Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Коли біжиш з роботи додому і необхідно приготувати вечерю, бажано швидко і смачно, дуже здорово згадати, що у нас з вами є в морозилці пакет заморожених тефтелек. Саме час ними скористатися.
    Інгредієнти:
    тефтелі заморожені - 40 штучок
    печериці - 400 гр;
    цибуля - 1 шт;
    часник - 2 зубчики;
    заморожений зелений горошок - півпачки (250 гр);
    вершки 22% - 300 мл;
    аджика - 1ч.л.;
    будь-який гарнір (тут картопля фрі заморожений).
    Дістаємо з морозилки наші готові тюфтельки (або робимо за рецептом свіжі). Я не чекала їх повної розморожування, у мене вони стояли в мисці менше години, щоб розтанувши, вони не перетворилися на місиво.
    Гриби протираємо вологим паперовим рушником від землі. Цибуля і часник чистимо. Часник і цибулю дрібно нарізаємо.
    На розігріту з рослинним маслом сковороду викладаємо наші тефтелі.
    Смажимо непереворачивая 5 хвилин на невеликому вогні, щоб вони прогрілися і поджарились.
    Потім перевернемо і смажимо ще хвилин 5, накривши кришкою, потім знімемо і смажимо до випаровування з'явилася рідини і підрум'янення тефтелек (хвилини 3).
    Тим часом нарізаємо досить крупно гриби (великі на 4 частини, маленькі навпіл).
    Знімаємо тюфтельки зі сковороди в миску й накриваємо кришкою, щоб не охолонули. У цій же сковороді смажимо цибулю і часник пару хвилин, помішуючи (при необхідності можна додати рослинної олії).
    Потім кидаємо до цибулі з часником гриби, перемішуємо і смажимо 3-4 хвилини до потемніння.
    Потім додаємо зелений горошок, перемішуємо і смажимо ще хвилину. Вогонь весь час середній.
    Потім вливаємо вершки, перемішуємо і чекаємо перших булек. Потім додаємо аджику (можна кілька крапель соусу Табаско) для гостроти.
    А слідом відправляємо в сковорідку тефтелі, перемішуємо й тушкуємо всі разом 3 хвилини. Накриваємо кришкою, вимикаємо і робимо гарнір, а соусу даємо постояти.
    Я посмажила картоплю фрі, бо вона була, а часу не було. Можна подавати з локшиною, з рисом, з відварною картоплею і взагалі з чим завгодно.
    Подаємо на стіл.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна

  • Інгредієнти:
    4 картоплини,
    100 г свіжих шампіньйонів,
    1 яйце,
    50 г борошна,
    1 морква,
    1 цибулина,
    рослинна олія,
    сіль за смаком.
    Приготування:
    Картоплю обчистити і порізати невеликими скибочками.
    Відварити, розім'яти і остудити.
    Додати яйце, борошно і посолити.
    Скачати кульки.
    Відварити в підсоленій воді 2-3 хвилини.
    Дрібно нашинковану цибулю та скибочками порізані гриби обсмажити на рослинній олії 3-5 хвилин.
    Додати терту моркву і посолити.
    Викласти колобки в глибоку тарілку і зверху викласти грибну засмажку. Посипати дрібно нарубаною петрушкою. Подавати гарячими зі сметаною.
    Приємного апетиту!

  • Не буду категорично стверджувати про приналежність цього блюда японської кухні, але до мене воно прийшло саме під цією назвою. Ці котлетки скоріше схожі на оладки, дуже соковиті, ніжні, смачні і корисні.
    Інгредієнти:
    Капуста морська (заморожена) - 200 г
    Риба (морська, філе) - 500 г
    Яйце - 4 шт
    Вино біле сухе - 30 мл
    Олія для смаження)
    Цукор - 1 ч. л.
    Сіль
    чорний Перець (мелений, з лимоном)
    Борошно (пшеничне) - 30 г
    Салат (листовий)
    Соєвий соус
    Приготування:
    Для цих котлет необхідна заморожена морська капуста, але я робила і з маринованої, на смак це не вплинуло, тільки промийте її від надлишку оцту.
    Беремо філе будь-який морської риби, з якої ви зазвичай робите котлети. Я взяла кижуч.
    Перекручуємо на м'ясорубці рибу і морську капусту. Ці продукти нам знадобляться для добавки у фарш. Я віддаю перевагу саме перцю з лимоном, він найбільш поєднуємо з рибними стравами.
    Спочатку додаємо окремо взяті жовтки, біле сухе вино, перець, сіль і повну столову ложку борошна.
    Все ретельно перемішуємо. Білки збиваємо в піну з цукром і додаємо до фаршу.
    Перемішуємо акуратно фарш. Смажимо наші котлетки на добре розігрітій сковороді з рослинним маслом, накладаємо ложкою, так як фарш не густий.
    Я смажу до зарумянивания, потім доводжу під кришкою на помірному вогні. Зазвичай на кожну порцію йде 15 хвилин.
    Наші котлетки-оладки готові. З цієї порції вийшло 8 штук.
    Подаємо на листку салату з соєвим соусом.
    Фото і рецепт: Міс

  • Іноді стає нудно їсти на гарнір варені овочі, навіть якщо їх дуже любиш. Тому пропоную рецепт запіканки, яка освіжить улюблені смаки і внесе різноманітність у наш корисне харчування. Всі овочі зберігають свої вітаміни, тому що ми їх недовго варимо і недовго запікаємо. Всі інгредієнти я підбирала з мінімальним вмістом жирів.
    Інгредієнти:
    * цвітна капуста - невеликий качан;
    * брокколі - качан;
    * гриби гливи (можна печериці) - 300 гр;
    * помідори - 2 шт;
    * сулугуні - 100 гр;
    * сіль.
    Для сирного соусу:
    * пачка знежиреного сиру - 300 гр;
    * йогурт без добавок - 300 гр (у мене актив);
    * кінза (або інша ваша улюблена зелень) - пучок;
    * часник - 1 зубчик;
    * сіль.
    Ріжемо цвітну капусту на суцвіття.
    Також чинимо з брокколі. Не забуваємо ніжку теж використати для цього очистити від ніжку шкірки нарізати кубиком.
    Кладемо всю капусту в киплячу подсоленую воду і варимо 3 хвилини після закипання.
    Зливаємо воду.
    Викладаємо капусту у форму.
    Нарізаємо гриби.
    Розкладаємо гриби поверх капусти.
    Робимо сирний соус (можна заздалегідь, у мене він частенько є в холодильнику, я його на бутерброди роблю).
    Кладемо в чашу блендера сир, йогурт, дрібно порізану кінзу, видавлений часник і сіль. Збиваємо до однорідної маси.
    Я забула покласти помідори, розкидала їх в самому кінці зверху. А вам рекомендую покласти порізані кубиком помідорки зараз.
    Виливаємо зверху овочів сирний крем. Ріжемо сулугуні пластинками.Раскладываем поверх запіканки.
    Ставимо в розігрітій до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
    По тарілках!
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна

  • Інгредієнти:
    білий батон з твердою і хрусткою скоринкою
    4 яйця
    вершкове масло
    1 столова ложка сметани
    жменю шнітт-лука
    300 г грибів
    оливкова олія
    Рецепт:
    1. Яйця викласти на сковороду з високими бортами. Додати вершкового масла.
    2. Готувати на повільному вогні, злегка збиваючи лопаткою. Готувати до загустіння.
    Яєчні в жодному разі не давати пересохнути.
    3. У самому кінці додати порізану шнітт-цибулю і сметану.
    4. Масу викласти на готові тости. Зверху покласти гриби.

  • На вечерю були гребінці. М'ясо гребінців трохи солодкувате, тому відмінно поєднується з пряними травами. Я їх обсмажила з зеленою цибулею та базиліком. На завершення додала трохи соєвого соусу. Наступного разу спробую замість соєвого соусу додати теріякі.
    Інгредієнти:
    морський гребінець - 500г;
    зелена цибуля - 1 пучок;
    базилік - 1 пучок;
    рослинна олія - за смаком;
    соєвий соус - за смаком.
    Морських гребінців розморозити, вимити під проточною водою на випадок, якщо є пісок, і обсушити на серветці. На кожному мускуле зробити неглибокі насічки ножем.
    Зелень вимити і обсушити. Листя базиліка відокремити від стебел, зелену цибулю дрібно нарізати.
    Розігріти пательню, влити трохи рослинної олії і покласти гребінці. Обсмажити з усіх боків до утворення золотистої скориночки. Потім додати всю зелень.
    Перемішати гребінці з зеленню, готувати всі разом кілька хвилин. Приправити соєвим соусом, перемішати і зняти сковороду з вогню.
    Гребінці готові.
    Фото і рецепт: Олена Покровська

  • купити готову. В крайньому випадку обійдемося гострим кетчупом.
    Все, приступаємо. Дрібними ріжемо кубиками цибулю, три види перцю й обсмажуємо все це в рослинній олії. Без зайвої експресії! Вогонь більш ніж помірний, вугілля нам ні до чого. Зубчік часнику і чуйний халапеньо ріжемо як можна дрібніше, і теж на сковорідку. Дріб'язковість порізане халапеньо потрібна, щоб гострий перець розійшовся по всьому страви, а не попався якого-небудь одному нещасного на зуб великим шматочком.
    Зовсім забув. Сковорідка не та, що гріється в духовці, а будь-яка інша. Та нехай гріється до своєї години, скоро він настане.
    Не забудьте посолити свій майбутній шедевр. Коли цибуля і перець вже практично приготуються, додаємо на сковорідку очищених креветок і не надто ретельно порізаної кінзи. Перемішуємо і доливаємо кілька ложок томатного соку. Ах, краса-то яка на сковороді! Від одного виду течуть слинки.
    готовності креветок знімаємо сковороду з вогню. Тепер настає час тієї самої першої чавунною сковороди. Витягуємо її з духовки, і акуратно викладаємо по краю чіпси. Це данина естетиці. Ті чіпси, що залишилися - вивалюємо на центр сковороди щодо рівним шаром. Не красою єдиної живемо, треба ж і є що-небудь.
    Зверху чіпсів рівномірно накладаємо креветки, а поверх них - шар тертого сиру, і відправляємо сковороду знову туди, звідки дістали, в духовку. Буквально на кілька хвилин, поки не розтопиться сир.
    У принципі, після того, як сир потече, страву можна подавати, уклавши зверху кілька ложок сметани і соусу сальса. Але в мексиканській кухні соусів багато не буває. Приготуємо ще один, соус піко.
    Для піко дрібно поріжемо помідор, цибуля, болгарський перець, кінзу і халапеньо. Додамо трохи куміна, заправимо соком лайма і оливковою олією.
    Піко, сметану і сальсу викладаємо окремими гірками поверх начос з креветками. Приємного апетиту!
    Автор статті: Олексій Норкін

  • Інгредієнти:
    картопля - 1,75 кг
    яйце для пиріжків - 1 шт.
    яйце для начинки - 1 шт.
    борошно пшеничне - 25 гр.
    капуста квашена свіжа - 250 гр.
    олія рослинна - 100 мл
    цибуля ріпчаста - 50 гр.
    масло вершкове - 90 гр.
    цукор
    сіль
    Приготування:
    Відварену картоплю протріть гарячим, додайте сіль, яйце і перемішайте.
    Рубану свіжу капусту підсмажте в частині олії, посоліть, додайте пассерованый на олії цибулю, сире яйце, перемішайте.
    Квашену капусту підсмажте на олії з цибулею і додайте цукор за смаком, долийте води або бульйону і тушкуйте 30 хвилин.
    Картопляну масу зробіть круглі коржики, загорніть у них капустяну начинку, сформуйте пиріжки, запаніруйте в борошні і обсмажити в маслі, що залишилося.
    Подайте в гарячому вигляді з розтопленим вершковим маслом.
    Приємного апетиту!

  • Хочу запропонувати Вам черговий доказ того, як з схожих продуктів різні народи змогли винайти власні неповторні страви. Запрошую Вас до Угорщини.
    У нас знову в рецептурі буде рис і капуста, але смак буде абсолютно інший!
    Інгредієнти:
    * Рис довгозернистий) - 150 г
    * Паприка - 1 шт
    * Сосиски (кабаносси або інші напівкопчені) - 250-300 г
    * Квашена капуста - 400 г
    * Сіль перець
    * Майоран (якщо є) - 1-2 ч. л.
    * Олія - 1 ст. л.
    * Хліб (житній або багетт) - 2 шт
    * Яйце - 3 шт
    * Сметана - 200 мл
    * Паприка мелена (солодка) - 1 ч. л.
    * Цибуля - 1 шт
    * Крохмаль (кукурудзяний або картопляний) - 0,5 ч. л.
    Приготування:
    Відварити довгозернистий рис інструкції.
    Кабаносси (інші сосиски) порізати кружечками.
    Паприку нарізати смужками, а цибуля - невеликими кубиками.
    Думаю, що в зимовий час підійде консервована паприка.
    1 ст.л. масла підсмажити сосиски.
    Вийняти їх шумівкою і відкласти на тарілку.
    На цьому ж жиру обсмажити цибулю з паприкою.
    Додати промиту(!) і віджату квашену капусту. Додати солодку сушену паприку і майоран, перемішати.
    15 хв. Тушкувати під кришкою на повільному вогні.
    Соус: змішати яйця, крохмаль і сметану. Добре посолити і поперчити.
    На дно форми для запікання, змащену маслом, викласти шарами:
    - шар капусти з рисом,
    - шар поджареных сосисок,
    - шар капусти з рисом,
    - шар поджареных сосисок.
    Хліб нарізати невеликими кубиками.
    Повністю покрити запіканку кубиками хліба і вилити зверху рівномірно яично-сметанну суміш.
    Запікати в попередньо розігрітій духовці приблизно 40 хв. при 180*-200*С.
    І розділити задоволення з рідними та близькими!
    Фото і рецепт: barska

  • Інгредієнти:
    Соус песто (для наведеного нижче кількості моцарелли даного кількості соусу багато, я наводжу базовий обсяг інгредієнтів, тим більше, що соус відмінно зберігається в банку з кришкою в холодильнику приблизно тиждень):
    * базилік - великий пучок (100 гр);
    * пармезан - 200 гр;
    * кедрові горішки - 200 гр;
    * часник - 1 великий зубчик;
    * оливкова олія - 1/2 склянки (або 1/3);
    * моцарела - 500 гр.
    Спочатку робимо соус песто:
    Моєму та сушимо базилік. Відокремлюємо листочки від стебел і кидаємо їх в блендер.
    Залишаємо маленькі листочки для прикраси.
    Пармезан ріжемо великими кубиками і висипаємо їх на базилік.
    Далі сыпем в блендер кедрові горішки і ллємо туди ж оливкова олія.
    Я не випадково написала, що олії нам знадобиться півсклянки або одна третина - ви будете дивитися по кінцевої консистенції соусу.
    Якщо він потрібен мені менш густий, масла лью більше. Знову ж скільки візьме базилік і горіхи - все залежить від "вологості" цих продуктів.
    Витискаємо туди ж часник.
    Перемелюють у блендері в однорідну масу, але я люблю, щоб вона не була зовсім "гладкою", а щоб там залишалися дрібні крупинки пармезану.
    Моцареллу рвемо руками. Не ріжемо! Вона чудово волокниста і різати її - злочин.
    Італійці перестали б розмовляти з тією людиною, яка поріже моцареллу в салат!
    Зверху викладаємо соус песто, не шкодуємо.
    Прикрашаємо маленькими листочками базиліка. Можна для краси полити олією, якщо у вас є "носик" для пляшки масла, щоб цівка була тоненькою.
    Приємного апетиту!
    NB! - Соус, що залишився я прибрала банку і в холодильник, а через пару днів приготувала пасту з креветками і соусом песто.
    Також його смачно просто на сніданок з тостами вживати.
    - це блюдо по класиці додають помідори і виходить Капрезе, але мені набридло, і я зробила зелений варіант з чистими смаками моцарелли і багато песто.
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна.