;
* брокколі - качан;
* гриби гливи (можна печериці) - 300 гр;
* помідори - 2 шт;
* сулугуні - 100 гр;
* сіль.
Для сирного соусу:
* пачка знежиреного сиру - 300 гр;
* йогурт без добавок - 300 гр (у мене актив);
* кінза (або інша ваша улюблена зелень) - пучок;
* часник - 1 зубчик;
* сіль.
Ріжемо цвітну капусту на суцвіття.
Також чинимо з брокколі. Не забуваємо ніжку теж використати для цього очистити від ніжку шкірки нарізати кубиком.
Кладемо всю капусту в киплячу подсоленую воду і варимо 3 хвилини після закипання.
Зливаємо воду.
Викладаємо капусту у форму.
Нарізаємо гриби.
Розкладаємо гриби поверх капусти.
Робимо сирний соус (можна заздалегідь, у мене він частенько є в холодильнику, я його на бутерброди роблю).
Кладемо в чашу блендера сир, йогурт, дрібно порізану кінзу, видавлений часник і сіль. Збиваємо до однорідної маси.
Я забула покласти помідори, розкидала їх в самому кінці зверху. А вам рекомендую покласти порізані кубиком помідорки зараз.
Виливаємо зверху овочів сирний крем. Ріжемо сулугуні пластинками.Раскладываем поверх запіканки.
Ставимо в розігрітій до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
По тарілках!
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна