Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
-
Інгредієнти:
(на 2 формочки)
* печінка куряча 300 г
* куряча грудка 1 шт.
* сало 50 г
* часник 1 зубчік
* пряні сухі трави за смаком
* сіль, перець
* вершкове масло 5 г
для масла:
* хурма 1 шт.
* вершкове масло 50-75 р
Спосіб приготування:
Курячу грудинку нарізати. Печінку нарізати. Викласти грудки і печінка в чашу блендера. Сало нарізати і викласти в блендер.
Часник подрібнити і додати в інших продуктів. Усе добре збити.
Масу посолити, поперчити і ще раз збити. Вогнетривкі форми змастити вершковим маслом, посипати травками. Наповнити форми отриманою масою.
розігріти Духовку до 200 градусів. Форми з паштетом помістити у велику форму, в яку налити води.
Поставити форму в духовку і запікати до готовності близько 35-40 хвилин.
Якщо поверхня паштету початку підгорати, загорніть формочки у фольгу. Перевірити готовність паштету можна за допомогою дерев'яної палички - при проколюванні вона повинна бути сухою.
Готовий паштет вийняти з духовки і остудити. Хурму нарізати і викласти в блендер. Вершкове масло розтопити. Влити олію до пюре і збити.
Злити олію на паштет, поставити в холодильник і дати гарненько охолонути - краще залишити його на ніч. Вранці - паштет готовий. Він виходить неймовірно ніжним, ароматним і дуже смачним.
Приємного апетиту! -
Рецептів тефтелькою безліч. Різниця в соусі. Пропоную один з варіантів - молочний. Легко готується, легкі на смак, з ніжним молочним відтінком.
Нам знадобиться:
м'ясний фарш (свинина, курка) - 500 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт;
часник - 2 зуб.;
булка (біла) - 3 ломт.;
молоко - 1 склянка.;
борошно - 2 ст. л.;
масло вершкове - 30 г;
олія рослинна - 3 ст. л.;
сіль; спеції (для фаршу);
зелень (різна)
Приготування:
Зі свинини і курки (1:1) приготувати фарш. Додати булку, часник, цибулю і приправу для фаршу. 1 ст.л. борошна висипати на сковороду, додати вершкове масло та олію.
Вимішати, щоб не було грудочок, і вилити склянку молока. Приправити сіллю й спеціями за смаком. Варити 10 хвилин.
З фаршу зробити тюфтельки і викласти в соус. Тушкувати 30-35 хвилин. Посипати зеленню.
Фото і рецет: horo6aya -
Опис: Кінець осені завжди славиться квашеною капустою...Рецептів страв з квашеною капустою - превелика безліч!Можливо, цей рецепт нагадає кому-то білоруський бігос... але це чесне слово, не про нього! Гуляш можна заморожувати і зберігати 3 міс. в морозилці! Підготовлено за матеріалами "Kochen&genisen" - "Хіти з духовки" - 5 /2011.
Інгредієнти:
М'ясо (м'якоть, порізана шматочками) - 500 г
Цибуля ріпчаста (великий) - 1 шт
Спеції (сіль, перець)
томатний Сік - 0,5 л
Ялівець (ягоди) - 4-5 шт
Паприка солодка (мелена) - 1,5-2 ст. л.
Лавровий лист - 2 шт
Картопля - 500-600 г
Капуста білокачанна (квашена) - 500 г
Олія рослинна - 2 ст. л.
Перець чорний (горошок)
Приготування:
М'ясо порізати невеликими шматочками і обсмажити в 2 ст.л. рослинного масла, до рум ’ яності.
Посолити і поперчити. Додати порізану цибулину, обсмажити разом з м'ясом. Додати мелену солодку паприку.
Додати 100 мл води, 500 мл томатного соку, перець горошком, ягоди ялівцю, лавровий лист. Дати закипіти.
Накрити каструлю кришкою (фольгою) і відправити в духовку для подальшого запікання спочатку на 30 хв.
Картоплю нарізати кубиками, квашену капусту, якщо потрібно, промити і додати до м'яса. Перемішати.
Запікати під кришкою в духовці ще 45 хв.
Приємного апетиту!
Автор: barska -
Інгредієнти:
* Свинина (одним шматком) - 700-800 г
* Сіль - 2-3 ч. л.
* чорний Перець (за смаком)
* Спеції (за смаком)
* Часник - 2-3 зуб.
* Вода - 1 л
* Лавровий лист - 2 шт
Приготування:
Воду, довести до кипіння, посолити, поперчити, додати лавровий лист і спеції за вашим смаком. У мене були "прованські трави", червоний перець, коріандр мелений. Розмішати.
