Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти:
    курячий фарш 600 г
    яйце 1 шт.
    сіль, перець за смаком
    борошно
    для начинки:
    сир "Віола" 2 ст. л.
    сиру Гауда 100 г
    молодий зелений лук 2-3 пера
    молодий часник 1 зубчік
    для соусу:
    печериці 150 г
    молодий ріпчасту цибулю 1 невелика голівка
    вершки 33% і вище 3 ч. л.
    вода 3/4 склянки
    борошно 2 ч. л.
    сіль за смаком
    Спосіб приготування:
    У фарш викласти яйце, масу посолити і поперчити, все обережно перемішати до однорідного стану.
    Для начинки плавлений сир змішати з тертої Гаудой.
    Зелену цибулю дрібно нарізати і разом з подрібненим часником додати в масу, перемішати.
    Беремо фарш, розкладаємо його на мокрій долоні, викладаємо невелика кількість начинки.
    Формуємо котлети, обвалюємо в борошні.
    Обсмажуємо котлети в розігрітій олії з обох боків до готовності.
    Печериці нарізати скибочками і викласти в розігріту сковороду з рослинним маслом.
    Через кілька хвилин додати в сковороду нарізану цибулю і обсмажувати разом з грибами до готовності.
    кип'ячену воду викласти вершки, розмішати.
    Всипати борошно, перемішати, щоб не було грудочок.
    Влити вершки в сковороду з грибами, посолити за смаком.
    Довести до кипіння, розмішати і зняти з плити - соус готовий.
    Викласти котлети на тарілку, полити соусом і подати до столу. Приємного апетиту!

  • Для приготування страви Вам знадобиться:
    макарони - 250г;
    яловичина (край) - близько 300г;
    ріпчаста цибуля - 1 шт.;
    солодкий перець - 1 шт.;
    бульйон (м) - біля 1 склянки;
    сіль, мелений чорний перець - за смаком;
    рослинна олія - за смаком
    Закип'ятити воду, посолити, влити 1-2 ст.л. оливкової олії. Додати макарони і відварити до напівготовності. Відкинути на друшляк, промити, якщо в цьому є необхідність.
    Цибулю обчистити, дрібно посікти. Перець промити, змастити маслом і викласти в духовку під гриль (250С). Запікати близько 30-40 хвилин, час від часу перевертаючи, щоб шкірка перцю обвуглилася рівномірно. Гарячий перець перекласти в пакет.
    Як тільки перець охолоне, зняти з них шкірку, розрізати вздовж, очистити від плодоніжок і насіння. Підготовлений таким чином перець нарізати смужками. Шматок яловичини розрізати вздовж на кілька шарів, після чого кожен шар нарізати брусками.
    У сковороді розігріти кілька столових ложок масла і обсмажити на ньому лук до прозорості. Додати до цибулі яловичину, злегка обсмажити разом з цибулею.
    Додати до м'яса смужки печеного перцю, приправити сіллю, меленим чорним перцем і влити бульйон.
    Дати бульйону закипіти, зменшити вогонь і тушкувати під кришкою до готовності м'яса. Коли соус буде готовий, додати в сковороду макарони і все перемішати.
    Автор: Олена Покровська

  • СКЛАД:
    Свинячий мова - 5 штук
    Свинячі вуха - 6 штук
    Перець горошком - 5 - 7 штук
    Лавровий лист - 3 - 4 штуки
    Сіль
    Желатин - 1.5 - 2 норма по інструкції до желатину, кількість залежно від обсягу (для заливки зазвичай досить 200 мл бульйону)
    Форма для кексів
    ПРИГОТУВАННЯ:
    Мова і вуха добре вимийте, залийте холодною водою і залиште при кімнатній температурі годин на 5 - 8. Періодично воду міняйте (2 - 3 рази буде цілком достатньо або по мірі фарбування).
    Перед варінням залийте свіжу порцію води, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Дайте покипіти буквально 1 - 2 хвилинки, воду злийте і залийте свіжу.
    Особисто я цим обмежую, але є думка, що воду потрібно міняти двічі - тричі тобто ще 1 - 2 рази довести до кипіння - злити-залити свіжу, а тільки потім вже варити до готовності, і все це для того, щоб позбутися від специфічного присмаку бульйону.
    Перед початком кипіння зніміть піну, посоліть, відрегулюйте підігрів таким чином, щоб кипіння було мінімальним тобто ледве помітним, щоб вода не вирувало, не пузырилась, а тільки злегка колыхалась.Через час додайте перець горошком і варіть до готовності мови.
    Готовність мови визначається так же, як і готовність картоплі при варінні - має досить легко протыкаться кінчиком ножа. Дуже бажано мова не переварити, оскільки переварений мова значно втрачає в смаку.
    Скільки варити? Близько 2 годин, але це тільки для орієнтиру, насправді може вистачити і 1.5, а може знадобиться та 2.5. Загалом, періодично підходите і перевіряйте ножиком або вилочкой.Примерно за 15 – 20 хвилин до готовності додати лавровий лист.
    Відразу ж після закінчення варіння, не чекаючи, поки прохолоне дістаньте мови з бульйону, окатите холодною водою, щоб не обпалити руки, і почистіть.
    Я зазвичай очищений мова відправляю знову в бульйон і даю повністю охолонути, а вже тільки потім разделываю, але за браком часу можна обробляти і відразу.
    У мене оброблення мови полягає в тому, що деякі з них я ріжу поперек на 2 - 3 частини, щоб більш щільно і рівніше лягли в форму.
    Якщо при натисканні рукою мова легко розпрямляється, не режу.Уши повністю очищаю тобто знімаю все аж до хряща, але можна і не очищати.
    Всі зняте розбираю, відокремлюючи шматочки м'яса і жиру, які буду використовувати для приготування шинки, решта викидаю.
    Для заливки шинки знадобиться міцний желатиновий розчин, приблизно 150 - 200 мл, а то й того менше. Готуйте його згідно з інструкцією до желатину, але беріть 1.5, а то і 2 норму сухого желатину, щоб шинка надійно склеилась і не розвалилася при нарізці.
    Готувати желатиновий розчин можна на бульйоні з-під мови, на воді, або на будь-якому іншому бульйоні.
    Формувати шинку можна в будь-якій зручній формі. На цей раз у мене форма для кексів. Для початку форму потрібно викласти харчовою плівкою, потім викласти свинячими вухами. Розкладайте вуха так, щоб вони частково звисали з форми.
    Підготовлений мова викладіть у форму. При укладанні прослаивайте розібраними шматочками м'яса і жиру. Можна приправити перцем, часником, спеціями залежно від вашого смаку. Для кращого склеювання перед укладанням у форму кожен шматочок мови змочуйте в желатиновом розчині.
    Залийте желатиновий розчин з таким розрахунком, щоб рідина тільки-тільки здалася на поверхні. Після заливки дайте постояти 10 - 15 хвилин, щоб розчин рівномірно розподілилися по всьому об'єму і при необхідності додайте ще трохи бульона.Закройте звисаючими кінцями вух.
    Потім загорніть кінці плівки, вичавіть повітря, ущільніть шинку руками, поставте зверху вантаж вагою в 1,5 - 2 кг і поставте у холодильник на ніч тобто на 5 - 8 годин.br/>А далі зніміть вантаж, дістаньте шинку з форми, наріжте і насолоджуйтесь! Приємного вам апетиту!

  • Інгредієнти:
    * свинячі ребра 0,5 кг
    * сіль, перець
    * свіжі гілочки розмарину
    для маринаду:
    * оливкова олія 2 ст. л.
    * мед 1 ст. л.
    * імбир тертий 1 ч. л.
    * соєвий соус 1-2 ч. л.
    * перець або перцевий соус на смак
    * сік 1/2 лимона
    Спосіб приготування:
    Ребра промити, обсушити, злегка посолити. Викласти в миску, додати зелень розмарину. Для маринаду змішати мед і оливкове масло.
    Додати подрібнений імбир. Влити соєвий соус. Додати перець або перцевий соус. Вилити сік лимона. Залити маринадом ребра.
    Все як слід перемішати і залишити маринуватися години на 3. Викласти ребра на блюдо (можна застелити пергаментом).
    Поставити страву з реберцями в розігріту до 200 градусів духовку . Випікати 25-30 хвилин до готовності (дивіться, щоб не пересушились!).
    Приємного апетиту!

  • Перший секрет цих котлет - свіжі гриби. Які знайдуться! У мене - шампіньйончики.
    Дрібно нарізати велику цибулину, часник, гриби і... квашену капусту (це другий секрет!).
    Інгредієнти:
    * м'ясний Фарш (змішаний) - 600 г
    * Цибуля білий - 1 шт
    * Часник - 2 зуб.
    * Гриби (свіжі) - 150 г
    * Масло вершкове - 100 г
    * Булка (суха, в оригіналі -2 вчорашніх брецеля) - 4 ломт.
    * Молоко - 100 мл
    * Капуста білокачанна (квашена) - 3 ч. л.
    * Гірчиця - 1 ч. л.
    * Хрін (тертий) - 1 ч. л.
    * Майоран - 1 ч. л.
    * Спеції (перець, сіль, каррі (за бажанням))
    * Петрушка (рубана зелень) - 3 ч. л.
    * Яйце куряче - 3 шт
    Приготування
    Перший секрет цих котлет - свіжі гриби. Які знайдуться! У мене - шампіньйончики.
    Дрібно нарізати велику цибулину, часник, гриби і... квашену капусту (це другий секрет!).
    На розігріту сковороду покласти шматочки вершкового масла (приблизно 80 грам) і злегка обсмажити в ньому лук, часник і гриби. Дати охолонути.
    За рецептом належало збити 3 яйця і "замочити" у них раскрошеную на шматочки булку (від мене: я додала і молоко, оскільки булка в яйцях стала колом! Виношу зауваження шеф-кухар).
    Фарш можна брати і пожирніше. У мене суміш яловичини і свинини. Додати у фарш дрібно порізану квашену капусту і розмочену булку.
    Додати ложку гірчиці, тертого хрону, майоран, сіль, перець. За рецептом належить додати ложку каррі, але мені ця "нотка" не сподобалася. Більше додавати каррі не буду.
    Додати до фаршу охололи обсмажені гриби з цибулею. Дрібно нарізану петрушку. Все добре перемішати.
    Сформувати невеличкі котлетки і обсмажити на розігрітій сковороді на суміші вершкового і рослинної олії.
    Guten Appetit!
    Гриби надають котлет соковитість, а капуста "хрусткості".
    Автор: molohovez

  • Інгредієнти:
    * шматочок імбиру (ок. 10 г)
    * 1,5 ст. ложки меленого чорного перцю
    * 100 мл апельсинового соку
    * 1 ст. л. оливкової олії
    * 5 ст. л. сухого хересу
    * 2 ст. л. соєвого соусу
    * 3 ст. ложки устричного соусу
    * 1 ч. ложки крохмалю
    * чебрець
    * 1 ч. л. свіжозмеленого чорного перцю (або суміші перців)
    * 600 г яловичої вирізки на кістки
    * 1 ст. ложка рослинної олії
    Спосіб приготування:
    1,5 ст. ложки меленого чорного перцю злегка підсмажити на сухій сковороді. Викласти лаврушку. Влити апельсиновий сік і масло. Додати херес, видалити лавровий лист. Імбир очистити і дуже дрібно нарізати.
    Додати імбир. Влити соєвий і устричний соуси. При постійному помішуванні довести до кипіння. Додати крохмаль і трохи води. Уварювати соус до загусання. Якщо соус вийшов з грудочками, протерти його крізь сито. Соус охолодити і заправити соком лимона.
    М'ясо вимити, обсушити, посипати чебрецем. Потім посолити, поперчити, дати хвилин 10 полежати. Гриль змастити маслом. Обсмажувати м'ясо на грилі 25-30 хв (під час приготування часто перевертати).
    Зняти з вогню і залишити на 5 хв, накривши алюмінієвою фольгою. Посипати м'ясо морською сіллю і подати з сінгапурським соусом.

  • Інгредієнти:
    200 г кольорових макаронів (спіральки),
    300 г курячого філе,
    1 цибулина,
    1 морква,
    100 г свіжого горошку,
    рослинна олія,
    сіль, перець.
    Приготування:
    В окремій каструлі закип ’ ятіть воду. Посоліть і відваріть макарони до готовності.
    Злийте воду, додайте 1 ст. ложку рослинної олії і залиште під кришкою.
    Дрібно нашинковану цибулю і порізаного кубиками м'ясо обсмажуйте на рослинній олії 5-7 хвилин.
    Додайте трохи води і закриєш ті кришкою. Тушкуйте ще 5 хвилин.
    Додати горошок і порізану кільцями морква. Посоліть і поперчіть. Готуйте на середньому вогні ще 5-7 хвилин.
    Коли горошок стане м'яким, додайте макарони, добре перемішайте.
    Накрийте кришкою і дайте постояти 5-10 хвилин. Викладіть на тарілки і прикрасьте гілочки зелені.
    Приємного апетиту!

  • Для приготування страви Вам знадобиться:
    куряча грудка - 1 шт.;
    сир брі - 60г;
    для паніровки:
    яйце - 1 шт.;
    борошно - 3 ст.л.;
    панірувальні сухарі - 5 ст.л.;
    сіль, мелений чорний перець - за смаком;
    олія для смаження
    Курячу грудинку відокремити від кісток, розрізати вздовж на 2 рівні частини. Кожну половинку розрізати на 2 пласт. Покласти шар між двома аркушами плівки і оббити рукояткою ножа.
    Шматочок м'яса повинен вийти не товщі 5-6 мм, при цьому намагайтеся не продірявити його, щоб при смаженні з цих дірок не витік сир.
    Сир нарізати на брі 4 однакових шматочка (скориночку з сиру краще зрізати).
    Шматочок сиру покласти на край скибочки курячої грудки і скрутити з допомогою плівки: піднімаючи край плівки, скручувати шматочок рулетик.
    Борошно змішати з сіллю і перцем. Запанірувати рулетик спочатку в борошні. Потім опустити в яйце. І гарненько обваляти в панірувальних сухарях.
    Обсмажити на розігрітій олії з усіх боків до утворення скориночки.
    Під час смаження регулюйте підігрів плити - спочатку нагрійте до максимуму, потім зменшіть до середнього рівня.
    Олена Покровська

  • Інгредієнти:
    На 4 порції
    * 1 маленький качан салату айсберг
    * 1 радіччо
    * 1 маленька диня
    * 200 г темного і світлого винограду
    * 2 ст. л. олії волоського горіха
    * 3-4 ст. л. лимонного соку
    * 2 ст. л. свіжого сметани
    * сіль
    * чорний перець грубого помелу
    * 500 г філе грудки індички
    * 20 г вершкового масла
    * 2-3 гілочки свіжого лимонного чебрецю
    * 30 г очищених волоських горіхів
    На порцію: 400 ккал, білки 34 г, жири 21 г, вуглеводи 18 р
    Час приготування: 35 хвилин
    Приготування:
    1. Очистіть качани айсберга і радіччо, помийте, струсіть воду. Наріжте на шматочки і викладіть на тарілки. Диню розріжте навпіл, вийміть насіння великою ложкою. За допомогою спеціального пристосування наріжте м ’ якуш дині кульками.
    2. Виноград помийте, розріжте ягоди навпіл і вийняти кісточки. Кульки дині та виноград викладіть на листя салату. Для заправки візьміть олія волоського горіха, 2-3 столові ложки лимонного соку, сметану, сіль і перець, збийте віночком в мисці.
    3. Філе індички наріжте тонкими смужками. На сковороді розігрійте вершкове масло і обсмажте філе з усіх боків до готовності, поки не зарум'яняться.
    4. Посоліть, поперчіть і збризніть столовою ложкою лимонного соку.
    5. Лимонний чебрець помийте, листочки обірвіть з стеблин, покладіть до індички і перемішайте. Заправку збийте ще раз і полийте нею салат, зверху викладіть шматочки індички. Прикрасьте волоськими горіхами. Відразу подавайте на стіл.
    Поліна Соболєва

  • Чи замислювалися ви про те, що гамбургер може бути не тільки фаст-фудом, але і справжнім делікатесом? Ні, я кажу зараз не про бургерах з мармурової яловичиною, омарами і фуа-гра, про яких періодично пишуть у статтях з серії “найдорожчі страви в світі”.
    Кращий в світі гамбургер повинен бути звичайним - ароматна булочка, соковитий стейк з рубаного м'яса, свіжі овочі і соус, який все це гармонійно доповнює.
    4 гамбургера
    4 булочки для гамбургерів
    600 р. фаршу з баранини
    50 р. курдюка
    2 середніх цибулини
    2-4 зубчики часнику
    1 ч.л. зіри
    1 ч.л. коріандру
    2 гвоздички
    1/2 ч.л. меленої солодкої паприки
    1/2 ч.л. меленої гострої паприки
    1 ч.л. сухого орегано
    1 ч.л. винного оцту
    2 середніх помідори
    2 середніх огірка
    2 ялтинських цибулини
    невеликий пучок кінзи
    оливкова олія
    для соусу:
    1 ст. йогурту
    3-4 зубчики часнику
    кілька гілочок м'яти
    лимонний сік
    сіль
    чорний перець
    Дрібно наріжте цибулю і часник, курдюка наріжте невеликими кубиками, прожарте зіру, коріандр, гвоздичку і чорний перець на сухій сковороді, а потім роздушіть в ступці разом з сіллю.
    З'єднайте фарш з цибулею, часником, курдюком і спеціями, додайте винний оцет, паприку і орегано, і як слід вимісіть.
    Сформуйте котлети товщиною 1,5-2 см. - чим товще вони будуть, тим більш соковитим вийде готовий бургер. Приберіть котлети в холодильник хоча б на півгодини.
    Для соусу роздушіть в кашку часнику і листя м'яти, додайте йогурт і лимонний сік, як слід перемішайте і приправити за смаком.
    Огірки наріжте тонкими скибочками, помідори кружечками, а солодкий ялтинський цибулю наріжте кільцями. Булочки для гамбургерів розріжте вздовж і обсмажте на грилі до легких підпалин.
    Якщо ви готуєте під відкритим небом - просто зажарте котлети на грилі, в домашніх умовах обсмажте кожну котлету на сковороді-гриль по 2 хвилини з кожного боку, після чого готуйте в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 8 хвилин.
    Поки котлети доходять до готовності, саме час зібрати наш гамбургер.
    На нижню половину булочки покладіть скибочки огірка злегка внахлест, приправте і збризніть оливковою олією. На ложі з огірків викладіть помідори і цибулю, знову приправте і збризніть маслом.
    Коли котлети будуть готові - покладіть їх зверху і акуратно полийте соусом. Кілька листків кінзи завершать композицію - накривайте її другою половиною булочки та їжте, з червоним вином і великим задоволенням, яке вам гарантовано.