Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
* помідори - 1 кг;
* морква - 200 г;
* цибуля червоний (даниловський) - 1 шт;
* часник - 2 зубчики;
* перець солодкий - 1 шт;
* гострий перець - 1 стручок;
* корінь імбиру - 15 г;
* оливкова олія - 5 столових ложок;
* винний оцет - 3 столові ложки;
* цукровий пісок - 3 чайні ложки;
* сіль, перець мелений за смаком.
Овочі помити. Помідори нарізати на чверті. Моркву очистити і нарізати кільцями. Цибулю обчистити і нарізати великими півкільцями.
Зубчики часнику почистити і нарізати на кілька частин. Корінь імбиру обчистити і порізати крупно. Перець солодкий і гострий очистити від насіння і дрібно посікти.
В каструлі з товстим дном розігріти оливкову олію, додати цибулю, моркву, імбир, часник, перець гострий і солодкий. Приправити сіллю і перцем. Згасити овочі 15 хвилин на слабкому вогні.
Додати нарізані помідори і 1 склянку води. Довести до кипіння і варити на слабкому вогні 1 годину 30 хвилин, поки соус у два рази не увариться.
Остудити овочі і з допомогою заглибного блендера подрібнити, потім протерти через сито. Перелити соус в чисту каструлю, додати цукор і оцет. Поставити на вогонь.
Довести до кипіння і на слабкому вогні тримати 3-5 хвилин. Виправити на сіль і перець.
Розлити соус по пляшках, щільно закупорити і поставити в холодильник на зберігання. На виході вийшло 0,5 л овочевого соусу.