Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Нам знадобиться:
кефір - 250мл, 1 яйце, 0,5 ч. ложка соди гашеного оцтом, щіпка солі, 1 ст.л цукру, борошно (щоб тісто не прилипало до рук), гарбуз з цукром для начинки.
Приготування:
Замішуємо звичайне тісто на кефірі. Кількість борошна я не вказала - її потрібно стільки, щоб тісто не прилипало до рук.
Кількість борошна залежить від консистенції вашого кефіру. Тісто ділимо на 4-5 однакових частин.
Кожну частину розгортаємо в коло завтовшки 0,5см. На середину трьом на крупній тертці гарбуз і посипаємо її цукром.
Складаємо тісто конвертиком, распрямляем куточки і також підтягуємо їх до центру (виходить восьмигранник).
Руками приминаємо плачинди (не перестарайтеся, щоб тісто не порветься) і ще трохи розгортаємо качалкою.
На розігрітій сковороді обсмажуємо плачинди з двох сторін до апетитною рум'яної скоринки.
Фото та рецепта: horo6aya