Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Восени, коли помідорів дуже багато і вони зріють більше, ніж ти їх встигаєш солити, можна приготувати ось такі в'ялені помидоры.Если сонячна погода і спекотна, то помідори можна вялить прямо на вулиці.
    Чи можна вялить будинку в духовці. Правда, якщо електрична плита, то може вийти дуже накладно.
    В'ялені помідори гарні самі по собі, у них кисловато-гостро-щипучий смак і вони чудово поєднуються з чорним хлібом і ранковою кавою.
    Також в'ялені помідори можна додавати в страви. Якщо без особливих вишукувань, то в супи та м'ясо. А якщо хочеться чого-небудь незвичайного, то ці помідори можна додавати в випічку - пироги і хліб.
    СКЛАД:
    помідори, сіль, при бажанні - приправи та спеції
    Помідори бажано взяти м'ясисті, щільні, з тонкою шкіркою, невеликого розміру.
    Помідори вимити, розрізати навпіл, якщо вони маленькі, або на 4 частини, якщо середні. Плодоніжку вирізати.
    При бажанні насіння помідорів можна вибрати ложкою, але це не обов'язково.
    Деко застелити папером для выпечки.Помидоры щільно розрізами вгору покласти на деко.
    Трохи посолити. Сіль вытягивет вологу і висихання буде відбуватися швидше.
    При бажанні помідори можна посипати сухими травами і спеціями.
    Деко з помідорами поставити в духовку при t=100~130°C.
    Дверцята духовки залишити трохи відчиненими.
    Якщо є режим вентиляції - включити.
    Через 20~30 хвилин температуру зменшити до t=60~80°C.
    Сушити помідори 4~6 годин, до отримання потрібного ступеня зав'ялення.
    Зберігання в'ялених помідорів
    Якщо помідори висохли до ламкості, то їх можна зберігати при кімнатній температурі в полотняному мішечку або картонній коробке.Если помідори злегка вологим, тоді
    1. Їх можна перекласти в пакет і прибрати в морозильник.
    2. Їх можна скласти в невеликі скляні баночки, прослаивая пластинками часнику, залити рослинним маслом. При укладанні помідори не потрібно сильно трампових.
    Баночки з такими помідорами необхідно зберігати в холодильнику.
    Вихід: з 1 дека свіжих помідорів - одна 0,5 літрова банка в'ялених помідорів.