Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти:
    * картопля - 2 кг;
    * яйця - 3 шт;
    * форель (сьомга, лосось) слабкою солі - 200 гр;
    * сметана - 4 ст.л.;
    * хрін столовий - 1,5 ст.л.
    * зелена цибуля - 2 "кущика";
    * кріп - 3-4 гілочки;
    * бекон - 150 гр;
    * цибуля - 1 шт;
    * сіль, мелений червоний гострий перець, паприка;
    * сметана.
    Чистимо картоплю і трьом її на дрібній тертці. Я багато разів лінувалася і подрібнювала картоплю в кухонному комбайні. Начебто теж на терці... але!
    Зовсім інший смак! Повірте! Тому не лінуємося і трьом на тертці. (Між іншим, 2 кг картоплі я натерла за 10 хвилин).
    Через сито віджимаємо картоплю у велику миску (велика тільки тому, щоб сито зручно лежав).
    Віджатий картопля перекладаємо в іншу велику миску, а з цієї акуратно зливаємо сік, на дні залишиться білий крохмальний осадок.Это крохмаль. Його перекладаємо ложкою до віджатою картоплі.
    Я отжимала картопля порціями, інакше важко. Весь обсяг натертої картоплі я поділила на три частини. Ця процедура рятує нас від необхідності додавати борошно.
    Потім до картоплі і крохмалю додаємо яйця, солимо й добре перемішуємо.
    у мене в результаті, не дивлячись на всі мої старання, картопля все одно дала сік. Пропоную не лякатися - просто перед кожним викладанням оладок на сковорідку, добре перемішайте масу з соком.
    Викладаємо на добре розігріту пательню з рослинним маслом ложкою масу, формуючи плоскі оладки. Смажимо з двох сторін на середньому вогні. Коли краю зазолотятся, як на фото, можна перевертати.
    Поки вся ця краса смажиться, займемося мусом. Ріжемо великими шматками рибу (у мене було філе на шкірі, відповідно зрізуємо спочатку акуратно гострим ножем м'ясо з шкіри).
    Кладемо в блендер, туди ж сметану і хрін і пробиваємо протягом 2-3 хвилин до однорідної маси.
    Вийде ось такий от повітряний мус - краса!
    Перекладемо його в миску, поріжемо туди зелену цибулю. Відокремлюємо листочки кропу від стеблин й ріжемо їх дрібно в мус.
    Перемішуємо - готово!
    Займемося закускою з бекона.Снимаем скоринку та складаємо смужки бекону стопкою один на одного.
    Ріжемо вузькими смужками.
    Очищену цибулину ріжемо навпіл, кожну половину уздовж на 3-4 частини і потім поперек на вузькі смужки.
    Смажимо бекон на сухій сковороді.
    Готовий бекон викладаємо на паперовий рушник.
    На ту ж сковорідку у залишився після бекону сік кидаємо цибулю, посипаємо паприкою і свіжомеленим гострим червоним перцем, смажимо до золотистого кольору. Якщо беконного жиру буде мало, додайте рослинної олії.
    У мисці перемішуємо бекон з цибулею. Всі.
    Готові деруни складаємо в миску і тримаємо під кришкою, поки смажаться інші, щоб не охолонули.
    Подаємо на стіл миску з дерунами, наші "заправки" - мус з форелі і бекон з цибулею, сметану.
    Їмо з тим, що подобається. Я можу тазик з'їсти.
    Приємного апетиту!
    NB! Можна додати в тісто" тертий на дрібній тертці цибулю. Мені подобається чистий смак картоплі.
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна

  • Інгредієнти:
    1 середній баклажан,
    1 великий помідор,
    70 г бринзи,
    2 ст. ложки оливкової олії,
    сіль, перець за смаком.
    Приготування:
    Баклажан вимити і видалити хвостик. Нарізати кільцями і посолити. Дати постояти 20 хвилин.
    Кружечки баклажана викласти на деко, поперчити і збризнути олією. Запекти в духовці 15 хвилин при температурі 180-200 ° С. Дістати і остудити.
    Помідор порізати кружечками, сир скибочками. Форму трохи змастити маслом і викласти по черзі кружечки запечених баклажанів, помідорів і сиру.
    Збризнути маслом і знову помістити в духовку на 15 хвилин.
    Викласти на тарілку і прикрасити зеленню.
    Приємного апетиту!

  • Деруни, деруни, картопляні оладки.. Як тільки не називають! Але суть одна - це чудове блюдо, яке вже давно стало інтернаціональним. Пропоную Вам ще один варіант: на цей раз це будуть картопляні рости.
    Нам знадобиться:
    картопля (середній) - 5шт;
    сир сирний (або нежирний сир) - 200-250г;
    петрушка (свіжа, середній пучок) - 1пуч.;
    цибуля ріпчаста (середній) - 1шт;
    мускатний горіх (мелений, за смаком);
    сіль за смаком);
    олія для смаження)
    Картопляні рости з сиром і зеленню
    Приготування:
    Картоплю натерти крупною соломкою (на терці “Бернера” або кухонному процесорі). Віджати, злити зайву рідину. Додати подрібнену зелень.
    Сирний сир або нежирний сир, якщо сир підвищеної жирності, то відважити його перед приготуванням і протерти через сито. Додати мускатний горіх і сіль, перемішати.
    Ріпчасту цибулю нарізати соломкою, обсмажити на рослинній олії до золотистого кольору і хрусткого стану, з'єднати з картоплею і перемішати.
    Розігріти пательню з рослинним маслом, викладаючи ложкою картопляну масу, обсмажити рости, притискаючи лопаткою. Смажити, періодично перевертати, до готовності.
    Фото і рецепт: horo6aya

  • Інгредієнти:
    4-5 картоплин,
    2 моркви,
    1 цибулина,
    300 г свіжих шампіньйонів,
    рослинна олія,
    100 г сметани,
    150 мл курячого бульйону,
    сіль.
    Приготування:
    Картоплю обчистити і порізати кубиками. Скласти в горщик.
    Моркву обчистити і порізати кружечками, скласти другим шаром.
    Гриби порізати скибочками, цибулю дрібно нашаткувати і разом обсмажити в невеликій кількості олії 2-3 хвилини. Трохи посолити.
    Скласти в горщик.
    Сметану змішати з курячим бульйоном, посолити за смаком.
    Влити в горщик. Поставити в духовку і готувати 20-25 хвилин при температурі 180 градусів С.
    Викласти на тарілки.
    Приємного апетиту!

  • Комбінація солодкого інжиру з сиров'ялені шинкою і м'яким сиром - поєднання випробуваний, класичне взяти той же “найсексуальніший салат на світлі” Джеймі Олівера.
    Але це блюдо - щось особливе: перед подачею інжир з козячим сиром і шинкою недовго запікають у духовці, а потім поливається заправкою, так що виходить цілий калейдоскоп смаків. Інжир зараз в сезоні, а козячий сир і гентская шинка (продукт не надто розпіарена, але тим же прошутто ді парма і хамону нічим не поступається) вже були у мене в холодильнику, так що я думав недовго.
    Інжир з шинкою і козячим сиром
    2 порції
    4 стиглих інжиру
    4 скибочки сиров'ялені шинки
    8 ч.л. м'якого козячого сиру
    для заправки:
    1 ч.л. меду
    1 ст.л. лимонного соку
    3 ст.л. маслинові масла
    сіль
    чорний перець
    Розріжте кожен плід інжиру на 2 частини і надріжте м'якоть хрест-навхрест, щоб можна було начинити її сиром. Викладіть чайну ложку козячого сиру (ті, хто його не любить, можуть замінити звичайним сирним) зверху і оберніть смужкою сиров'ялені шинки.
    Викладіть упакований таким чином інжир у форму для запікання і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 10 хвилин. Тим часом змішайте всі інгредієнти заправки і полийте нею інжир, коли він буде вже на тарілках.
    Прохолодне біле вино буде ідеальним супроводом - мені мислиться що-то солодке, щоб ще більше підкреслити контраст смаків.
    Автор: Олексій Онєгін

  • Інгредієнти:
    гарбуз - 2 шт. (приблизно за 1 кг);
    курячі грудки - 2 шт.;
    сметана - за смаком;
    сіль, мелений чорний перець - за смаком
    Приготування:
    У тыковок зрізати верхівку.
    Ложкою виколупати насіння і зрізати гарбузову м'якоть, (товщиною приблизно 1 см).
    З курячих грудок зрізати м'ясо і порубати на маленькі шматочки. Перекласти м'ясо в миску, приправити сіллю і меленим перцем. Додати подрібнену на терці гарбузову м'якоть і сметану.
    Наповнити начинкою гарбуз. Поставити тыковки в глибоке деко та накрити зрізаними гарбузовими верхівками.
    деко влити воду (рівень води має бути не менше 2 см). Піч фаршировану гарбуз при 180С близько 1 години.
    Автор: Олена Покровська

  • Інгредієнти:
    * відварений рис (жасминовий) 3/4 склянки
    * м'ясний фарш 300 г
    * часник 1-2 зубчики
    * зелень петрушки, 1/2 пучка
    * сметана 2 ст. л.
    * сіль, перець
    * буряк 4 шт.
    * пармезан або інший сир за смаком
    * папір для випічки
    Спосіб приготування:
    Буряк відварити, охолодити, очистити. За допомогою ложки акуратно видалити м'якоть, залишивши стінки товщиною 0,5 см. Папір нарізати 4 квадрата, зробити мішечки.
    Кожен мішечок змазати олією, викласти в кожен із буряку. В миску викласти охолоджений рис. Додати м'ясний фарш. Зелень петрушки подрібнити.
    Часник дрібно нарізати і разом із зеленню викласти в миску. Додати сметану, посолити і поперчити за смаком, перемішати. Нафарширувати масою буряк.
    Викласти буряк на деко, поставити в духовку і запікати 30-35 хвилин при температурі 200 градусів. За 5 хвилин до закінчення приготування посипати буряк тертим сиром.
    Викласти буряк на тарілки та подати до столу.
    Приємного апетиту!

  • Мене цим рецептом навчила сестра. У класичному варіанті в інгредієнтах сир Рікотта, але ми замінили на козій. Прекрасне поєднання козячого сиру, базиліка і кабачка з часником, тушкованих в білому вині ммммм! А спеціально для м'ясоїдів я доповнила цей рецепт курячим філе. Насолоджуйтесь
    Інгредієнти (на 4 порції):
    * макарони (пенне, спагетті) - 400 гр;
    * кабачок - 2 маленьких або 1 середній;
    * часник - 5 зубчиків;
    * зелений базилік - пучок;
    * м'який козячий сир - 250 гр;
    * пармезан - 50 гр;
    * біле вино - 100 мл;
    * куряче філе - 1/2 грудки;
    * 1 яйце;
    * рафінована оливкова олія - 3 ст.л.;
    * сіль, мелений чорний перець.
    Моєму кабачок, чистимо часник, моєму та сушимо на рушник базилік.
    Куряче філе ріжемо на сегменти (у мене вийшло три - там є невелика окрема частина, я її відрізала і велику навпіл), а потім кожну уздовж, щоб шматки були не товсті.
    Злегка відбиваємо гладкою стороною молотка для м'яса, щоб не пошкодити волокна.
    Робимо "маринад": розбиваємо в миску яйце, трохи збиваємо його вилкою, витискаємо туди 2 зубчики часнику, солимо й перчимо. (До речі сказати: даного кількості маринаду вистачає на 2 грудки, тобто. 4 філе).
    Кладемо туди підготовлене куряче філе і руками перемішуємо, щоб кожен шматочок накрився яйцем. Залишаємо на 20-30 хвилин.
    Ріжемо кабачок півкільцями.
    Обсмажуємо часточки кабачка з 2-х сторін до золотистого цвета.Нарезаем дрібним кубиком часник.
    Додаємо в сковороду до кабачку часник, солимо, перчимо і смажимо, помішуючи, півтори хвилини. Потім вливаємо вино і тушкуємо 10 хвилин.
    Ставимо на вогонь каструлю з водою і, коли вона закипить, посолимо й вливаємо туди столову ложку оливкової олії, а потім, не ламаючи, опускаємо варитися спагетті (якщо пенне, то ніяких проблем взагалі).
    Варимо до готовності, дотримуючись інструкції на упкаовке. Потім зливаємо воду з макаронів, кілька столових ложок залишимо.
    Відокремлюємо листя базиліка від стебелй й ріжемо.
    У мене вино випарувалося через 8 хвилин, і я додала ще трохи оливкової олії.
    Додаємо в макарони кабачки і воду, в яких варилася паста. Акуратно перемішуємо (кабачки дуже ніжні, щоб не розвалилися зовсім). Додаємо козячий сир і базилік і ще раз перемішуємо.
    На розігріту пательню з рослинним маслом викладаємо куряче філе, струшуючи зайвий маринад. Смажимо з двох сторін буквально за хвилині-півтори!
    Подаємо пасту з куркою, присипавши тертим пармезаном. (Не дуже вона фотогенічна виявилася. Зате смачна!)
    Приємного апетиту!
    NB! - Якщо ви не любите присмак козячого сиру, використовуйте риккоту або інший вершковий сир.
    - На наступний день я розігрівала всю цю красу у важкій сковороді на оливковій олії. І курку я порізала смужками і вмешала в спагетті - було дуже смачно!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна

  • Інгредієнти:
    * бекон 4 шматка
    * печериці 200 г
    * цибуля-порей 1/2 стебла
    * томати-черрі 6 шт.
    * шпинат 200 г
    * листя базиліка
    * моцарелла 6 кульок
    * яйця 2 шт.
    * вершки 11% 50 мл
    * сіль, перець за смаком
    * тертий пармезан
    Спосіб приготування:
    Бекон нарізати невеликими шматочками і викласти на сковороду, злегка обсмажити. Печериці вимити, розрізати навпіл і викласти на сковороду з беконом. Туди ж викласти нарізану кільцями цибулю-порей.
    Черрі розрізати навпіл і викласти до іншими інгредієнтами. Шпинат нарізати і викласти до овочів, перемішати і зняти сковороду з плити. Кульки моцарелли розрізати навпіл і викласти до інших інгредієнтів.
    Масу посолити, поперчити за смаком, перемішати. Яйця з'єднати з вершками, злегка посолити і збити. Залити овочі яєчною сумішшю. Посипати страва тертим пармезаном і подрібненими листям базиліка.
    Запікати в розігрітій до 200 градусів духовці близько 10-15 хвилин. Гарячу запіканку подати до столу. Приємного апетиту!

  • Інгредієнти:
    6 бульб картоплі середнього розміру
    2 ст. л. борошна пшеничного
    7-8 ст. л. свинячого сала або олію
    сметана
    1 яйце
    ріпчасту цибулю 1 шт.
    сіль за смаком
    для гарніру:
    філе оселедця 1 шт.
    сьомга с/с, 2 шматки
    цибуля-порей 50 г
    сік 1/4 лимона
    оливкова олія
    перець
    Спосіб приготування:
    Картоплю очистити, промити і сирої натерти на терці. Ріпчасту цибулю також натерти на терці. В масу вбити яйце. Додати борошно. Посолити, поперчити і все перемішати.
    Викладати масу ложкою на сильно розігріту сковороду, в розтоплений жир, і обсмажувати оладки з обох боків до утворення золотистої скориночки.
    Для гарніру оселедець і сьомгу нарізати дрібним кубиком (можна використовувати тільки оселедець). Цибуля-порей дрібно нарізати. У мисці з'єднати цибулю з рибою, заправити соком лимона.
    Влити оливкова олія. Масу поперчити і перемішати, дати постояти в холоді деякий час. Деруни подавати гарячими зі сметаною і гарніром.
    Приємного апетиту.