Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • У Європі дуже люблять сир, особливо смажений. Це прекрасне страва відмінно поєднується з вином і кави, добре засвоюється організмом і не шкодить здоров'ю. Однак простий закускою його не назвеш. Сир, обсмажений на гарячому маслі, досить калорійне блюдо, яке цілком може замінити гарнір з м'ясом.
    Щоб приготувати це дивно смачна страва, нам знадобиться:
    - сир (200 г);
    - олія (100 мл);
    - панірувальні сухарі (3 ст. л.);
    - яйце (1 шт.);
    - борошно (70 г).
    Зазначимо, що найкраще підходить для смаження м'який французький сир брі, виготовлений з коров'ячого молока. Але якщо такого ви не знайшли, можна спробувати обсмажити будь-який інший м'який сорт сиру.
    Деякі господині стверджують, що хорошого результату можна досягти за допомогою сиру сулугуні.
    Отже, розріжте ароматний продукт на порційні шматки середньої товщини (прим. 1-1,5 см). В окремі чашки помістіть інші інгредієнти, крім масла.
    Вмочіть кожен шматочок спочатку в яйці, потім опустіть його в борошні, потім знову в яйце, і, нарешті, обваляйте кубик в панірувальних сухарях.
    Така дивна на перший погляд техніка паніровки дозволяє уникнути витоку сиру під час смаження.
    Покладіть шматочки в розпечене масло. Якщо у вас є фритюрниця, немає сенсу відмовлятися від неї. Кожен шматочок довго смажити не треба.
    Як тільки з'явиться золотиста скоринка на паніровці, переверніть скибочка. Перед подачею на стіл покладіть сир на серветку, давши маслу стекти.
    Подавати страву необхідно ще гарячим, виклавши на тарілку разом з листям салату. Взагалі сир відмінно поєднується з рослинною їжею, рибою.
    Зі смаженою сиром добре йдуть також томатні і часникові соуси. Залежно від того, з яким напоєм ви плануєте подавати страву, виберіть потрібну заправку.