Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Хочу запропонувати Вам черговий доказ того, як з схожих продуктів різні народи змогли винайти власні неповторні страви. Запрошую Вас до Угорщини.
У нас знову в рецептурі буде рис і капуста, але смак буде абсолютно інший!
Інгредієнти:
* Рис довгозернистий) - 150 г
* Паприка - 1 шт
* Сосиски (кабаносси або інші напівкопчені) - 250-300 г
* Квашена капуста - 400 г
* Сіль перець
* Майоран (якщо є) - 1-2 ч. л.
* Олія - 1 ст. л.
* Хліб (житній або багетт) - 2 шт
* Яйце - 3 шт
* Сметана - 200 мл
* Паприка мелена (солодка) - 1 ч. л.
* Цибуля - 1 шт
* Крохмаль (кукурудзяний або картопляний) - 0,5 ч. л.
Приготування:
Відварити довгозернистий рис інструкції.
Кабаносси (інші сосиски) порізати кружечками.
Паприку нарізати смужками, а цибуля - невеликими кубиками.
Думаю, що в зимовий час підійде консервована паприка.
1 ст.л. масла підсмажити сосиски.
Вийняти їх шумівкою і відкласти на тарілку.
На цьому ж жиру обсмажити цибулю з паприкою.
Додати промиту(!) і віджату квашену капусту. Додати солодку сушену паприку і майоран, перемішати.
15 хв. Тушкувати під кришкою на повільному вогні.
Соус: змішати яйця, крохмаль і сметану. Добре посолити і поперчити.
На дно форми для запікання, змащену маслом, викласти шарами:
- шар капусти з рисом,
- шар поджареных сосисок,
- шар капусти з рисом,
- шар поджареных сосисок.
Хліб нарізати невеликими кубиками.
Повністю покрити запіканку кубиками хліба і вилити зверху рівномірно яично-сметанну суміш.
Запікати в попередньо розігрітій духовці приблизно 40 хв. при 180*-200*С.
І розділити задоволення з рідними та близькими!
Фото і рецепт: barska