Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
-
Інгредієнти:
спагетті - 200 гр;
протерті томати - 400 гр;
часник - 2 зубчики;
оливкова олія - 2 ст.л.;
пармезан - 50 гр;
сіль.
Відварюємо спагетті в добре підсоленій воді згідно інструкції на упаковці.
За 3 хвилини до закінчення варіння макаронів кладемо в розігріту з оливковою олією сковорідку очищені зубчики часнику.
Смажимо часник хвилину, щоб він віддав маслу свій запах. Потім виймаємо зубчики і виливаємо в сковорідку протерті томати, прогріваємо до кипіння.
Я купила помідори в пачці відразу зі смаком прованських травах. Якщо у вас звичайні, то на даному етапі раджу покласти в сковорідку свіжі листики шавлії, або сушений орегано, базилік.
Зливаємо макарони через сито і відразу відправляємо спагетті в томатний соус. Добре перемішуємо. Прогріваємо всі разом хвилину і вимикаємо.
Викладаємо гіркою на тарілку (або в глибоку супную тарілку можна покласти - теж гарно). Посипаємо тертим на дрібній тертці пармезаном.
Це базовий рецепт. Італійці таким харчуються повсякденно.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна -
Інгредієнти:
гливи або печериці - 200 гр;
червона цибуля - 1 шт;
бальзамічний оцет - 50 мл;
чіабата;
оливкова олія.
Ріжемо цибулю і кладемо в сковорідку, розігріту зі столовою ложкою оливкової олії. Смажимо до появи золотинок пару хвилин.
Далі виливаємо в сковорідку і бальзамічний оцет увариваем на повільному вогні мінут 7.
Тим часом нарізані гриби.
Відправляємо їх до цибулі, після того, як оцет увариться. Трохи солимо. Смажимо всі разом на середньому вогні 3-5 хвилин, періодично помішуючи.
Ріжемо чіабату на порційні шматки. Підсмажуємо кожен в тостері або на сковороді гриль.
У мене вони в тостер не поміщається, тому я кладу НА тостер і смажу зверху, один раз перевернувши.
Готові шматки хліба перекладаємо на тарілку і збризкуємо смачним оливковою олією. (У мене зі смаком трюфеля).
Зверху на кожен шматок чіабатти викладаємо начинку. Відразу на стол.У мене вийшло 5 великих брускетт.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна -
Інгредієнти:
300 г білокачанної капусти,
5 ст. ложок томатної пасти,
1 цибулина,
3 скибочки житнього хліба,
рослинна олія,
сіль, перець за смаком.
Приготування:
Капусту нашинкувати.
У сковороду налити трохи масла і викласти капусту. Додати дрібно нашинковану цибулю і готувати на середньому вогні 12-15 хвилин, помішуючи.
Додати томатну пасту і 100 г води. Посолити і поперчити.
Тушкувати під кришкою ще 10 хвилин на повільному вогні.
Скибки житнього хліба порізати невеликими квадратиками і викласти у форму для запікання. Підсушити в гарячій духовці і остудити.
Подавати капусник в глибоких мисках або супницах. Посипавши перед самою подачею сухарями і прикрасивши гілочки петрушки.
Приємного апетиту! -
Інгредієнти:
морква - 500г;
рослинна олія - 2-4 ст.л.;
картопля - 300г;
чорнослив без кісточок) - 200г;
ізюм - 100;
цукор, кориця, сіль - за смаком;
вода.
Приготування:
Моркву нарізати тонкими смужками. Картоплю нарізати кубиками.
Помістити моркву в сотейник, посолити за смаком, додати рослинну олію, трохи води і поставити на вогонь.
Коли вода закипить, збавити вогонь, а потім гасити цимес під кришкою до м ’ якості. Періодично помішувати.
Додати до моркви картопля, влити трохи води і готувати на маленькому вогні до м ’ якості картоплі.
Додати родзинки і чорнослив, посипати цукром і варити під кришкою ще хвилин 15. Цимес готовий.
Його можна подати як основне блюдо або як гарнір до м'яса.
Фото і рецепт: Олена Покровська -
Великий піст передбачає в першу чергу духовну роботу над собою, але і про хліб насущний назовсім забувати не варто. І коли перед нами постають такі серйозні обмеження, як у Великий піст, урізноманітнити свій стіл стає ще складніше, а на перший план виходять спеції, приправи і травки - саме вони можуть хоч якось прикрасити прісний смак зимових овочів.
Ці “стейк” з баклажана і пюре з селери складуть повноцінний пісний обід або вечеря, який дасть вашому організму необхідні вітаміни - ну і буде смачний, зрозуміло.
2 порції
“стейка” з баклажана:
1 великий баклажан
пара скибочок черствого хліба
кілька гілочок петрушки
рослинна олія
сіль
чорний перець
для пюре з селери:
500 р. кореня селери
1-2 черешки селери
1 зубчік часнику
1 лавровий лист
50 мл оливкової олії
сіль
1/4 ч.л. мускатного горіха
1/4 ч.л. зіри
1/4 ч.л. білого перцю
для зеленої сальси:
1 огірок
1 помідор
1 зубчік часнику
кілька гілочок петрушки і базиліка
1/2 ст.л. каперсів
1/2 невеликого перчика чилі
1 ст.л. лимонного соку
2 ст.л. оливкової олії
сіль
чорний перець
Пюре з селери
Очистіть корінь селери і наріжте його кубиками. Перекладіть в каструлю, додайте нарізаний черешкову селера, очищений зубчик часнику і лавровий лист, залийте водою і, довівши до кипіння, варити близько 20 хвилин до м'якості селери. Злийте воду, вийміть лавровий лист і пробийте вміст каструлі занурювальним блендером до однорідності.
Протріть пюре через сито, приправте сіллю, мускатним горіхом, меленої зірою й білим перцем, після чого, потроху додаючи оливкова олія, збийте пюре віночком - це додасть йому кремову вершковість, причому без жодних вершків. Оливкова олія можна замінити іншим рослинним, але неодмінно смачним, адже воно відіграє чи не визначальну роль у формуванні смаку пюре.
“Стейк” з баклажана із зеленою сальсою
Наріжте баклажан косими скибочками товщиною близько 1 см., присолите і відкладіть в сторону. Подрібніть сухий хліб (я зазвичай використовую багет, з нього виходять ідеальні панірувальні сухарі - і те, що при випічці багета не використовується молоко, в даному випадку теж важливо) разом з петрушкою.
Промийте баклажани під струменем води, обсушіть серветкою, приправте кожну скибочку сіллю й перцем і з обох сторін змастіть маслом, після чого без фанатизму запаніруйте в сухарях. Випікайте баклажани в духовці при температурі 200 градусів протягом 15 хвилин, перевернувши по ходу приготування.
Для сальси натріть на середній тертці огірок без шкірки та помідор (шкірка сама залишиться у вас в руках, і зубчик часнику - на дрібній. Додайте подрібнені зелень, каперси і чилі, влийте лимонний сік, масло, приправте і гарненько перемішайте.
Подавайте з гарячим пюре, як слід сдобрив баклажани сальсою.
Фото і рецепт: Олексій Онєгін -
Картопляні зрази - страва ситна та смачне. Начинка для них годиться сама різна. Зазвичай зрази готують з м'ясний або грибною начинкою, але є й ексклюзивні варіанти. Ось ми одним з таких рецептів і займемося. Розповімо, як приготувати картопляні зрази з начинкою з оселедця.
Спочатку підготуємо необхідні інгредієнти. Для приготування картопляних зраз з начинкою вам знадобляться звичайні продукти:
• Картопля - 1 кг.
• Філе однієї великої малосольною оселедця.
• Яйце - 1 шт.
• Часник - 1 зубчик.
• Цибулина - 2 шт.
• Вершкове масло - 3 ст. ложки.
• Борошно - 2 ст. ложки.
• Олія для обсмажування зраз.
• Сіль (гіпертоніків просимо сіллю не захоплюватися).
Цих продуктів, які завжди є у запасливой господині в наявності, вам вистачить на приготування 6-ти порцій картопляних зраз з начинкою з оселедця. Отже, починайте. Час приготування 40 хвилин. Контролюйте.
Картопля чистимо і відварюємо до готовності. Воду зливаємо, залишивши на дні каструлі зовсім трохи-трохи. Картоплини розминаємо в пюре. Можна вручну, але краще використовувати відповідну побутову техніку. У картопляне пюре додати яйце, сіль, 2 ст. ложки вершкового масла і все ретельно перемішуємо.
Дрібно січемо філе оселедця, попередньо видаливши всі інші дрібні кістки. Чистимо ріпчасту цибулю і часник. Останній подрібнюємо, а цибулю нарізати дрібними кубиками. Овочі ці обсмажуємо протягом 5-ти хвилин в решті розігрітому вершковому маслі. Начинку цієї дати застигнути, а потім перемішати з оселедцем.
Потім скатуємо кульки з картопляного пюре розміром з дитячий cam і формуємо з них коржики. На середину кожної кладемо приготовлену начинку і сполучаємо краю, надавши зразам форму пиріжка. Обвалюємо в борошні й обсмажуємо в олії з кожної сторони до утворення рум'яної скоринки.
Ну ось рецепт приготування картопляних зраз з начинкою з оселедця випробуваний. Для повтору і запис його не потрібна. Все дуже просто, ну і смачно, чого вже там.
Користуючись нагодою, розповім, як правильно почистити і обробити оселедець:
• Спочатку видаляємо хвіст і голову.
• Робимо поздовжній розріз від голови до хвоста по черевця і виймаємо всі нутрощі. Молоку і ікру відокремлюємо - вони їстівні. Бажано після цієї операції промити рибу холодною водою.
• Потім треба зробити надріз вздовж хребта оселедця, підчепити з боку голови край шкірки і, потягнувши в бік хвоста, зняти її з тушки, спочатку з однієї сторони, а потім з іншої.
• Ділимо оселедець на дві філейні половини. Для цього великим пальцем руки проводимо з деяким зусиллям уздовж надрізаного хребта.
• Залишилось видалити сам хребет і залишилися в м'ясі дрібні кістки.
Якщо оселедець дуже солона, покладіть філе в миску і залийте молоком на 2-3 години. Потім молоко злийте, а філе ополосните.Как правильно подати оселедець до столу
Наріжте її акуратними невеликими шматочками, приблизно 1-1,5 см шириною, і викладіть їх на тарілку, прикрасивши зеленою цибулею або кільцями ріпчастої.
До столу оселедець можна подати порційно. Для цього нарізаємо чорний хліб тонкими скибками, чаркою вирізаємо гуртки, злегка збризкуємо їх рослинним маслом, і на кожен викладаємо по шматочку оселедця, прикрашаючи зеленню.
Є ще один варіант подачі: на кружках відвареного в мундирі картоплі. В цьому випадку між оселедцем і картоплею бажано побудувати пару кілець червоного салатної цибулі.
Приємного апетиту!
Автор статті: Олександр Платов -
Інгредієнти:
На 4 порції:
500 г макаронів, наприклад, пенне або черепашок
1 маленький качан цвітної капусти, порізаний на суцвіття
1 ст. л. оливкової олії
1 маленька цибулина, дрібно порізана
2 зубчики часнику, дрібно порізаних
2 червоних гострих перцю чилі, дрібно порізаних
2 помідори, дрібно порізаних
Інструкції:
1. У великій каструлі з підсоленою водою макарони відварити за інструкціями на упаковці, додавши цвітну капусту разом з маленькими ніжними зеленими листочками на останні 5 хвилин.
2. Тим часом розігріти олію в сковороді і обсмажити цибулю, часник і чилі протягом 3-4 хвилин до м'якості.
Додати помідори і готувати кілька хвилин до м'якості. Додати ополоник води, в якій варяться макарони, потім приправити сіллю і перцем.
3. Злити макарони і капусту не дуже ретельно, щоб цвітна капуста зберегла трохи вологи. Повернути в каструлю і перемішати з соусом. Розділити по тарілках і подавати. -
Інгредієнти:
300 г спагетті,
1 цибулина,
2 зубчики часнику,
100 г зеленої квасолі (заморожування),
3-4 сосиски,
1 болгарський перець,
3-5 ст. ложки соєвого соусу,
1 пучок петрушки,
рослинна олія.
Приготування:
Спагетті відварити до готовності, воду злити і закрити кришкою.
Дрібно нарізаний лук і часник додати в розпечене рослинна масло.
Додати скибочками порізаний перець.
Добре перемішати, додати порізану сосиски і готувати ще 2-3 хвилини.
Приправити соєвим соусом і вимкнути плиту.
Додати спагеті і добре перемішати.
Дрібно порубану додати петрушку перед самою подачею і ще раз перемішати.
Розкласти по тарілках і подавати на стіл.
Приємного апетиту! -
Інгредієнти на 4 порції:
коло камамберу вагою 200 р. (також згодиться брі і будь-який інший подібний сир)
1 ст.л. коньяку або бренді
1 ч.л. меду
1 ч.л. сушеного меленого чилі (за бажанням)
Звільніть сир від обгортки і поверніть його в коробочку, або перекладіть у форму для запікання, підходить за розміром.
Змішайте коньяк або бренді з медом і меленим чилі, вилкою зробіть на поверхні сиру кілька проколів і полийте його отриманою сумішшю.
Випікати протягом 20 хвилин при температурі 200 градусів, і подавайте - з тостами, солодкими фруктами, горіхами і медом.
Сир виходить чудовим - із золотистою скоринкою та ніжною, розплавленої серединою, - і чудово підходить як гаряча закуска до напоїв будь-якої міцності.
Фото і рецепт: Олексій Онєгін -
Елементарна, дуже швидка, не шкідлива і смачна закуска. На порозі гості? Збираєтеся на пікнік? Потрібно урізноманітнити стіл? Ось - ідеальний варіант. Ситний і пікантний соус до хрустким овочів. Вам сподобається!
Інгредієнти:
* консервована біла квасоля (боби) у власному соку - 1 банка;
* часник - 2 зубчики;
* цибуля - 1 шт;
* оливкова олія - 2 ст.л.;
* базилік сушений - щіпка;
* сіль, перець;
* овочі для подачі (болгарський перець, стебла селери).
дрібно Ріжемо часник і чверть-кільцями цибулю.
Обсмажуємо порізану цибулю і часник пару хвилин на оливковій олії до м'якості. Додаємо до них щіпку сушеного базиліка.
Потім кладемо в сковорідку квасолю разом з половиною рідини з банки. Трохи солимо й поперчимо. Прогріваємо всі разом, помішуючи, ще три хвилини.
Відправляємо вміст сковорідки в блендер і перемелюють до однорідності.
Перекладаємо в миску. Соус готовий!
Подаємо з будь-якими хрусткими овочами - з болгарським перцем, можна зі стеблами селери або морквою. Головне - нарізати всі овочі однаковими тонкими смужками, щоб було зручно вмочати в соус.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна