Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти:
    4 курячих філе,
    100 г панірувальних сухарів,
    1 яйце,
    1 ч. ложка борошна,
    скіпочка чорного перцю,
    щіпка кмину,
    1/4 ч. ложки куркуми,
    рослинна олія,
    овочі,
    зелень,
    сіль.
    Приготування:
    Філе відбити, поперчити і посолити.
    У мисці яйце змішати з борошном і добре збити.
    Панірувальні сухарі змішати зі спеціями і додати трохи солі.
    Кожен шматочок курки занурити в яйце і обкачати в сухарях.
    Обсмажити на рослинній олії до золотистої скориночки з двох сторін.
    Красиво розрізати, викласти на тарілку і прикрасити нарізаними овочами і зеленню.
    Приємного апетиту!

  • Інгредієнти: свиняча корейка - близько 2 кг; айва - 1 шт. (велика); вода - 1 склянка; червоне сухе вино - 1/2 склянки; морква - 4-5 шт.; цибуля шалот - 3-4 шт.; лавровий лист - 1-2 шт.; червоний солодкий перець - 1 ч.л.
    Свинячу корейку розрізати посередині. Потім зробити підрізи в бік, щоб вийшов один великий пласт. Як тут.
    Айву промити, розрізати навпіл, вирізати насіннєву коробку. Половину айви порізати на брусочки і викласти на краю пласта м'яса. Скрутити рулет, обв'язати нитками.
    Овочі помити і почистити. Моркву нарізати брусочками. Цибулини залишити цілими.
    У гусятниці обсмажити рулет з усіх боків до скоринки. Додати очищені овочі, нарізану дольками, що залишилася половинку айви, влити води, посолити. Закрити кришкою і тушкувати близько 30 хвилин.
    Влити вино, продовжувати тушкувати під кришкою ще стільки ж, час від часу поливаючи м'ясо утворюються соусом. З готового рулету зняти нитки. Нарізати скибочками і подати з овочами, полив утвореним при гасінні м'яса соусом. Приємного апетиту!
    Автор: Олена Покровська

  • Інгредієнти: яловичина (без кісточки, товстий край); картопля - 5-6 шт.; ріпчаста цибуля - 1 цибулина (велика); чорнослив без кісточок) - 100г; паприка - 1-2 ч.л.; кориця (ціла) - 1 паличка; кумін (насіння) - 1/2 ч.л.; сіль - за смаком; м'ясний бульйон (або вода) - 300-400 мл.
    М'ясо нарізати кубиками 2х2 см. Картопля вимити, очистити і нарізати четвертинками (якщо картоплина велика - нарізати на більш дрібні шматочки). Цибулю обчистити, нарізати тонкими кільцями.
    Чашу тажіна змазати олією, покласти нарізане кубиками м'ясо, чорнослив, потім - шар лука. Приправити паприкою, насіння куміна, покласти паличку кориці. Додати картоплю. Посолити і влити бульйон або воду).
    Накрити тажін кришкою, дати бульйону закипіти, після чого зменшити нагрівання до мінімуму і тушкувати, не піднімаючи кришку 1.5 години. Якщо вода почне вихлюпуватися через край тажіна, ківшиком вычерпните зайве. І стежте, щоб нічого не підгоріло! Не забудьте викинути з готової страви паличку кориці, вона не смачна.
    Автор: Олена Покровська

  • Інгредієнти: баранячі котлети (на кісточці) - 700г; м'ята, петрушка, базилік - по 4 гілочки; сіль, мелений чорний перець - за смаком; соус нашараб - 3 ст.л.; гранат - 1 шт.
    Зелень промити, розкласти на рушник, щоб видалити надлишок води і дрібно посікти. В миску з баранячими котлетами перекласти зелень, посипати меленим чорним перцем. Перемішати зелень і м'ясо, накрити плівкою і поставити в холодильник на ніч.
    Розігріти пательню (я взяла сковроду-гриль, щоб вийшли красиві смужки) і порційно обсмажити м'ясо з двох сторін до скоринки. Попередньо з кожної котлети треба скинути зелень.
    Перекласти все м'ясо в сковороду (вже звичайну, з гладким дном), посолити, додати соус нашараб, струсити сковороду, додати кілька ложок води і варити під кришкою до напівготовності. Час від часу м'ясо треба перевертати. За кілька хвилин до готовності додати зерна граната і готувати близько 2-3 хвилин. Котлети в гранатовому соусі готові.
    Важливо! Не перепечеться, не пересушити. М'ясо повинно залишатися рожевим на зрізі, але сік повинен бути прозорим, без крові.
    Автор: Олена Покровська

  • Для запікання шматком зазвичай беруть свинину, яловичину, баранину, але в будь-якому випадку це має бути нестарое, якісне м'ясо, краще всього вирізка, окіст або частина лопатки. Ну а щоб надати страві гостроту і аромат, використовують різні спеції і приправи.
    ЯЛОВИЧИНА ДУХОВА
    Великий шматок м'якоті почистьте, обмийте, обсушіть серветкою, натерти сіллю, перцем, прянощами або нашпигуйте по своєму смаку. Тепер покладіть його на сковороду і обсмажте на жирі з усіх боків. Потім долийте трохи води і відправте м'ясо в добре розігріту духовку, де і доведіть до готовності, періодично поливаючи м'ясним соком. Якщо що виділилася рідини буде мало, додайте розтоплене масло, змішане з бульйоном. Іноді для соковитості яловичину перед готуванням ще обертають тонкими скибочками шпику.
    СВИНИНА, НАШПИГОВАНА ЧАСНИКОМ І СИРОМ
    Шматок м'якоті (бажано вирізку) сполосніть, обсушіть і, зробивши гострим ножем невеликі розрізи-кишені, рівномірно нашпигуйте пластинками часнику і твердого сиру. Злегка посоліть, поперчіть, акуратно розмістіть у великій сковороді або на листі, облийте розтопленим маслом і поставте спочатку в сильно розігріту духовку, а через кілька хвилин зменшіть вогонь і запікайте до готовності, періодично поливаючи маслом і м'ясним соком.
    Нашпигованное м'ясо стане м'яким, пишним, а якщо його проколоти тонкої дерев'яною паличкою, виділиться прозорий ароматний сік. Співвідношення інгредієнтів -- на розсуд домашнього кухаря.
    Страву можна гарнірувати смаженою картоплею, солоними огірками, іншими маринованими овочами і т.п.
    СВИНИНА, ЗАПЕЧЕНА З КАРТОПЛЕЮ
    Так само як і в попередньому випадку, підготуйте м'ясо, нашпигуйте його пластинками часнику, натерти сіллю та перцем. Але тепер попередньо заколеруйте його, тобто злегка обсмажте на сковороді на маслі або жирі. На лейте на деко кілька столових ложок води, покладіть м'ясо, а навколо нього розподіліть 4-5 невеликих картоплин і стільки ж приблизно однакові по величині почищених головки цибулі цілком. Картопля, цибуля посоліть, намастить разом з м'ясом сметаною і випікайте в духовці при 180-200 градусах до готовності, час від часу поливаючи соком що виділяється.

  • Інгредієнти:
    1 тушка курки
    20 г лимонної кислоти
    3-4 цибулини
    1-1,5 л води
    олія
    Тушку курки нарубати на порційні шматки, додати порізану цибулю.
    Зробити розчин лимонної кислоти на 1-1,5 л води, залити м'ясо з цибулею. Витримати м'ясо в маринаді 2-3 години, залишивши в прохолодному місці.
    Шматочки курки нанизати на шампури і смажити над вугіллям, змазуючи їх олією і поливаючи приготованим маринадом.
    До шашлику подавати свіжі овочі.

  • Інгредієнти:
    * Ребра свинячі - 400 г
    * Яблуко (кисло-солодке) - 1 шт
    * Морква - 1-2 шт
    * Цибуля ріпчаста - 2 шт
    * болгарський Перець - 1 шт
    * Олія для смаження)
    * Кінза (в зернах)
    * Шафран
    * пекучий Перець червоний (мелений)
    * Перець чорний (мелений)
    * Коріандр (мелений)
    * Кріп (сушений; можна свіжий)
    * Часник - 2-3 зуб.
    Приготування
    Ребра посолити, викласти на розпечену сковороду з рослинним маслом. Обсмажити за 2 хвилини з кожного боку.
    Викладаємо ребра на тарілочку.
    Перемішуємо всі спеції і рубаємо часник, ділимо на дві частини.
    У сковороду з маслом, де обсмажували ребра, висипаємо першу половину спецій, підігріваємо - заливаємо наші ребра! МММ... аромат... смакота яка!
    Другий етап.
    Нарізаємо крупно морква, цибуля, яблуко, перець.
    Другу частину суміші приправ змішуємо з рослинним маслом і обсмажуємо в ньому підготовлені овочі-фрукти по полминутки з кожної сторони.
    Викладаємо на тарілку по 1-2 скибочки обсмажених овочів і яблука. Зверху реберця, штучок 5 на порцію - в самий раз! Щедро посипаємо зеленню!
    Ароматне, пікантне, смачне і ситна страва - готово!
    Приємного апетиту!
    Автор: Світла-Коте

  • Інгредієнти:
    0,5 кг баранячого фаршу з салом
    2 цибулини
    1 ч. л. чорного перцю
    1 ст. л. сухого базиліка
    1 ст. л. сухої м'яти
    2 ст. л. свіжого кінзи або кропу
    насіння кунжуту
    кавказькі спеції
    Спосіб приготування:
    Підготувати всі продукти. Фарш пропустити через м'ясорубку ще раз. Цибулю дрібно посікти.
    Фарш ретельно розмішуємо до абсолютно однорідної маси, поступово додаючи кінзу, м'яту і базилік, часник, цибуля, спеції, солимо, знову добре вимішуємо для в'язкості.
    Руками, змоченими в холодній воді формуємо кебаби у вигляді ковбасок, завдовжки 10-15 см. Кебаби нанизуємо на шпажки і посипаємо кунжутним насінням. Підготовлене страва ставимо в холодильник, визрівати.
    Зазвичай люля-кебаб смажать на вугіллі на решітці. Але, так як ми готуємо домашній варіант, нам підійде і звичайний деко. На деко викласти люля-кебаб і поставити в духовку. Запікати близько 30-40 хвилин до готовності.
    Подавати готові люля-кебаби з лавашем, свіжими овочами та зеленню.
    Приємного апетиту!

  • Що можна приготувати з яловичої грудинки? У нас її в основному варять або гасять - інші методи приготування начебто не дозволяють розм'якшити цей досить жорсткий скоротити. А між тим в Техасі про це нічого не знають, і запечена яловича грудинка є одним з бажаних гостей на будь-який BBQ party.
    Зрозуміло, якість закордонної яловичини зовсім інше - але цілком пристойне блюдо з грудинки можна приготувати і з нашого м'яса, на кухні звичайної міської квартири. Секрет простий - довгий запікання при низькій температурі.
    Запечена грудинка
    4 порції
    1,6 кг яловичої грудинки на кістки
    2 цибулини
    4-6 зубчиків часнику
    2 ст.л. вустерского соусу
    сушений чилі (при бажанні)
    кілька гілочок чебрецю
    сіль
    чорний перець
    Для найкращого результату слід брати цільний шматок грудинки, але якщо її вже нарубали - нічого страшного, складемо шматки разом. Промийте м'ясо, видаліть зайві плівки, обсушіть і як слід натерти сіллю та перцем.
    На листі або у форму для запікання постеліть фольгу в кілька шарів (скільки - залежить від розмірів вашого шматка) і покладіть на неї грудинку м'ясом догори так, щоб не порвати фольгу кістками.
    Щедро полийте м'ясо вустерским соусом (це необов'язково, так що якщо вустер у вашому холодильнику не водиться - пропустіть цей крок; з іншого боку, соус підсилює аромат м'яса), при бажанні приправте гострим перцем, а зверху побросайте цибулю, нарізану пір'ям або півкільцями, роздавлені зубчики часнику і гілочки чебрецю.
    Можете влити трохи червоного вина або темного пива, потім щільно “упакуйте” конверт з грудинкою.
    Ми вже готували яловичину при низькій температурі - наприклад, коли запікали тонкий край, але грудинка - справа інше: тут і температура буде потрібно менше, і побільше часу. Так що ставте м'ясо в духовку, розігріту до 120 градусів, і забудьте про нього годин на вісім (ні, це не помилка) - або до тих пір, поки м'ясо не почне відставати від кісток і розпадатися на волокна.
    судіть Самі: ось соковитий цибулю, ось соковите м'ясо, ось щільно запечатаний конверт з фольгою, який не дасть вологи випаруватися - а в підсумку м'ясо не пече, а практично гаситься, і не висихає (хоча якщо є сумніви - все ж перевірте).
    Коли м'ясо буде готове, дайте йому відпочити 15 хвилин, а потім наріжте і подавайте до столу, полив соками, які скупчилися на дні форми і неабияк загусли.

  • Назва, найімовірніше, через те, що «по-диявольському гостро». Так, до складу соусу входять і гірчиця, і хрін, і червоний пекучий перець, чорний перець і часник, але в результаті виходить не просто прямолінійна вогнедишна гострота, все набагато складніше і тонше.
    Почасти тому, що входять до складу вершків, частково через те, що інгредієнти вносять не тільки гостроту, але і смак і аромат, і насолода. Так і гостроту ви цілком можете регулювати за власним розсудом. Кожен інгредієнт соусу чудово поєднується зі свининою, але разом вони створюють щось абсолютно фантастичне. Мені дуже сподобалося, сподіваюся, що сподобається і вам. Спробуйте!
    P.S. Рецепт випросила у шеф-кухаря одного ресторану.
    СКЛАД:
    Для рецепту вам знадобиться:
    Свиняча вирізка вагою близько 400 г
    Гірчиця - 1 столова ложка
    Тертий хрін у баночці (готовий) - 1 столова ложка
    Кайєнський перець мелений - ¼ чайної ложки
    Курячий бульйон - 120 мл
    Вершки жирністю 33 % і вище - 2 столові ложки
    Вершкове масло - 1 столова ложка
    Часник - 1 - 2 зубчики
    Чорний мелений перець
    Сіль
    олію та масло для обсмажування
    ПРИГОТУВАННЯ:
    Зніміть зі свинячої вирізки плівка.
    Змастіть олією і щедро поперчіть.
    Перев'яжіть тонкий кінець вирізки, щоб вона була більш-менш рівномірним по товщині.
    Накрийте м'ясо плівкою і залишити на 20 - 30 хвилин мариноваться.Разогрейте в сковорідці олію і вершкове масло. Як варіант можна використовувати тільки рослинне масло без додавання вершкового.
    Враховуйте, що вершкове масло не витримує високих температур і легко горить, тому слідкуйте за ступенем нагрівання, не перекалите!
    М'ясо посоліть і обсмажити з усіх боків до скоринки.
    Поставте сковорідку з м'ясом в розігріту до 180 С духовку приблизно на 20 хвилин до внутрішньої температури 65 - 70 С.
    Внутрішня температура м'яса визначається за допомогою спеціального термометра, який часто входить в комплектацію духовки. Дуже корисна річ!
    Але якщо такого немає, орієнтуйтеся за часом.
    Відкладіть м'ясо на тарілку, накрийте фольгою і залиште хвилин на 10 - 15 відпочити.
    У сковорідку влийте бульйон курячий, поставте на вогонь і, допомагаючи лопаткою, відскребіть все, що пригоріло до дна під час обсмажування м'яса.
    Додати гірчицю, хрін, червоний мелений перець.
    Додайте вершки, розмішайте і при помірному кипінні доведіть до легкого загустіння.
    Зніміть сковороду з вогню і завершіть соус додаванням столової ложки вершкового масла.
    При бажанні готовий соус процідіть.
    Додайте пропущений через прес часник. При необхідності досоліть.
    Наріжте вирізку на порційні шматки, полийте соусом і приємного вам апетиту!