Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * баклажани - 2 шт;
    * консервований перець - 2 шт;
    * помідор - 1 шт;
    * кріп - 2 гілочки;
    * сиру грюйєр (або інший твердий) - 300 гр;
    * сіль.
    У баклажанів відрізаємо хвостик і ріжемо уздовж тонкими скибочками (завтовшки 0,5 см).
    Кожен солимо й залишаємо полежати на 20 хвилин, щоб баклажани віддали свою гіркоту.
    Консервований перець ріжемо дрібним кубиком. Також чинимо з помидоркой.
    Змішуємо їх в мисці. Додаємо дуже дрібно порізаний кріп, присаливаем.
    На сковороді гриль без масла смажимо скибочки баклажанів по парі хвилин з кожного боку, до появи смужок. Готові баклажани складаємо на тарілку.
    На кожну "смужку" баклажана кладемо з краю тонкий шматок грюйера (я саме його беру за неповторний смак, також люблю чеддер, але можна взяти будь-який сир, головне розуміти - чим гостріше і пікантнішими він буде, тим смачніше).
    На сир викладаємо приблизно по столовій ложці начинки з перців з помідором.
    Звертаємо баклажан в рулетик і скалываем зубочисткою. Застилаємо деко з краями фольгою і викладаємо рулетики.
    Відправляємо в розігрітій до 180 градусів буквально хвилин на 5, щоб сир розплавився, але не потік.
    Подаємо або порціями, або виклавши на велике блюдо.
    Приємного апетиту!
    NB! Якщо виключити з рецепту сир, підходить пост, тоді можна зробити начинку гостріше, додавши, наприклад, кінзу.
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна