Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
-
Інгредієнти:
6-8 білих грибів,
100 г булгура,
1 цибулина,
1 морква,
рослинна олія,
зелень кропу,
сіль, перець.
Приготування:
Гриби почистити і нарізати кубиками.
Дрібно нашинковану цибулю обсмажити на рослинній олії, додати гриби. Обсмажувати 3-5 хвилин.
Додати моркву нарізану соломкою.
&Додати frac12; склянки води і добре промиті булгур. Зменшити вогонь і тушкувати під кришкою ще 30-35 хвилин Посолити і поперчити. Додаючи води по необхідності.
Викласти на тарілку і посипати дрібно нашаткувати кропом.
Приємного апетиту! -
Інгредієнти:
гарбуз (м) - 600г;
картопля - 300г;
пшеничне борошно - 150г;
пармезан - 80г;
яйце - 1 шт.;
мускатний горіх,
сіль, перець - за смаком;
для соусу: масло вершкове - 100г; зелень петрушки, шавлії, кінзи (на вибір) - 1 великий пучок
Гарбуз нарізати шматочками і разом з шкіркою запекти в духовці або відварити під кришкою в невеликій кількості води (води має бути мінімум, тільки щоб не підгоряло дно).
Картопля вимити, очистити, зварити в підсоленій воді. Злити воду і зробити пюре.
Якщо гарбуз отваривалась, відкинути на друшляк і дати воді стекти. Гарбуз протерти через сито, видалити шкіру і, якщо є, великі волокна.
Змішати гарбуз з картопляним пюре. Додати борошно, подрібнений сир та спеції за смаком, перемішати.
Додати яйце і замісити тісто. Вимішувати до однорідного стану, після чого поставити миску з тістом в холодильник приблизно на годину.
Тісто буде м'яким, ліпити з нього щось складно, але додавати більшу кількість борошна не варто, оскільки це вплине на смак.
Приготувати чайну ложку і миску з холодною водою. Ложку опустити у воду, потім зачерпнути тісто, другий ложечкою можна допомогти собі сформувати кульку.
Відварити ньокі в киплячій підсоленій воді. Як тільки вони спливуть на поверхню, вийняти їх шумівкою. Варяться вони дуже швидко, тому постарайтеся отримати ньокі з води швидко, щоб вони не встигли розкиснути.
Для соусу розігріти в сковороді масло, додати дрібно нарізану зелень і прогріти, помішуючи, кілька хвилин.
Готові ньокі викласти в змащену маслом тарілку, полити соусом і за бажанням посипати тертим пармезаном.
Автор: Олена Покровська -
Інгредієнти:
* помідори - 1 кг;
* морква - 200 г;
* цибуля червоний (даниловський) - 1 шт;
* часник - 2 зубчики;
* перець солодкий - 1 шт;
* гострий перець - 1 стручок;
* корінь імбиру - 15 г;
* оливкова олія - 5 столових ложок;
* винний оцет - 3 столові ложки;
* цукровий пісок - 3 чайні ложки;
* сіль, перець мелений за смаком.
Овочі помити. Помідори нарізати на чверті. Моркву очистити і нарізати кільцями. Цибулю обчистити і нарізати великими півкільцями.
Зубчики часнику почистити і нарізати на кілька частин. Корінь імбиру обчистити і порізати крупно. Перець солодкий і гострий очистити від насіння і дрібно посікти.
В каструлі з товстим дном розігріти оливкову олію, додати цибулю, моркву, імбир, часник, перець гострий і солодкий. Приправити сіллю і перцем. Згасити овочі 15 хвилин на слабкому вогні.
Додати нарізані помідори і 1 склянку води. Довести до кипіння і варити на слабкому вогні 1 годину 30 хвилин, поки соус у два рази не увариться.
Остудити овочі і з допомогою заглибного блендера подрібнити, потім протерти через сито. Перелити соус в чисту каструлю, додати цукор і оцет. Поставити на вогонь.
Довести до кипіння і на слабкому вогні тримати 3-5 хвилин. Виправити на сіль і перець.
Розлити соус по пляшках, щільно закупорити і поставити в холодильник на зберігання. На виході вийшло 0,5 л овочевого соусу. -
Інгредієнти:
(на 2 порції)
* кабачки 250 г
* сир типу Гауда 50 г
* в'ялені томати в маслі 3-4 шт.
* вершкове масло 20г
* тертий сир 20 г
* вівсяні пластівці 20 г
* оливкова олія
* перець
Спосіб приготування:
Вогнетривкі форми змастити маслом. Очищені кабачки нарізати невеликими кубиками. Викласти кабачки у форми.
Сир нарізати кубиками і викласти у форми.
Томати нарізати і викласти у форми, поперчити. Натерти вершкове масло і 20 г сиру. Викласти до масла і сиру пластівці, перемішати.
Вийшла суміш викласти поверх кабачків, сиру і томатів. Поставити в розігріту до 200 градусів духовку і запікати 15-20 хвилин.
Подавати з зеленим салатом і м'яким хлібом. Приємного апетиту! -
Інгредієнти:
1 батон
3 помідори
2 червоних цибулини
6 ст.л. маслинового масла
150 г печериць
50 г оливок (фаршированих червоним перцем)
1 ст.л. кедрових горішків
150 г консервованого тунця
2 ст.л. білого сухого вина
1 ст.л. лимонного соку
2 зуб. часнику
сіль, перець
мелений мускат
зелень
Часник очистити. пропустити через прес, змішати з 4 ст.л. маслинові масла.
Хліб нарізати на порційні шматки, полити часникової заправкою.
Викласти на змащене деко і запікати в духовці протягом 5-7 хвилин при 180С.
Фарш 1: помідори ошпарити окропом, зняти шкірку, видалити насіння, подрібнити і змішати з кедровими горішками. 1 цибулину обчистити, дрібно нарізати.
Зелень (базилік, чебрець і інші) промити, обсушити, подрібнити. Змішати з помідорами і горішками.
Фарш 2: печериці очистити, нарізати шматочками. У сковороді на розігрітій олії (2 ст.л.) обсмажити гриби протягом 3-5 хвилин.
Посолити і поперчити за смаком, додати мускат, вино, нарізані оливки, перемішати.
Фарш 3: решту цибулину обчистити, нарізати. З консервованого тунця видалити надлишки масла, змішати з нарізаною цибулею, посолити і поперчити за смаком, заправити лимонним соком.
На готові тости викласти підготовлені інгредієнти. -
Інгредієнти:
картопля - 4 шт.; копчена свинина - 300г; сир - 70г; яйце - 2-3 шт.; вершки (20%-ва жирність) - 100 мл; сіль, мелений чорний перець - за смаком; рослинна олія
Картоплю промити, очистити і нарізати крупною соломкою. М ’ ясо нарізати шматочками, того ж розміру, що і картоплю.
У великій мисці з'єднати картопля, м'ясо, приправити сіллю і меленим перцем. В іншому посуді трохи збити яйця, додати вершки і частина тертого сиру.
Формочки для кексів змазати олією і наповнити картопляної сумішшю. Потім у кожну форму додати яично-вершкову суміш, зверху посипати сиром.
Запікати при 180С близько 30 хвилин до готовності картоплі. Готові запіканки залишити у формі, попередньо розмістивши форми на вологої серветки, а зверху накрити сухою серветкою.
Перекласти запіканки на тарілку і прикрасити свіжими овочами.
Автор: Олена Покровська -
Інгредієнти:
2 авокадо
1 червона цибулини
2 гілочки базиліка
3-4 томати (можна черрі)
5 ст.л. винного оцту
2 ст.л. води
1 ч.л. цукру
3 ст.л. рослинного масла
сіль
перець
листя салату
Зробити соус: змішати оцет, олію і воду, додати сіль, перець, цукор.
Все ретельно збити з допомогою віночка.
Цибулину обчистити, нарізати дрібними кубиками. Базилік промити, очистити листочки.
Помідори промити, нарізати кубиками (черрі - половинками).
Овочі і базилік залити підготовленим соусом. Авокадо промити, розрізати і видалити кісточки.
Потім за допомогою столової ложки відокремити м'якоть від шкірки, нарізати кубиками.
Додати до овочів і перемішати. Подавати на листя салату. -
Інгредієнти:
* 300 г сиру
* 5-6 помідорів
* 4 зубчики часнику
* 0,5 червоного гострого перцю
* 3 ст. л. оливкової олії
* 1 ч. л. нарізаного кропу і кінзи
* 0,5 ч. л. насіння коріандру
* 0,5 ч. л. кмину
* сіль, перець чорний мелений
Рецепт:
Часник обчистити і розчавити. Сир протерти через сито, змішати з оливковою олією, часником, половиною коріандру і кмину, сіллю і меленим перцем.
З гострого перцю видалити насіння, м'якоть нарізати дуже маленькими кубиками. З'єднати сирну масу з гострим перцем і зеленню.
Помідори вимити, обсушити і нарізати кружками. Покласти на кожен гурток з 1 ст. л. сирною суміші, посипати іншими прянощами.
Можна подати на скибочках житнього хліба. -
Інгредієнти:
картопля - 350 гр.
борошно пшеничне - 1 ст. ложка
яйце - 1 шт.
олія рослинна - 2 ст. ложки
цибуля ріпчаста - 1\\2 головки
сметана - 2 ст. ложки
зелений лук і зелень кропу рубані - 2 ст. ложки
перець чорний мелений
сіль
Приготування:
Картопля натріть і перемішайте з борошном, маслом, яйцем, посоліть і поперчіть.
З картопляної маси розберіть кульки, викладіть їх на змащений маслом лист і запечіть до золотистого кольору.
Цибулю наріжте соломкою і обсмажте на олії до золотистого кольору.
Викладіть на картопляні кульки, полити сметаною і запікайте ще 5 хвилин.
При подачі посипте рубаною зеленню.
Приємного апетиту! -
Інгредієнти на 4 порції:
1 велика гарбуз баттернат (горіхова)
3 ст. л. соняшникової олії
3 ст л прозорого рідкого меду
1 ст л апельсинового соку
2 ч л зернистою гірчиці
2 ст л кунжутного насіння
Інструкції:
1. Розігріти духовку до 200 ° С. Гарбуз очистити і порізати на шматочки 4 см, очищаючи від насіння. Покласти гарбуз в каструлю з киплячою водою, знову довести до кипіння і варити 4 хвилини до м'якості зовні, але збереження щільності всередині. Злити і протерти насухо.
2. Налити соняшникову олію в форму і розігрівати 5 хвилин.
3. Акуратно додати гарбуз в масло і перемішати з усіх боків. Запікати 35 хвилин до м'якості і золотистої скориночки.
4. Злити зайве масло. Змішати мед, апельсиновий сік і гірчицю з кунжутним насінням і побризкати гарбуз. Готувати ще 5 хвилин.