Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Від пельменів вареники відрізняються тим, що можуть бути не тільки солоними, але і солодкими. В якості начинки можна використовувати будь-які фрукти і ягоди прямо з городу. Одержали поширення вишневі вареники як чудова закуска в літній час. Та й готується страва значно швидше, якщо в ньому немає м'яса.
    Для вареників найбільше підходить борошно тонкого помелу. Щоб вареники вийшли ніжними, рекомендується просіяти борошно.
    Вареники можуть бути як некалорийным пісним стравою, так і «скоромним» святковим - все залежить від того, що додати борошно, і з чого приготувати начинку.[ред.] Рецепти від кулінарного порталу Povarenok.ru[ред.] Ліниві вареники
    Інгредієнти
    * Борошно - 3 ст. л.* Сир - 250 г* Яйце - 1 шт.* Цукор - 2 ч. л.* Сіль за смаком
    Приготування
    Викласти сир у миску, вбити яйце, додати сіль і цукор. Насипати 3 ложки борошна і добре вимісити. З тіста розкачати ковбаску, нарізати шматочками, кожен шматок скачати в кульку.
    Поставити каструлю на вогонь, закип'ятити воду, додати пол ложки цукру, сіль на кінчику ножа. По одному опустити вареники у воду. Варити 5 хвилин. Подавати зі сметаною або варенням. Приємного апетиту![ред.] Вареники з вишнею
    Інгредієнти
    * Борошно - 2 склянки* Яйце - 2 шт.* Цукор - 300 г* Вишня (можна заморожена ) - 0,5 кг* Сіль (щіпка)* Вода
    Приготування
    Змішати вишню з цукром, розім'яти. Перекласти в сито, щоб стекла вода, дати постояти 2-3 години (краще залишити на ніч в прохолодному місці).
    Потім можна приступати до ліплення вареників. Зручніше не розгортати з тіста великий пласт, а зробити ковбаску, порізати її на шматочки, а вже шматочки розкачати. Наліпити вареників і поставити увариваться отриманий сік. Варити на малому вогні, доки не загусне і не зменшиться в обсязі вдвічі.
    Вареники варити в підсоленій воді. Після спливання варити 2 хвилини і діставати. Краще покласти їх обсохнути на дошку, щоб вони не злиплися.
    Перед тим як подавати, викласти на тарілку в один шар і полити соусом (або подати соус окремо).[ред.] Вареники з картоплею
    Інгредієнти
    * Картопля (сира) - 4-6 шт.* Борошно (скільки візьме)* Яйце - 1 шт.* Цибуля ріпчаста - 1 шт.* Масло вершкове (кількість масла вказано на 3 картоплини середнього розміру) - 50 г* Вода - 500 мл* Перець чорний* Сіль
    Приготування
    Замісити тісто, розкачати, вирізати кружальця. В цьому рецепті не потрібно окремо варити картопля, робити пюре і охолоджувати. Картоплю почистити, дрібно нарізати або натерти на терці, посолити, віджати і поперчити. Взяти шматочок масла, розтерти з картоплею, скріпити начинку в кульку. Начинка готова. Зліпити вареники, відварити. У цей час дрібно нарізати цибулю і підсмажити. Готові вареники відкинути на друшляк, скласти в каструлю і зверху злити олію з обсмаженою цибулею. Перемішати і подати із сметаною.[ред]

  • Восени, коли помідорів дуже багато і вони зріють більше, ніж ти їх встигаєш солити, можна приготувати ось такі в'ялені помидоры.Если сонячна погода і спекотна, то помідори можна вялить прямо на вулиці.
    Чи можна вялить будинку в духовці. Правда, якщо електрична плита, то може вийти дуже накладно.
    В'ялені помідори гарні самі по собі, у них кисловато-гостро-щипучий смак і вони чудово поєднуються з чорним хлібом і ранковою кавою.
    Також в'ялені помідори можна додавати в страви. Якщо без особливих вишукувань, то в супи та м'ясо. А якщо хочеться чого-небудь незвичайного, то ці помідори можна додавати в випічку - пироги і хліб.
    СКЛАД:
    помідори, сіль, при бажанні - приправи та спеції
    Помідори бажано взяти м'ясисті, щільні, з тонкою шкіркою, невеликого розміру.
    Помідори вимити, розрізати навпіл, якщо вони маленькі, або на 4 частини, якщо середні. Плодоніжку вирізати.
    При бажанні насіння помідорів можна вибрати ложкою, але це не обов'язково.
    Деко застелити папером для выпечки.Помидоры щільно розрізами вгору покласти на деко.
    Трохи посолити. Сіль вытягивет вологу і висихання буде відбуватися швидше.
    При бажанні помідори можна посипати сухими травами і спеціями.
    Деко з помідорами поставити в духовку при t=100~130°C.
    Дверцята духовки залишити трохи відчиненими.
    Якщо є режим вентиляції - включити.
    Через 20~30 хвилин температуру зменшити до t=60~80°C.
    Сушити помідори 4~6 годин, до отримання потрібного ступеня зав'ялення.
    Зберігання в'ялених помідорів
    Якщо помідори висохли до ламкості, то їх можна зберігати при кімнатній температурі в полотняному мішечку або картонній коробке.Если помідори злегка вологим, тоді
    1. Їх можна перекласти в пакет і прибрати в морозильник.
    2. Їх можна скласти в невеликі скляні баночки, прослаивая пластинками часнику, залити рослинним маслом. При укладанні помідори не потрібно сильно трампових.
    Баночки з такими помідорами необхідно зберігати в холодильнику.
    Вихід: з 1 дека свіжих помідорів - одна 0,5 літрова банка в'ялених помідорів.

  • кабачків в оливковій олії до золотистої скориночки з обох сторін. Обсушити на паперових рушниках. Розкласти шарами у фарфоровому страві з високими краями.
    Кожен шар треба посипати дрібно порізаною часником і м'ятою, посолити. Останній шар повністю покрити оцтом і прибрати на пару годин мінімум (але не більше ніж на добу) в холодильник.
    Тушковані кабачки і баклажани з грибами
    Інгредієнти:
    кабачки
    баклажани
    гриби
    сметана
    зелень
    ріпчаста цибуля, порізана кільцями
    Кабачки і баклажани очистити від шкірки і м'якоті з насінням, нарізати дрібними кубиками, посолити і добре обсмажити в рослинній олії.
    Свіжі гриби добре промити теплою водою, ошпарити окропом, нарізати невеликими тонкими шматочками і так само підсмажити в олії.
    Змішати разом смажені баклажани, кабачки і гриби, залити солодкої домашньою сметаною і тушкувати в гарячій духовці близько півгодини.
    Бутерброди з кабачками "Швидко, смачно, корисно"
    Інгредієнти:
    Кабачок
    Звичайний йогурт - 2 баночки
    Сир тертий ( твердий)
    Хліб ( за смаком білий, чорний)
    Часник, зелень, сіль, манка
    Кабачкипорезать на кружки товщиною близько 0,7-1 см, обваляти в манці, підсмажити в олії. Розкласти на плоскій тарілці.
    Для соусу йогурт, тертий сир, часник, багато рубаної зелені, сіль змішати. Консистенція - густа кашка.
    Викласти соус на кожний ще гарячий кабачок, в тостері підсмажити тонкі шматочки хліба, покласти кабачок на шматочок хліба.
    Є можна в холодному і теплому вигляді.
    Оладки з кабачків
    Інгредієнти:
    2 кабачки
    1 морквина
    1 яйце
    6-8 столових ложок борошна
    Петрушка, сіль, перець
    олія для смаження
    Кабачки і морковьпочистить і натерти на терці. Петрушку дрібно порізати. Додати в кабачки і морквину борошно і петрушку, посолити, поперчити.
    Додати яйце. Всю масу збити. Ложкою викладайте кабачкову масу на розігріте масло. Обсмажити з обох боків до рум'яної скоринки.
    Подавати зі сметаною.

  • Інгредієнти:
    500 г квасолі
    4 цибулини
    250 г копченої грудинки
    2-3 ст.л. томатної пасти
    1-2 зуб. часнику
    1 ч.л. цукру
    сіль, перець
    лавровий лист
    зелень
    замочити Квасолю на 5-6 годин в холодній воді. Потім змінити воду і налити її так, щоб вона покривала квасоля зверху на 2 см.
    Грудинку нарізати невеликими смужками. Цибулю очистити, тонко нарізати і обсмажити на сковороді в олії, додати томатну пасту, протягом 7-10 хвилин.
    Квасоля перемішати, додати грудинку і соус, посолити і поперчити за смаком, додати цукор і лавровий лист, варити протягом 10-15 хвилин.
    наприкінці додати пропущений через прес часник. Подавати гарячим з зеленню.

  • Баклажани виходять гострими, соковитими, м'якими і ароматными.Если баклажани молоді, то шкірку можна не видаляти. Якщо ж старі і мляві, то шкірку краще зчистити. Склад маринаду потрібно підбирати індивідуально, орієнтуючись на своє сприйняття кислого-солоного-гострого.
    СКЛАД:
    баклажани,
    3 зубчики часнику,
    1/4 ч ложки червоного перцю,
    10 крапель оцтової кислоти 70%,
    сіль
    Баклажани порізати круглими або овальними скибками товщиною ~0,7 см (при бажанні баклажани можна очистити).
    У глибоку миску налити 1/2 склянки води і розчинити в ній 2 чайні ложки солі.
    Баклажани покласти в миску і перемішати так, щоб кожна часточка поринула в соляний розчин.
    Залишити баклажани в розсолі на час приготування маринаду.
    Маринад:
    В миску налити 0,5 склянки не гарячої кип'яченої води.
    Влити оцет, насипати мелений гострий перець і покласти продавлений через прес часник.
    Злити воду з баклажанів. На середньому вогні в сковороді розігріти олію.
    Обсмажити часточки баклажанів з двох сторін до зарумянивания - до золотисто-червоного кольору. Якщо дожаривать до більш темного кольору, утворюється гіркоту.
    Перевертати часточки найзручніше за допомогою двох вилок. Смажені шматочки перекласти в миску з маринадом.
    Швидко перемішати і вийняти на тарілку. Якщо часточки довго пробудуть в маринаді, то вони розмокнуть.
    Далі баклажанові часточки можна подавати відразу до столу (наприклад, з картопляним пюре) або консервувати.

  • Інгредієнти:
    гарбуз - 1 кг
    молоко - 500 мл
    яйця - 2 шт.
    панірувальні сухарі - 150 гр.
    масло вершкове - 100 гр.
    борошно пшеничне - 50 гр.
    соус з паприки - 200 гр.
    перець мелений, сіль за смаком
    насіння гарбуза - 2 ст. ложки
    Для соусу:
    перець солодкий червоний - 3 шт.
    масло вершкове масло або маргарин - 30 гр.
    паприка мелена - 1 ч. ложка
    овочевий бульйон - 1 склянка
    пластівці вівсяні - 40 гр.
    сир - 2 ст. ложки
    вершки густі - 125 гр.
    Приготування:
    Готуємо соус: 2 перцю наріжте великими кубиками, обсмажте на маслі або маргарині.
    Додайте паприку, овочевий бульйон і тушкуйте 20 хвилин. Потім перець охолодіть, подрібніть в блендері, додайте вівсяні пластівці, протертий сир і прогрійте.
    Залишився перець наріжте дрібними кубиками, змішайте з соусом, додати збиті вершки і перемішайте.
    Готуємо кульки: З м'якоті гарбуза виїмкою виріжте кульки діаметром 2 см, відваріть їх до напівготовності в підсоленій воді, потім влийте гаряче молоко, поперчіть і варіть до готовності.
    Готові кульки відкиньте на друшляк, обсушіть, виклавши на серветку. Запаніруйте кульки в борошні, яйці, потім в сухарях.
    Укладіть кульки на деко і, поклавши на кожен по шматочку масла, запікайте їх при 240 С до утворення рум'яної скоринки.
    При подачі викладіть кульки на блюдо, полити приготованим соусом і посипати підсмаженими насінням гарбуза.
    Приємного апетиту!

  • Інгредієнти:
    1 качан капусти (середній)
    300 г м'ясного фаршу
    3 цибулини
    150 мл сметани
    сіль, перець
    панірувальні сухарі
    олія соняшникова
    Листя капусти обшпарити підсоленою водою, охолодити, потовщення у листя злегка відбити.
    Цибулю обчистити, нарізати кубиками, обсмажити на олії, потім додати м'ясний фарш, посолити і поперчити за смаком, перемішати.
    Форму для запікання змастити маслом, посипати панірувальними сухарями, укласти шарами листя капусти і фарш так, щоб верхнім шаром виявилася капуста.
    Зверху присипати панірувальними сухарями, злегка окропити маслом, запікати в духовці при температурі 200 с.
    Сметану злегка підсолити, коли страва зарум'яниться, зверху залити сметаною і тушкувати до готовності.

  • Не всі в курсі, але цикорій - це не тільки бурда, яку пили в радянські часи за відсутність нормального кави, але і різновид салату. Листя цикорію, зібрані у густі качани, мають чітко гірким, майже терпким смаком - але в Бельгії, де цей салат є національним надбанням, це нікого не бентежить.
    Власне, цей рецепт - моя варіація на тему бельгійського гратена з цикорію, страви ситного і зігріває (готуємося до зими!). У такому вигляді гіркоту цикорію практично сходить нанівець, виходить дуже смачно. Хоча все в тій же Бельгії цикорій не тільки запікають, але і використовують як є, в салатах і холодних закусках.
    Цикорій, запечений під сирним соусом
    2 порції
    2 кочанчика цикорію
    200 мл бульйону (курячого, яловичого, овочевого)
    4 скибочки шинки
    1 ст.л. вершкового масла
    1 ст.л. борошна
    100 мл вершків 22%
    1/4 ч.л. мускатного горіха
    100 р. напівтвердого сиру
    сіль
    чорний перець
    Розріжте кожен кочанчик цикорію уздовж на дві частини, промийте, покладіть на сковороду зрізом вниз, залийте бульйоном, доведіть до кипіння і відваріть на малому вогні. Через 10-12 хвилин вийміть цикорій з бульйону, обсушіть і остудіть.
    сир Натріть (гроюйер або щось подібне) на дрібній тертці. Розтопіть ложку вершкового масла в невеликому сотейнику, обсмажте в ньому борошно, після чого влийте половину бульйону (друга не знадобиться) і вершки. Розмішайте і доведіть до кипіння.
    Приправте мускатним горіхом, після чого потроху додайте сир в соус, кожен раз розмішуючи його до повного розчинення сиру. Весь сир не використовуйте, залиште трохи про запас - зараз розповім, навіщо.
    Спробуйте соус перед тим, як солити - сир сам по собі солоний, крім того, буде ще і шинка, так що сіль може і не знадобитися.
    Змастіть дно форми для запікання вершковим маслом, оберніть кожну половинку цикорію скибочкою шинки, викладіть у форму і залийте соусом.
    Посипте зверху сиром, що залишився і запікайте 30 хвилин при температурі 180 градусів до утворення рум'яної скоринки. Подавайте гарячим, прямо з духовки, і обов'язково - з білим хлібом.
    Автор: Олексій Онєгін

  • Що найсмачніше у яєчні-глазунье? Зрозуміло, шовковистий, повільно шар, що по тарілці жовток: якщо ви випадково зіпсуєте жовток, коли будете смажити яєчню - вважайте, страва зіпсовано. А що найсмачніше в омлеті? У ньому все смачне.
    Єдиний спосіб зробити яєчню ще смачніше - поєднати в одному блюді ніжний, легкий омлет і шовковистий жовток. Якщо сумніваєтеся - приготуйте цей “омлет з сюрпризом” і особисто переконатися в правдивості моїх слів.
    Омлет-глазунья
    1 порція
    2-3 курячих яйця
    50 г вершкового масла
    кілька гілочок шнітт-цибулі або петрушки
    ковбаса, шинка, сир, цибуля, солодкий перець і інші добавки на ваш розсуд
    сіль
    чорний перець
    Початок - таке ж, як і при приготуванні французького омлету: на невеликому вогні розтопити вершкове масло на сковороді, а самі тим часом збийте яйця в окремій мисці - ось тільки не забудьте відокремити і відкласти один жовток.
    Влийте половину масла до збитих яєць, приправте сіллю і перцем, додайте топінги, якщо ви їх використовуєте, все перемішайте і вилийте на сковороду. Через півхвилини акуратно укладіть жовток в середину сковороди і смажте омлет до готовності, знявши сковороду з вогню рівно за секунду до того, як вершина омлету буде готовий остаточно схопитися.
    Перекладіть омлет на тарілку, обережно склавши втричі: раніше часу він свого сюрпризу не видасть, але варто вам зробити надріз - і на тарілку весело потече ніжний жовток…
    Автор: Олексій Онєгін

  • Опис: Напевно, я вже сто разів говорила, що французька кухня без соусу - це НЕ французька кухня. Соуси подають до всього: на аперитив, до закусок, до головних страв і навіть на десерт!
    Пропоную вам один з популярних у Франції соусів - соус з гірчиці. Його подають з білим м'ясом, а також з овочами... так з вашої душі завгодно! Заходьте!
    Інгредієнти:
    Гірчиця (на ваш смак) - 1-2 ч. л.
    Цибуля-шалот (можна замінити на звичайний ріпчасту цибулю) - 1 шт
    Оцет (винний або 1 ч.л. столового) - 1 ст. л.
    Сметана (з гіркою) - 3 ст. л.
    Сіль за смаком)
    чорний Перець (за смаком)
    Масло вершкове - 20 г
    Молоко (за необхідності)
    Цукор (щіпка, якщо трохи сметана кислит)
    Рецепт:
    Цибуля-шалот або невеликий ріпчасту цибулю нарізати не дуже крупно.
    в сковороді Розтопити вершкове масло, додати цибулю і обсмажити до м'якості.
    Влити оцет і додати гірчицю. Кількість гірчиці залежить від вашого смаку. Якщо хочете виражений смак гірчиці, то додати 2 ч.л. Я зробила з 2-ма видами гірчиці: додала 1 ч.л. звичайної гірчиці і 1 ч.л. гірчиці із зернами.
    Потім додати сметану. Перемішати. Якщо соус здається вам надто густим, то додайте трохи молока. Посолити, поперчити.
    Спробуйте на смак: якщо соус здається з легкою кислинкою, то можна додати трохи цукру.
    Нагрівати на сковороді пару-трійку хвилин.
    Фото і рецепт: larik_malasha