Воду повністю охолодити і покласти в неї м'ясо. Вода повинна повністю покривати м'ясо. Накрити плівкою і поставити в холодильник мінімум на 3 години, можна на ніч.
вийняти М'ясо, обсушити, злегка посолити, поперчити, натерти спеціями. Зробити надрізи і помістити очищений і нарізаний часник.
розігріти Духовку до 190 градусів. М'ясо помістити в рукав для запікання, зверху покласти лавровий лист з маринаду.
Закрити рукав спеціальними стрічками, зробити близько 3-4 отворів в рукаві.
Випікати близько 1 години в розігрітій духовці. Через годину можна зрізати верхівку рукава, щоб буженина зарум'янилася.
Подавати гарячим або холодним.
Автор: larik_malasha -
Інгредієнти на 3 порції:
язик відварний 3 шматки товщиною 0,5 см
печериці 250 г
ріпчасту цибулю 1/2 шт.
вершки 10% жирності 200 мл
сіль, перець за смаком
рослинна олія
Спосіб приготування:
Підготовлений відварний язик нарізати шматками. У сковороді розігріти олію.
Печериці нарізати скибочками і викласти в сковороду, злегка обсмажити.
Ріпчасту цибулю дрібно нарізати і викласти грибів, обсмажувати всі разом ще 5 хвилин.
Потім влити вершки, посолити і поперчити за смаком. Все перемішати, дати трохи потомиться.
Викласти в соус шматки мови і тушкувати 5 хвилин. Готовий мова викласти на тарілки та подати до столу.
Приємного апетиту! -
Інгредієнти:
свинина - 500 гр;
яловичина - 500 гр;
індичка - 500 гр;
вчорашній багет - 1/4 багета;
пармезан - 300 гр;
яйце - 1 шт;
цибуля - 1 шт;
червона цибуля - 1 середній;
петрушка - пучок;
базилік - пучок;
часник - 2 зубчики;
чебрець - 4 гілочки;
протерті томати - 400 мл;
спагетті - 300 гр;
оливкова олія - 2-3 ст.л.;
сіль, перець.
Моєму м'ясо, зелень. Чистимо весь лук і часник.
З булки зрізуємо скоринку та рвемо руками на великі шматки прямо в блендер.
Перетворюємо багет в крихту.
Ріжемо свинину великими шматками і проворачиваем через м'ясорубку.
З яловичиною поступаємо також. Не забуваємо позбуватися від плівок.
Та індичку туди ж.
Звичайний білий цибулю ріжемо на сегменти й проворачиваем разом з м'ясом через м'ясорубку.
Потім я викладаю фарш з миски на дошку і пропускаю його ще раз через м'ясорубку для однорідності.
Пармезан пробиваємо в блендері до дрібної крихти. Відкладіть 2 ст.л. для подачі на стіл.
Вбиваємо у фарш яйце, висипаємо пармезан та хлібні крихти, всипаємо дрібно порізані листочки петрушки, солимо й перчимо.
Перемішуємо руками. Недовго! Чим більше місимо фарш, тим він жорсткіше - повинен залишатися повітря.
Дрібно ріжемо червоний лук і часник. Кладемо в розігріту з оливковою олією сковорідку на невеликий вогонь і смажимо 2 хвилини.
З фаршу швиденько катаємо кульки розміром з м'яч для настільного тенісу. І кладемо в сковороду до цибулі і часнику. (Використовуємо половину норми фаршу).
Обсмажуємо з цибулею і часником до золотистого бочков.
У базиліка відокремлюємо листя від стебел, складаємо їх "чарочкою" і звертаємо в "трубочку", нарізати тонкими смужками.
У чебрецю відокремлюємо листочки від стебел.
Заливаємо обсмажені фрикадельки протертими помідорами, засипаємо базилік і чебрець. Накриваємо кришкою й тушкуємо 20 хвилин на малому вогні.
Тим часом ставимо каструлю з водою для спагеті на вогонь і відварюємо їх, згідно інструкції на упаковці. Коли вони зваряться, зливаємо воду і зберігаємо чашку води.
Всипаємо спагетті в сковорідку з соусом, вливаємо чашку води з-під спагетті, перемішуємо, прогріваємо всі разом пару хвилин і вимикаємо.
Подаємо, присипавши тертим пармезаном.
Знаєте, як добре з червоним вином? Мммм!
до Речі, з другої половини фаршу я зробила такі ж кульки, склала на дошку з кулінарної папером (щоб не прилипали) і відправила в морозилку.
Коли вони заморозяться, перекладіть їх в пакет і буде блюдо "на прорив".
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна -
Готувати курячі крильця легко і просто. До того ж, змінюючи маринад, можна щоразу отримувати нову страву. Сьогодні я замариновала крильця в суміші часнику, соку лайма, перцю чилі і суміші олії з соєвим соусом. Якщо є час, то краще потримати м'ясо в маринаді 1-2 години. Але якщо поспішайте - одразу надсилайте крильця в духовку. До речі, замість лайма можна взяти лимон.
Інгредієнти:
курячі крильця - 1 кг (16 шт.);
для маринаду:
часник - 3 зубчіка;
соєвий соус - 3 ст.л.;
рослинна олія - 7 ст.л.;
сіль - за смаком;
перець чилі - 1 шт.;
лайм - 1/2 шт.
Крильця промити, обсушити на паперовому рушник, відрізати кінчики в області останнього суглоба (їх можна викинути).
частину крила розрізати на 2 частини по суглобу. Перець Чилі розрізати вздовж, видалити перегородку і насіння.
Підготовлений перчик дрібно-дрібно посікти. Часник обчистити, розчавити лезом ножа, після чого дрібно нарізати.
В миску покласти курячі крильця, додати часник, перець і сік половинки лайма.
Для маринаду в невеликий плошці змішати олію і соєвий соус. Вилити цю суміш у миску з крильцями, додати сіль і все перемішати. Залишити в холодильнику на 1-2 години.
Розкласти курячі крильця на листі. Буде правильніше накрити деко пекарської папером, тоді його простіше буде мити.
Запікати в попередньо прогрітій до 200 С духовці 30-40 хвилин.
Автор: Олена Покровська -
Інгредієнти:
* філе курячих грудинок 3 шт.
* сіль, перець за смаком
* оливкова олія
* томати-черрі 5 шт.
* часник 4 зубчики
* пармська шинка 4 шматочки
* моцарелла 8-10 кульок
* розмарин 3 гілочки
* пергамент
Спосіб приготування:
Курячі грудки промити, посолити і поперчити. Форму застелити пергаментом, злегка змазати маслиновим маслом і викласти курку. Томати розрізати навпіл і викласти на курку.
Часник обчистити, кожен зубчик розрізати навпіл і викласти на курку. Пармськую шинку нарізати тонкими шматочками. Кульки моцарелли розрізати навпіл і викласти на курку.
Між філе викласти пармськую шинку. Зверху покласти філе гілочки розмарину, збризнути олією. Закрити курку пергаментом.
Поставить ьв розігріту до 200 градусів духовку і запікати протягом 35-40 хвилин до повної готовності. Викласти курку на блюдо і подати до столу.
Приємного апетиту! -
Інгредієнти:
200 г м ’ якоті яловичини,
200 г м ’ якоті свинини,
200 г гарбуза,
1 цибулина,
1 яйце,
2 ст. ложки манної крупи,
сіль, перець за смаком.
Приготування:
Прокрутити м'ясо і цибулю через м'ясорубку.
Гарбуз натерти на крупній тертці. Змішати фарш, цибуля, гарбуз і яйце. Добре перемішати, посолити і поперчити.
Сформувати котлети, трохи обваляти в манці. Викласти на сковороду, яку можна використовувати в духовці або на деко і запекти в духовці 20-25 хвилин при температурі 200 градусів С.
Викласти на таріль і приготувати улюблений гарнір.
Приємного апетиту! -
Інгредієнти:
(на 2 форми 15х15)
* м'якоть гарбуза 250 г
* картопля 4 шт.
* м'ясний фарш 400 г
* зелений лук, подрібнені сушені томати, часник за смаком
* сіль, перець за смаком
* яйце 1 шт.
* печериці 150 г
* ріпчасту цибулю 1 шт.
* рослинна олія
* вершкове масло для пюре
* трохи молока для пюре
Спосіб приготування:
У м'ясний фарш викласти дрібно нарізану зелену цибулю, томати і часник. Масу посолити і поперчити за смаком. Вбити яйце, перемішати.
Викласти м'ясну масу у форму. Запікати в розігрітій до 200 градусів духовці близько 25 хвилин.
Шампіньйони і цибулю нарізати, викласти на сковороду і обсмажити до готовності. Гарбуз нарізати кубиками і відварити в підсоленій воді до готовності, воду злити.
Картоплю очистити, нарізати кубиками і відварити в підсоленій воді до готовності, воду злити. З'єднати картопляну і гарбузову маси, влити трохи молока і покласти масло.
Зробити пюре і злегка охолодити. Вбити в пюре яйце, перемішати. Викласти гриби на м'ясо. За допомогою кондитерського мішка викласти поверх картофельно-гарбузове пюре.
Можна закрити всю поверхню пюре, а можна викласти пюре по краях. Поставити форму назад в духовку і запікати ще хвилин 10. Готову запіканку розрізати і подати до столу.
Приємного апетиту!