Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Ця випічка - одна з найвкуснейших за останні кілька тижнів! Дуже соковито, насичений ніжний смак, неповторний відтінок лука-порею.. Ммм..
Нам знадобиться:
борошно (тісто) - 200 г, масло вершкове (125 г - тісто, 2 ст.л. - начинка) - 150 г; яйце (1 шт - тісто,3 шт - начинка) - 4 шт; сіль (1/2 ч.л. - тісто, 1/2 ч.л. - начинка) - 1 ч. л.; цибуля-порей (стебло(чиста вага 300 г)) - 2 шт; вершки (20%) - 200 мл; сир твердий - 150 г; мускатний горіх (мелений) - 1/4 ч. л.; білий перець (мелений, за смаком).
Приготування:
Для тіста змішайте просіяне борошно, яйце, нарізане шматочками холодне вершкове масло і сіль. Замісіть однорідне тісто. Загорніть тісто в харчову плівку і на годину поставте у холодильник.
Начинка. Промийте порей під струменем холодної води, намагаючись “розпушити” його віялом. Тоді пісок, який залишається між листками лука, не потрапить в начинку пирога.
Наріжте білу частину порею тонкими колечками. Обсмажте цибулю 10 хвилин під кришкою на вершковому маслі, а потім охолодити до кімнатної температури. Сир дрібно натріть і змішайте з цибулею-пореєм, приправити за смаком сіллю, перцем і перемішайте.
Заливання. Збийте яйця разом з вершками. Приправте сіллю, білим перцем і мускатним горіхом.
Розігрійте духовку до 175С. За допомогою качалки розкачайте охолоджене пісочне тісто між двох шарів паперу для запікання до d=28см. (форма d=23см(дно), d=26см(верх)). Обережно зніміть верхній шар паперу.
Тісто з другим шаром папери нещільно закатати на рясно присипану борошном качалку. Прикладіть тестом вниз до змащену жиром і припыленной борошном формі і розкачайте. Потім зніміть другий шар паперу і пальцями рівномірно притисніть тісто до країв і дно форми.
Вилкою кілька разів проколіть денце, щоб повітряні пухирці у тесті при випіканні могли зникати.
У кіш, який спочатку випікають, а лише потім начиняють, в процесі випікання можуть отломаться бортики. Тому зверху на тісто кладуть папір для запікання, поверх неї розподіляють сухі боби і ставлять в розігріту духовку.
Випікайте кіш 15 хвилин, а потім видаліть папір з бобовими. Викладіть сырно-лушпиння начинку, рівномірно розподіліть її за формою.
Залийте начинку яично-вершковою масою і випікайте пиріг при тій же температурі ще 30-35 хвилин. Злегка охолодіть готовий кіш та вийміть з форми.
Фото і рецепт: horo6aya