Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Мене цим рецептом навчила сестра. У класичному варіанті в інгредієнтах сир Рікотта, але ми замінили на козій. Прекрасне поєднання козячого сиру, базиліка і кабачка з часником, тушкованих в білому вині ммммм! А спеціально для м'ясоїдів я доповнила цей рецепт курячим філе. Насолоджуйтесь
Інгредієнти (на 4 порції):
* макарони (пенне, спагетті) - 400 гр;
* кабачок - 2 маленьких або 1 середній;
* часник - 5 зубчиків;
* зелений базилік - пучок;
* м'який козячий сир - 250 гр;
* пармезан - 50 гр;
* біле вино - 100 мл;
* куряче філе - 1/2 грудки;
* 1 яйце;
* рафінована оливкова олія - 3 ст.л.;
* сіль, мелений чорний перець.
Моєму кабачок, чистимо часник, моєму та сушимо на рушник базилік.
Куряче філе ріжемо на сегменти (у мене вийшло три - там є невелика окрема частина, я її відрізала і велику навпіл), а потім кожну уздовж, щоб шматки були не товсті.
Злегка відбиваємо гладкою стороною молотка для м'яса, щоб не пошкодити волокна.
Робимо "маринад": розбиваємо в миску яйце, трохи збиваємо його вилкою, витискаємо туди 2 зубчики часнику, солимо й перчимо. (До речі сказати: даного кількості маринаду вистачає на 2 грудки, тобто. 4 філе).
Кладемо туди підготовлене куряче філе і руками перемішуємо, щоб кожен шматочок накрився яйцем. Залишаємо на 20-30 хвилин.
Ріжемо кабачок півкільцями.
Обсмажуємо часточки кабачка з 2-х сторін до золотистого цвета.Нарезаем дрібним кубиком часник.
Додаємо в сковороду до кабачку часник, солимо, перчимо і смажимо, помішуючи, півтори хвилини. Потім вливаємо вино і тушкуємо 10 хвилин.
Ставимо на вогонь каструлю з водою і, коли вона закипить, посолимо й вливаємо туди столову ложку оливкової олії, а потім, не ламаючи, опускаємо варитися спагетті (якщо пенне, то ніяких проблем взагалі).
Варимо до готовності, дотримуючись інструкції на упкаовке. Потім зливаємо воду з макаронів, кілька столових ложок залишимо.
Відокремлюємо листя базиліка від стебелй й ріжемо.
У мене вино випарувалося через 8 хвилин, і я додала ще трохи оливкової олії.
Додаємо в макарони кабачки і воду, в яких варилася паста. Акуратно перемішуємо (кабачки дуже ніжні, щоб не розвалилися зовсім). Додаємо козячий сир і базилік і ще раз перемішуємо.
На розігріту пательню з рослинним маслом викладаємо куряче філе, струшуючи зайвий маринад. Смажимо з двох сторін буквально за хвилині-півтори!
Подаємо пасту з куркою, присипавши тертим пармезаном. (Не дуже вона фотогенічна виявилася. Зате смачна!)
Приємного апетиту!
NB! - Якщо ви не любите присмак козячого сиру, використовуйте риккоту або інший вершковий сир.
- На наступний день я розігрівала всю цю красу у важкій сковороді на оливковій олії. І курку я порізала смужками і вмешала в спагетті - було дуже смачно!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна