Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти:
    * мідії 12 шт.
    * тигрові креветки 12 шт.
    для соусу:
    * ріпчасту цибулю 1 шт.
    * морква 1 шт.
    * перчик чилі 1 шт.
    * часник 2 зубчіка
    * томати 2 шт.
    * солодкий перець 2 кольорів 2 шт.
    * томатна паста 1-2 ст. л.
    * зелень італійська сушена 1/2 ст. л.
    * рослинна олія
    * сіль, перець, червоний солодкий перець за смаком
    * на гарнір: відварений рис
    Спосіб приготування:
    У сковороді розігріти олію. Часник дрібно нарізати. Маленький перець чилі розрізати навпіл, видалити зерна, дрібно нарізати і викласти разом з часником в сковороду - злегка обсмажити.
    Моркву нарізати дрібним кубиком і викласти на сковороду. Ріпчасту цибулю дрібно нарізати і викласти на сковороду.
    Солодкий перець нарізати кубиком і викласти на сковороду, перемешать.Томаты нарізати кубиками і викласти до інших інгредієнтів.
    Додати до овочів томатну пасту. Акуратно все перемішати, влити 1/2-3/4 склянки кип'яченої води.
    Додати трави, сіль і перець, перемішати і згасити всі хвилин 5.Затем викласти в соус мідії.
    Викласти креветки, прогріти морепродукти близько 5 хвилин і зняти з плити.
    Відварити рис.
    Викласти на тарілку рис, розкласти морепродукти і подати до столу.
    Приємного апетиту.

  • На мій погляд, в кулінарії, як і в житті, необхідно бути відкритим для нових вражень. Одна з тим кулінарії, яка мені вкрай цікава, - це заготовки, особливо несолодкі. Я особисто спостерігав за тим, як витягуються особи багатьох при згадці мармеладу з червоної цибулі. Однак, те, що несподівано для нас, давно збудовано в кулінарні традиції інших країн, таких як Франція, Великобританія, Індія і Південна Африка.
    Цибуля є універсальним підсилювачем смаку, особливо м'ясного. Червона цибуля, який набагато солодше ріпчастої, в результаті тривалого гасіння утворює в'язкий мармелад насиченого фіолетового кольору. З його допомогою можна вдихнути іскру життя в холодне м'ясо, свинячий карбонад, наприклад, або тонкий шматок вчорашньої запеченої яловичини. Ваш власний мармелад з червоної цибулі може зробити неповторним будь-який бургер, сендвіч або навіть стейк. Шматочок підсмаженого хліба, трохи м'якого козячого сиру (начебто сиру фета) та пара ложок мармеладу будуть елегантною закускою або несподіваним супутником будь-якого паштету або м'ясного рулету.
    Витратити 3-4 години свого часу на кухні, щоб наступні 3 місяці мати можливість надати неповторний смакової відтінок своєї домашньої кухні. Мені здається, це має сенс.
    Мармелад з червоної цибулі фото
    Мармелад з червоної цибулі
    Рецепт розрахований приблизно на 4 банки по 500 г:
    2 кг червоної цибулі
    4 зубчики часнику
    120 г вершкового масла
    150 г цукру
    750 мл напівсухого червоного вина
    350 мл винного оцту
    200 мл віскі
    4 ст. л. оливкової олії
    прянощі за бажанням (я використовував паличку кориці)
    сіль і мелений чорний перець
    Багатство і глибина смаку мармеладу залежать виключно від вас. Союз декількох інгредієнтів може бути багатогранним, як це ні дивно. Червоний лук може стати ріпчастою, звичайний цукор може бути замінений тростинним або коричневим, вибір оцту, червоного вина і міцного алкоголю теж лежить на вас. Тут важливо не боятися експериментувати. Описаний вище рецепт, яким користувався я. Не виключено, що в наступний раз я приготую по-іншому.
    Отже, почніть з того, що стерилізують банки. Для цього, потримайте їх разом з кришками 15 хвилин в киплячій воді і обсушіть.
    Розріжте цибулини навпіл і очистіть від шкірки. Тонко нарізати цибулю. Потім, подрібніть часник.
    Розтопіть у великій сковороді з високими стінками і товстим дном вершкове масло на сильному вогні. Каструля так само може бути використана. Введіть цибулю і часник і добре перемішайте. Зменшіть вогонь та додайте цукор, сіль і перець. Можна додати кілька столових ложок води, щоб допомогти луку стати ніжніше. Тушкуйте цибулю без кришки 40-50 хвилин, помішуючи. Цибуля буде готовий, коли стане настільки ніжним, що його можна буде ламати, злегка притискаючи лопаткою до краю каструлі. Цибулевий сік випариться, а на кухні буде чутний насичений аромат карамелі.
    Додайте вино, віскі і оцет та готуйте ще 25-30 хвилин, далі без кришки, не забуваючи помішувати. На цьому етапі я рекомендую додати прянощі, якщо ви їх використовуєте. Я взяв паличку кориці, але ви можете піти далі. Пара зірочок бад ` яну, листя чебрецю або сушений перчик чилі теж непогано підійдуть. Готовність мармеладу можна перевірити, провівши ложкою або лопаткою по дну сковороди. Якщо розчиститься стежка, яку поступово буде заповнювати в'язка ароматна маса, то мармелад досяг потрібної густоти.
    Розлийте мармелад з банкам і дайте повністю охолонути, перш ніж поставити в холодильник. Насолоджуйтесь, імпровізуйте.

  • Інгредієнти:
    яйце - 8 шт.
    помідори - 4 шт.
    маслини без кісточок - 2 ст. ложки
    сіль
    молоко - 2 склянки
    зелень петрушки рубана - 1 ст. ложка
    цибуля зелена рубаний - 1 ст. ложка
    олія рослинна - 3 ст. ложки
    сир адигейський - 150 гр.
    салат - 1 качан
    зелень кропу - 6 гілочок
    знежирений йогурт без цукру - 200 мл
    Приготування:
    Для омлету збийте яйця, молоко, половину рубаної зелені, сіль. 2 столових ложках розігрітого масла підсмажте 2 омлету. Сир наріжте скибочками, викладіть на гарячі омлети.
    Кожен омлет скрутіть трубочкою, розріжте трубочки навпіл. Помідори розріжте на 8 скибочок кожен. Вистеліть листям салату дно тарілок, зверху покладіть трубочки омлету і помідори.
    Полийте помідори залишилися рослинним маслом. При подачі оформіть гілочками кропу, маслинами.
    Окремо подайте йогурт, заправлений що залишилася рубаною зеленню і сіллю.
    Приємного апетиту!

  • Час приготування: 30 хвилин
    Кількість порцій: 4
    Опис: Дуже, я б сказала, освіжаючий страва! Сир добре поєднується з томатами і зеленню, а якщо це доповнити ніжними млинцями - то це вже подвійне задоволення.....
    Інгредієнти для "Млинці з сиром Фавита, томатами та зеленню"
    * Молоко (тісто) - 270 мл
    * Борошно пшеничне (тісто) - 7 ст. л.
    * Олія (тісто - 2ст.л., для смаження - 1 ст.л.) - 3 ст. л.
    * Яйце (тісто) - 2 шт
    * м'який Сир (фавита або Фета, начинка) - 80 г
    * Помідор (стиглі, начинка) - 2 шт
    * Цибуля зелена (порізані пір'я, начинка) - 3 ст. л.
    * Петрушка (порізана зелень, начинка) - 3 ст. л.
    * Сіль (тісто) - 0,5 ч. л.
    * Орегано (сушений, начинка, щіпка)
    * Масло вершкове (для змащування блінов) - 1 ст. л.
    Всі інгредієнти для тіста, крім борошна, збити віничком. Додати борошно, ретельно перемішати до однорідної маси консистенції рідкої сметани.
    На розігрітій сковороді на рослинній олії підсмажити тонкі млинці з обох сторін, набираючи тісто по половині ополоники. Складаючи млинці в стопку, змащувати вершковим маслом, гарячі класти в середину - так вони залишаться м'якими, кінчики не пересушатся.
    Помідори порізати кубиками по 1см. Перекласти в глибоку тарілку.
    Зелень порізати, відправити до помідорів, додати орегано. Перемішати.
    Сир теж порізати кубиками.
    На злегка теплі млинці в центр викладати начинку(1 ст.л.), зверху покласти 6-7 кубиків сиру. Не солити! - сир досить солоний.
    Згорнути краю так, щоб вийшов квадрат. Все дуже просто!
    Приємного апетиту!

  • Інгредієнти:
    * баклажани - 2 шт;
    * консервований перець - 2 шт;
    * помідор - 1 шт;
    * кріп - 2 гілочки;
    * сиру грюйєр (або інший твердий) - 300 гр;
    * сіль.
    У баклажанів відрізаємо хвостик і ріжемо уздовж тонкими скибочками (завтовшки 0,5 см).
    Кожен солимо й залишаємо полежати на 20 хвилин, щоб баклажани віддали свою гіркоту.
    Консервований перець ріжемо дрібним кубиком. Також чинимо з помидоркой.
    Змішуємо їх в мисці. Додаємо дуже дрібно порізаний кріп, присаливаем.
    На сковороді гриль без масла смажимо скибочки баклажанів по парі хвилин з кожного боку, до появи смужок. Готові баклажани складаємо на тарілку.
    На кожну "смужку" баклажана кладемо з краю тонкий шматок грюйера (я саме його беру за неповторний смак, також люблю чеддер, але можна взяти будь-який сир, головне розуміти - чим гостріше і пікантнішими він буде, тим смачніше).
    На сир викладаємо приблизно по столовій ложці начинки з перців з помідором.
    Звертаємо баклажан в рулетик і скалываем зубочисткою. Застилаємо деко з краями фольгою і викладаємо рулетики.
    Відправляємо в розігрітій до 180 градусів буквально хвилин на 5, щоб сир розплавився, але не потік.
    Подаємо або порціями, або виклавши на велике блюдо.
    Приємного апетиту!
    NB! Якщо виключити з рецепту сир, підходить пост, тоді можна зробити начинку гостріше, додавши, наприклад, кінзу.
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна

  • Вам знадобляться
    спаржа (біла) - 500г;
    вода - 2-3 л;
    сіль морська) - 2 ч.л.;
    цукор - 1 ч.л.;
    лимон - 1/2 шт.;
    для соусу:
    вершкове масло - 50-70г;
    лимон - 1/2 шт.
    Пагони спаржі очистіть від шкірки під верхівкою, використовуючи для цього спеціальний ніж або овощечистку. Оцініть кінці пагонів спаржі: якщо вони вологі - відріжте саму малість, якщо встигли підсохнути і огрубеть - відрізати всю грубу частина. У підсумку всі паростки повинні бути однакової довжини. Це важливий момент, тому що в цьому випадку спаржа звариться одночасно.
    Закип'ятіть воду, додати сіль, цукор і нарізану дольками лимон. В ідеалі, потрібна висока каструля, в якої спаржа варилася б 'стоячи'. Якщо такого немає, то зв'яжіть спаржу пучками по 5-8 пагонів у кожному і поставте в будь-яку відповідну по висоті каструлю. Рівень води має бути на 5 см нижче макушек спаржі, оскільки верхівки спаржі варяться швидше, ніж інша частина стебла.
    Як тільки вода закипить, зменшіть вогонь і варіть приблизно 10-15 хвилин. Готовність можна перевірити зубочисткою: варена спаржа повинна бути ніжною, але не разварившейся.
    Поки вариться спаржа, в ковші розтопити вершкове масло, додати за смаком сік лимона.
    Варену спаржу розкладіть по тарілках і полийте вершковим маслом з лимоном.

  • Інгредієнти:
    гарбуз - 1 кг
    крупа манна - 80 гр.
    молоко - 500 мл
    яйця - 9 шт.
    масло вершкове - 120 гр.
    сир тертий - 60 гр.
    родзинки без кісточок - 60 гр.
    цукор - 1 ст. ложка
    сіль
    Приготування:
    Гарбуз наріжте кубиками, залити молоком і варіть до готовності. У готову гарбуз всипте манну крупу і, помішуючи, варити 10-15 хвилин.
    Масу протріть через сито. У кашу додайте родзинки, жовтки, розтерті з сіллю і цукром, перемішайте. Білки збийте в стійку піну і введіть їх в остиглу масу.
    Приготовлену викладіть масу в змащені маслом і посипати борошном форми, посипте тертим сиром, збризніть маслом і запікайте при 180 З 20 хвилин.
    При подачі запіканку викладіть з форм і прикрасьте зеленню.
    Приємного апетиту!

  • Інгредієнти:
    морква - 2 шт.
    перець солодкий червоний або жовтий - 1 шт.
    горіхи кешью - 75 гр.
    йогурт натуральний (дахі) - 3 ст. ложки
    олія (арахісове, кунжутне та ін.) - 2 ст. ложки
    насіння чорної гірчиці - 1 ст. ложка
    кінза - 2-3 гілочки
    сіль
    Приготування:
    Морква тонко наріжте або натріть на спеціальній тертці довгими смужками. Якщо вона дуже соковитий, відіжміть від надлишків соку. Перець очистити від насіння і плодоніжки.
    Дрібно порубайте, щоб потім, в салаті, він не позабивав колір моркви. Горіхи обсмажте на сковороді або під грилем і порубайте. Якщо будете смажити на сковороді, можете додати трохи олії.
    Підготовлені продукти посоліть і перемішайте. Додайте йогурт. На чавунній сковороді на середньому вогні розігрійте олію. Покладіть на сковороду насіння гірчиці та смажте, поки вони не придбають сизий відтінок і не почнуть потріскує.
    Масло з горчичными насінням влийте в салат. Додайте подрібнені листя кінзи і перемішайте.

  • Інгредієнти:
    картопля - 800 гр.
    яйце - 1 шт.
    гриби - 500 гр.
    цибуля ріпчаста - 1 головка
    олія рослинна - 4 ст. ложки
    сухарі панірувальні - 200 гр.
    морква - 1 шт.
    зелень кропу рубана - 2 ст. ложки
    перець чорний мелений
    сіль
    яйця варені - 2 шт.
    Приготування:
    Гриби наріжте кубиками, обсмажте на олії. Посоліть і поперчіть на смак. Цибулю порубаєте, обсмажте на олії, додайте нарізану кубиками моркву, смажте 5 хвилин.
    Варені яйця порубайте і перемішайте з зеленню, грибами, цибулею та морквою. Картоплю відваріть і гарячим розімніть товкачем або подрібніть блендером.
    До картоплі додайте яйце і добре перемішайте, щоб вийшла м'яка маса. Розділіть картопляну масу на 16 шматочків і сформуйте з них коржики.
    В центр кожної коржі викладіть грибну начинку. Краю коржів з'єднайте, закриваючи начинку і надайте зразам форму цеглинки.
    Запаніруйте зрази в сухарях і обсмажте на олії до утворення рум'яної скоринки.
    Приємного апетиту!

  • Про існування квасолеві котлеток особисто я вперше дізналася в кінці 80-х, у період перебудови, коли через відсутність м'яса в магазинах трудящим доводилося експериментувати з іншими джерелами протеїну, менш звичними. У той час я й подумати не могла, що квасолеві котлетки можуть бути такими смачними і різними.
    Інгредієнти:
    1.5 склянки звареної чорної квасолі або 1 банка консервованої, промитої від солі під проточною водою
    ½ порізаного свіжого болгарського перцю (або ½ склянки замороженого)
    ½ лука порізаного
    3 зубчики часнику, порізаної
    1 яйце або 2 білка яєць (жовтки можна використовувати для приготування домашнього шампуню)
    1 ст.л. порошку перцю чилі
    1 ст.л. меленого кмину (куміна)
    1ч.л. гострого соусу
    1/2 ст. розмеленого в блендері геркулеса або мелених сухарів (переважно цільно зернових)
    Приготування:
    1. Нагріти духовку (жарова шафа) до 190 градусів (375 F). Злегка деко змастити олією.
    2. У великій мисці розім'яти з допомогою картопляної мялки або вилкою зварену (або консервовану) квасолю до пастообразного стану.
    2. У кухонному комбайні подрібнити цибуля, часник, перець. Викласти в миску з квасолею.
    3. У невеликої ємності змішати яйце (або білки), спеції і соус.
    4. Додати яєчну суміш у фасолевую масу. Змішати з меленим сухарями. Вимішувати до тих пір, поки маса почне добре лепіться. Сформувати 4 круглих котлети-бюргера.
    5. Покласти на деко і запікати в жарочній шафі близько 10 хвилин. Перевернути котлетки на іншу сторону і піч ще 10 хвилин.