Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Вам знадобляться
    спаржа (біла) - 500г;
    вода - 2-3 л;
    сіль морська) - 2 ч.л.;
    цукор - 1 ч.л.;
    лимон - 1/2 шт.;
    для соусу:
    вершкове масло - 50-70г;
    лимон - 1/2 шт.
    Пагони спаржі очистіть від шкірки під верхівкою, використовуючи для цього спеціальний ніж або овощечистку. Оцініть кінці пагонів спаржі: якщо вони вологі - відріжте саму малість, якщо встигли підсохнути і огрубеть - відрізати всю грубу частина. У підсумку всі паростки повинні бути однакової довжини. Це важливий момент, тому що в цьому випадку спаржа звариться одночасно.
    Закип'ятіть воду, додати сіль, цукор і нарізану дольками лимон. В ідеалі, потрібна висока каструля, в якої спаржа варилася б 'стоячи'. Якщо такого немає, то зв'яжіть спаржу пучками по 5-8 пагонів у кожному і поставте в будь-яку відповідну по висоті каструлю. Рівень води має бути на 5 см нижче макушек спаржі, оскільки верхівки спаржі варяться швидше, ніж інша частина стебла.
    Як тільки вода закипить, зменшіть вогонь і варіть приблизно 10-15 хвилин. Готовність можна перевірити зубочисткою: варена спаржа повинна бути ніжною, але не разварившейся.
    Поки вариться спаржа, в ковші розтопити вершкове масло, додати за смаком сік лимона.
    Варену спаржу розкладіть по тарілках і полийте вершковим маслом з лимоном.