Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
базилік - великий пучок (100 гр);
пармезан - 200 гр;
кедрові горішки - 200 гр;
часник - 1 великий зубчик;
оливкова олія - 1/2 склянки (або 1/3);
великі креветки - 700 гр (вага без панцирів);
спагетті - 500 гр;
перець чилі - 1 шт;
сіль, перець.
Спочатку робимо соус песто:
Моєму та сушимо базилік. Відокремлюємо листочки від стебел і кидаємо їх в блендер.
Пармезан ріжемо великими кубиками і висипаємо їх на базилік.
Далі сыпем в блендер кедрові горішки і ллємо туди ж оливкова олія.
Я не випадково написала, що олії нам знадобиться півсклянки або одна третина - ви будете дивитися по кінцевої консистенції соусу. Для спагетті мені цілком вистачає половини склянки олії.
Якщо я роблю песто, як соус для чого іншого, то він потрібен мені менш густий, тому масла лью більше. Знову ж скільки візьме базилік і горіхи - все залежить від "вологості" цих продуктів.
Витискаємо туди ж часник.
Перемелюють у блендері в однорідну масу, але я люблю, щоб вона не була зовсім "гладкою", а щоб там залишалися дрібні крупинки пармезану.
Ставимо вариться спагетті згідно інструкції на упаковке.Макароны не ламаємо! "Ставимо", як на фото, в каструлю і через 30 секунд ложкою "допомагаємо їм опуститися на дно. Вони вже стануть мягкими.Ах, так! Варимо обов'язково в солоній воді!
Моєму і, якщо треба, чистимо заздалегідь розморожені креветки.
На великій сковороді розігріваємо маслинове масло й кидаємо туди порізаний навпіл і очищений перець чилі.
Через пару хвилин кидаємо у сковорідку креветки, злегка посолимо (пам'ятаємо, що пармезан солоний) й поперчимо. Помішуючи смажимо 1-2 хвилини.
Тим часом спагетті зварилися. Зачерпываем з каструлі зі спагеті чашкою воду.
Інше зливаємо.
Висипаємо спагетті в сковороду з креветками, добре перемішуємо.
Після того, як перемішали, відразу додаємо песто і знову перемішуємо.
ретельно Перемішуємо і дивимося на "сухість-вологість". Якщо вся "вода" (у мене вона утворилася при смаженні креветок) вбрався вже в макарони, то додаємо ще 2-3 ст.л. води, в якій варилися макарони.
Одразу подаємо.
Я думаю, ви розумієте, що посипати при подачі пармезаном - зайве. У нас пармезану у цій страві стільки, що будь-якого любителя цього сиру за вуха буде не відтягнути.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна