Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
-
порвати шкіру і не порушити цілісність птиці.
З допомогою ложки покладіть суміш з вершкового масла під шкіру птиці і зробіть їй легкий масаж. Це потрібно для того, щоб начинка рівномірно розподілилася. Я переконаний, що птах це заслужила, ніж ніжніше ви будете, тим смачніше вона вийде. Залишками вершкового масла намажте всю птицю цілком, щоб приправити її зовні.
Помістіть птиці половину лимона і залишилися стебла петрушки. Вони ароматизують птицю зсередини. Розігрійте духовку до 220° C. Поставте курку в духовку і знизьте температуру до 180° C через 15 хвилин. Запікайте ще 30-40 хвилин, в залежності від розміру птиці. Зазвичай птицю запікають з розрахунку 25 хвилин на кілограм, проте я керуюся інтуїцією.
Поки курка запікається, приготуйте простий гарнір. Помийте молода картопля і розріжте самі великі картоплини навпіл. Відваріть в киплячій підсоленій воді 7-10 хвилин. Розігрійте пательню на сильному вогні, влийте кілька столових ложок масла. Введіть картоплю.
Обсмажуйте 5 хвилин, але не занадто часто перевертайте, нам потрібна скоринка. Потім додайте цибулю, часник і крупно нарізані гриби. Посоліть і рясно поперчіть. Обсмажуйте ще 5-7 хвилин, потім зніміть з вогню та додайте дрібно нарізаний зелений лук.
Поки курка запікається, вершкове масло розтоплюється і просочує все м'ясо, зберігаючи його соковитим і розподіляючи яскраві аромати грибів, цибулі й петрушки по всій птиці. Проблема пересушена грудки вирішена назавжди. Коли птах буде готова, вона повинна виглядати так (фото на сайті)
найважливіше на цьому етапі - дати птиці відпочити як мінімум 20 хвилин. За цей час скупчилися в центрі тушки соки знову розподіляться по всій площі. Потім розберіть птицю будь-яким зручним вам способом і знищіть її разом з гарніром за столом, повним близьких людей. Ця трапеза запам'ятається споживачам, вас будуть просити повторити це. Вони не підозрюють, що наступного разу буде смачніше.
Авторський сайт кулінарний Spicyblog.ru - Петро Голавский -
Ніжні шматочки баранини маринуються в травах, оливковій олії і лимонному соку, а потім запікаються на грилі з солодкими перцями і червоним цибулею. Подавати такі шашлики найсмачніше з тцатцики, салат з помідорів і хлібом, також запеченим на барбекю.
Інгредієнти:
На 4 порції:
1 маленька бараняча лопатка, очищена від кістки і жиру
2-3 цибулини, бажано червоні, порізані на четвертинки
2 червоних або зелених солодких перці, порізані на четвертинки і очищених від насіння
5 ст. л. оливкової олії
сік 1 лимона
2 зубчики часнику, роздавлених
1 ч. л. сушеного орегано
2.5 мл сушеного або кілька гілочок свіжого тімьяна
сіль і мелений чорний перець
Інструкції:
1. М'ясо порізати на кубки зі стороною приблизно 4 см. Бажано залишити на шматочках трохи жиру, щоб шашлик вийшов більш соковитим. Розділити шматочки цибулі на часточки, порізати поперек шматочки перцю.
2. Покласти масло, лимонний сік, часник і трави у велику миску. Приправити сіллю і перцем, збити. Додати кубики м'яса, перемішати.
3. Накрити миску щільно і залишити на 4-8 годин в холодильнику, помішуючи іноді.
4. Дістати з маринаду м'ясо, зберігши маринад, і надіти на довгі металеві шампури, чергуючи шматочки м'яса з цибулею і перцем. Покласти їх в сковороду або грати і змастити збереженим маринадом.
5. Розпалити барбекю. Покласти змащену маслом ґрати на гарячі вугілля. Обсмажувати шашлики за 10 хвилин до утворення скориночки. Перевернути, змастити знову маринадом або оливковою олією, і готувати ще 10-15 хвилин. Подавати відразу.
На замітку
Хоча на м'ясі краще залишити трохи жиру, завжди бажано зрізати зайвий жир, інакше він буде стікати на вугілля і диміти. -
Влітку я часто готую кутаби - частково тому, що зелені влітку завжди багато, почасти через спеку, яка має виключно до таких не занадто важким страв. Рецепт кутабів з зеленню я вже викладав - але в тому рецепті мене, чесно кажучи, бентежило тісто, надто воно виходило прісним і щільним. Тому уявляю новий, вдосконалений варіант кутабів, тісто для яких - ніжне і тонке, майже прозоре - мені подобається набагато більше. І якщо кутаби з зеленню вже були, то нехай у цей раз будуть кутаби з м'ясом.
12 кутабів
для тіста:
4 ст. борошна
1 яйце
2 ст.л. сметани
1/4 ст. теплої води
1/4 ч.л. солі
1/4 ч.л. цукру
для начинки:
200 р. баранини або яловичини*
1 середня цибулина
2 зубчики часнику
сіль
чорний перець
зіра
рослинна олія
Почнемо з приготування тіста. Просійте борошно в миску, зробіть у ній “колодязь”, і додайте в нього збите яйце, сметану, сіль і цукор.
Перемішайте все це вилкою, додайте половину води і почніть місити тісто, при необхідності потроху додаючи воду, що залишилася, але у будь-якому випадку не більше 1/4 склянки: тісто повинне бути гладким і еластичним, але крутим.
Загорніть тісто в харчову плівку і дайте спокій на півгодини – година.
Порубайте м'ясо у фарш, додайте дрібно нарізану цибулину і подрібнений часник, приправте сіллю, перцем, щіпкою розтертої зіри і як слід перемішайте.
Після вистійки тіста розкачати його в палять, розріжте на 12 рівних частин і укрийте все тієї ж плівкою або рушником, поки готуєте кутаби.
Розкачайте кожну з 12 частин тесту в тонкий круглий млинець, викладіть на половину млинця 1 столову ложку з гіркою начинки, розподіливши її по поверхні тіста, укрийте другою половиною і защипайте, попередньо випустивши повітря і при необхідності обрізавши надлишки тесту.
Смажити кутаби краще прямо зараз, щоб вони не лежали занадто довго і тісто не встигло розмокнути з-за начинки. Поставте сковороду на середній вогонь, додайте буквально краплю масла, щоб змастити дно сковороди, і смажте кутаби спочатку з однієї сторони, а потім з іншої - до тих пір, поки кутаби не стануть рум'яними, як млинці: того часу, який піде на обжарку двох кутабів, з лишком вистачить, щоб збудувати ще два, так що справа піде швидко.
Готові кутаби укладайте на тарілку, кинувши зверху шматочок вершкового масла; подавайте зі сметаною або томатним соусом. Зрозуміло, цей же рецепт тесту можна використовувати і для кутабів з зеленню або зеленню і сиром.
* Крім свіжого м'яса, можна взяти вже готове - скажімо, залишки запеченого м'яса або шашлику. У цьому випадку кутаби виступають як метод утилізації того, що англійською називають leftovers, а завдяки недовгою термообробці можна не боятися, що начинка виявиться занадто сухий.
Автор: Олексій Онєгін -
Я переконаний в тому, що краса полягає в простоті. Чесно кажучи, страва, описане нижче, було приготовано не з метою публікації рецепту. Все, що було необхідно, це щільний сніданок.
Але на виході вийшло щось настільки проста, смачна і енергійне, що я не втримався. Я готую вирізку самим найпростішим способом, до неї подаю свіжий літній салат з помідорів і червоної цибулі і прикрашаю вареним яйцем, щоб зберегти ранкове настрій.
Рецепт розрахований на одного жадібного людини.
Смажена свиняча вирізка
200 г свинячої вирізки
1 помідор Бичаче серце (або два сливовидных)
¼ червоної цибулини
1 цибулина зеленого лука
1 яйце
сік половини лимона (або 1 ч.л. винного оцту)
оливкова олія
сіль і мелений чорний перець
Рясно посоліть і поперчіть шматок свинячої вирізки. Він може бути у вигляді медальйона, у такому разі спосіб приготування описано тут. Я ж мав на руках невеликий шматок вирізки продовгуватої циліндричної форми.
Добре розігрійте сковороду на середньому вогні. Разом з цим поставте на сильний вогонь каструлю з водою і яйцем. Додайте дві ложки оливкової олії, потім м'ясо. Воно повинне почати шипіти, якщо цього не сталося, виймайте назад.
Обсмажуйте з усіх боків близько 10-12 хвилин, в залежності від розміру. Приблизно стільки ж часу займе приготування яйця. Після того як вода закипить, варіть яйце 4 або 7 хвилин, некруто і круто відповідно.
Поки м'ясо смажиться, наріжте червоний лук як можна тонше і помістіть на дно миски. Посоліть і влийте сік лимона (або оцет). Злегка перемішайте і розімніть цибулю. Кислота прибере гостроту лука і різкий запах, який з ранку нам абсолютно не потрібний.
Ні суворої необхідності робити цю процедуру. Якщо ви любите цибулю, або вам попався неймовірно на смак м'який і солодкий червоний лук, то просто тонко нарізати цибулю і відправте в миску.
Наріжте довільним чином помідор і зелену цибулю. Додайте в миску, супроводжуючи столовою ложкою оливкової олії і щепотками солі і перцю.
Подавайте м'ясо з салатом з помідорів і яйцем, не забувши приправити останнє сіллю і перцем.
Автор: Петро Голавский -
Цей террін я приготував до святкового столу, концепція якого була витримана в стилі кухні Ельзасу, хоча ельзаського в ньому хіба що форма, зміст ж - фантазія чистої води. На відміну від класичного сільського терина це досить легкий, майже дієтичне блюдо, хоча, звичайно, вам ніхто не завадить “весь” його беконом або копченостями. Подавати ж цей террін найкраще холодним, з соусом на основі майонезу (наприклад, з естрагоном) або просто з горчицей.Террин з курки.
10 порцій
5-6 тонких і широких скибочок сиров'ялені шинки, хамона, прошутто та т.д.1 кг. курячого фарша2 зубчики чесноканесколько в'ялених помидоровнебольшой пучок петрушки3 ст.л. бекону, нарізаного дрібним кубиком (при бажанні)гостра паприкамускатный орехсольчерный перець
chicken terrine Терін з курки.
Вистеліть дно і бортики прямокутної форми шматочками шинки, виклавши їх злегка внахлест і залишивши те, що не ввійшов у форму, звисати за її краях. Додайте у фарш подрібнену зелень і часник дрібно нарізані помідори (можна замінити болгарським перцем, причому не в'яленими, а цілком себе свіжим), приправте сіллю, перцем, щіпка мускатного горіха і паприки, і як слід перемішайте. Можна додати до фаршу нарізаний дрібним кубиком жирний бекон - це зробить террін більш соковитим.
Щільно укладіть фарш у форму, розрівняйте зверху і накрийте бовтався шинкою. Укрийте форму фольгою та готуйте 40 хвилин при 180 градусах на водяній бані, потім фольгу зніміть та готуйте ще 20 хвилин. Дайте террину повністю охолонути в духовці, після чого приберіть його в холодильник: на цьому етапі часто рекомендують придавити террін вантажем, але в моєму випадку це не знадобилося. Залиште террін на холоді до ранку або хоча б на три-чотири години, після чого акуратно вийміть його з форми і нарізати скибками. Подавайте холодним.
Автор: Олексій Онєгін -
Як відомо, в Італії (і в світі існує величезна безліч рецептів страв пасти. Різні соуси, різні види пасти, незмінним залишається лише пристрасть, з якої будь-який італієць буде готувати.
За допомогою свіжого м'яса, сезонних овочів і краплі уяви можна збагатити пасту і на столі з'явиться барвисте, порядок та смачна страва. Страва буде ситніше, якщо використовувати яєчну пасту, начебто лінгуіні або папарделле.
звичайно Краще приготувати фарш самостійно, але якщо у вас немає часу, хороший купівельної згодиться. Я опишу, як я робив фарш.
Паста з м'ясними фрикадельками
300 г яловичини (краще з жирком)
2 скибочки бекону
1 червона цибулина
1 морква середнього розміру
1 зубчік часнику
5-6 помідорів або банку томатів у власному соку
1 упаковка лінгуіні або папарделле
1 пучок петрушки
50 г пармезану
3 ст. л. оливкової олії
сіль і мелений чорний перець
Пропустіть яловичину, половину цибулини, половину петрушки і бекон через м'ясорубку. Бажано, щоб фарш вийшов грубий, тобто слід використовувати насадку з великими отворами. Дуже добре посоліть і поперчіть фарш.
Інтенсивно перемішайте. Якщо у вас з'являються ідеї, сміливіше використовуйте інші види м'яса і приправ для фаршу. Готуйте його з телятини, або курки. У цьому вся принадність страв з пасти: до неї можна придумати все, що завгодно.
Розігрійте 3 столові ложки оливкової олії на сковороді. Закип ’ ятіть воду у великій каструлі і посоліть. Сформуйте з фаршу фрикадельки і обсмажте їх до золотистої скориночки 5 хвилин.
Потім додайте подрібнені морква, часник і другу половину цибулини. В цей же час поставте варитися пасту. Обсмажуйте ще 5 хвилин, до м'якості овочів, потім введіть нарізані кубиками помідори або банку томатів у власному соку. Я не турбую себе зайвий раз тим, щоб знімати шкірку і виймати насіння помідорів. У випадку з консервованими це ще зручніше.
Коли паста звариться, а це відбудеться приблизно через 7 хвилин, відкиньте на друшляк, зберігши частина води, в якій вона варилася. Додайте пасту до соусу, додайте кілька столових ложок води і добре перемішайте. Подавайте, посипавши дрібно посіченої петрушки та тертим пармезаном.
Авторський сайт кулінарний Spicyblog.ru - Петро Голавский -
Інгредієнти:
2 червоних солодких перці
800 г свинячої вирізки
1,5 склянки м'ясного бульйону
1 стебло лука-порею
1 морква
10 шт. кураги
5 ст. л. соєвого соусу
0,5 склянки кисло-солодкого соусу
0,5 ч. л. імбиру (меленого)
1 ч. л. коріандру (меленого)
олія для смаження
сіль, чорний перець за смаком
Приготування:
Стручки солодкого перцю вимити, обсушити і очистити від плодоніжок і насіння. Перець розрізати навпіл і запекти в розігрітій до 200 духовці протягом 15 хв. або під грилем.
Не чекаючи, поки шкірка почорніє, вийняти з духовки і залишити до охолодження. Після цього зняти з запеченого перцю шкірку, м ’ якоть обережно відбити.
Свинячу вирізку нарізати в поперек волокон тонкими скибочками, відбити і натерти сіллю, перцем, коріандром і імбиром.
Моркву обчистити і нарізати довгими тонкими смужками. Цибуля-порей розрізати уздовж навпіл і потім нарізати шматочками, довжина яких дорівнює ширині шматка м'яса.
На кожен шматок свинини покласти половинку солодкого червоного перцю, на нього - цибуля-порей та моркву. Згорнути всі разом в рулет і закріпити нитками або шпажками.
У сковороді розігріти олію і обсмажити на ньому приготовані рулети з усіх боків до утворення золотистої скориночки.
У сковороду з солодощами влити м'ясної 1 бульйон, соєвий соус і додати кисло-солодкий соус.
До рулетам додати курагу, довести вміст сковороди до кипіння і тушкувати на середньому вогні під кришкою близько 20 хв.
З довгих обрізків м'яса можна вирізати смужки, відбити їх, щоб вони стали ще довше, і обернути получившимися стрічками рулетики (в цьому випадку скріплювати рулетики шпажками не треба).
Bon Appetit!
Автор: Поліна Соболєва -
Інгредієнти:
400 г курячого філе,
1 яйце,
1 ст. ложка борошна або панірувальних сухарів,
70 г твердого сиру,
1 пучок зелені петрушки,
1 пучок зелені кропу,
рослинна олія,
сіль за смаком,
мелений чорний перець,
5-6 картоплин,
70 г вершкового масла,
щіпка меленої паприки.
Приготування:
Куряче філе порізати невеликими кубиками.
Змішати в мисці м'ясо, яйце і тертий сир.
Додати борошно або сухарі. Послить і поперчити. Додати дрібно нашинковану зелень. Добре перемішати.
Викладати невеликими порціями в сковороду з рослинним маслом.
Обсмажити до золотистої скориночки з двох сторін.
Картоплю почистити і відварити. Посолити. Додати вершкове масло і добре потовкти.
Викласти на блюдо картоплю і посипати паприкою, додати кілька котлеток і прикрасити зеленню і овочами.
Приємного апетиту! -
Інгредієнти:
(на 4 порції) 4 філе курячої грудки (по 150 г)
2 ст. л. рослинного масла
1 кг зеленої спаржі
300 г моркви
1 ст. л. вершкового масла
4 гілочки петрушки
сіль, мелений чорний перець
Спосіб приготування:
Філе близько 20 хвилин обсмажити з обох сторін в олії на сковороді. Спаржу вимити, очистити у нижньої третини від шкірки і зрізати грубі кінці.
Стебла близько 12 хвилин відварювати в підсоленій воді. Морква вимити, очистити від шкірки і розрізати вздовж на тонкі скибочки.
Близько 3 хвилин бланширувати в підсоленій воді, відкинути на друшляк, дати їй стекти. М'ясо птиці посолити, поперчити і викласти із сковороди.
У залишився від смаження жир додати вершкове масло і обкачати в ньому морква. Петрушку вимити, нарізати і додати в сковороду.
Подати зі спаржею та курячою грудинкою. -
Звичайний рецепт запікання шматки курки. Але в незвичайній медової глазурі. На виході виходить гарна рум'яна апетитну скоринку. Один погляд на готову страву підвищує апетит.
Інгредієнти:
* курка - 1,5 кг;
* картопля - 700 г;
* мед - 4 столові ложки;
* томатна паста - 3 столові ложки;
* соєвий соус - 1 столова ложка;
* оливкова олія - 2 столові ложки;
* часник - 4 зубчики;
* сіль, чорний мелений перець - за смаком.
Курку розділити на порційні шматки. Або готувати винятково курячі ніжки, або стегна, або крильця, або грудки.
Шматки курки вимити і обсушити паперовим рушником. Посолити і поперчити. Залишити маринуватися на півгодини.
Приготувати соус. Для чого часник почистити і натерти на дрібній терці. У мисці змішати до однорідного стану мед, томатну пасту, соєвий соус, натертий часник і столову ложку оливкової олії. Отриманою масою рівномірно обмазати шматки курки.
як гарнір запропоную картоплю. Невеликі бульби почистити і відварити 10 хвилин в підсоленій воді.
Розігріти духовку до 180 градусів. На змащений олією (1 столова ложка) деко поставити глазуровані шматки курки й напівсирий картоплю.
Картопля збризнути олією. Деко поставити в духовку на 30 хвилин.
Подавати з овочевим салатом.