Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Картопляні зрази - страва ситна та смачне. Начинка для них годиться сама різна. Зазвичай зрази готують з м'ясний або грибною начинкою, але є й ексклюзивні варіанти. Ось ми одним з таких рецептів і займемося. Розповімо, як приготувати картопляні зрази з начинкою з оселедця.
    Спочатку підготуємо необхідні інгредієнти. Для приготування картопляних зраз з начинкою вам знадобляться звичайні продукти:
    • Картопля - 1 кг.
    • Філе однієї великої малосольною оселедця.
    • Яйце - 1 шт.
    • Часник - 1 зубчик.
    • Цибулина - 2 шт.
    • Вершкове масло - 3 ст. ложки.
    • Борошно - 2 ст. ложки.
    • Олія для обсмажування зраз.
    • Сіль (гіпертоніків просимо сіллю не захоплюватися).
    Цих продуктів, які завжди є у запасливой господині в наявності, вам вистачить на приготування 6-ти порцій картопляних зраз з начинкою з оселедця. Отже, починайте. Час приготування 40 хвилин. Контролюйте.
    Картопля чистимо і відварюємо до готовності. Воду зливаємо, залишивши на дні каструлі зовсім трохи-трохи. Картоплини розминаємо в пюре. Можна вручну, але краще використовувати відповідну побутову техніку. У картопляне пюре додати яйце, сіль, 2 ст. ложки вершкового масла і все ретельно перемішуємо.
    Дрібно січемо філе оселедця, попередньо видаливши всі інші дрібні кістки. Чистимо ріпчасту цибулю і часник. Останній подрібнюємо, а цибулю нарізати дрібними кубиками. Овочі ці обсмажуємо протягом 5-ти хвилин в решті розігрітому вершковому маслі. Начинку цієї дати застигнути, а потім перемішати з оселедцем.
    Потім скатуємо кульки з картопляного пюре розміром з дитячий cam і формуємо з них коржики. На середину кожної кладемо приготовлену начинку і сполучаємо краю, надавши зразам форму пиріжка. Обвалюємо в борошні й обсмажуємо в олії з кожної сторони до утворення рум'яної скоринки.
    Ну ось рецепт приготування картопляних зраз з начинкою з оселедця випробуваний. Для повтору і запис його не потрібна. Все дуже просто, ну і смачно, чого вже там.
    Користуючись нагодою, розповім, як правильно почистити і обробити оселедець:
    • Спочатку видаляємо хвіст і голову.
    • Робимо поздовжній розріз від голови до хвоста по черевця і виймаємо всі нутрощі. Молоку і ікру відокремлюємо - вони їстівні. Бажано після цієї операції промити рибу холодною водою.
    • Потім треба зробити надріз вздовж хребта оселедця, підчепити з боку голови край шкірки і, потягнувши в бік хвоста, зняти її з тушки, спочатку з однієї сторони, а потім з іншої.
    • Ділимо оселедець на дві філейні половини. Для цього великим пальцем руки проводимо з деяким зусиллям уздовж надрізаного хребта.
    • Залишилось видалити сам хребет і залишилися в м'ясі дрібні кістки.
    Якщо оселедець дуже солона, покладіть філе в миску і залийте молоком на 2-3 години. Потім молоко злийте, а філе ополосните.Как правильно подати оселедець до столу
    Наріжте її акуратними невеликими шматочками, приблизно 1-1,5 см шириною, і викладіть їх на тарілку, прикрасивши зеленою цибулею або кільцями ріпчастої.
    До столу оселедець можна подати порційно. Для цього нарізаємо чорний хліб тонкими скибками, чаркою вирізаємо гуртки, злегка збризкуємо їх рослинним маслом, і на кожен викладаємо по шматочку оселедця, прикрашаючи зеленню.
    Є ще один варіант подачі: на кружках відвареного в мундирі картоплі. В цьому випадку між оселедцем і картоплею бажано побудувати пару кілець червоного салатної цибулі.
    Приємного апетиту!
    Автор статті: Олександр Платов