Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Елементарна, дуже швидка, не шкідлива і смачна закуска. На порозі гості? Збираєтеся на пікнік? Потрібно урізноманітнити стіл? Ось - ідеальний варіант. Ситний і пікантний соус до хрустким овочів. Вам сподобається!
Інгредієнти:
* консервована біла квасоля (боби) у власному соку - 1 банка;
* часник - 2 зубчики;
* цибуля - 1 шт;
* оливкова олія - 2 ст.л.;
* базилік сушений - щіпка;
* сіль, перець;
* овочі для подачі (болгарський перець, стебла селери).
дрібно Ріжемо часник і чверть-кільцями цибулю.
Обсмажуємо порізану цибулю і часник пару хвилин на оливковій олії до м'якості. Додаємо до них щіпку сушеного базиліка.
Потім кладемо в сковорідку квасолю разом з половиною рідини з банки. Трохи солимо й поперчимо. Прогріваємо всі разом, помішуючи, ще три хвилини.
Відправляємо вміст сковорідки в блендер і перемелюють до однорідності.
Перекладаємо в миску. Соус готовий!
Подаємо з будь-якими хрусткими овочами - з болгарським перцем, можна зі стеблами селери або морквою. Головне - нарізати всі овочі однаковими тонкими смужками, щоб було зручно вмочати в соус.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна