Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
-
Нам знадобиться:
капуста цвітна (700-800 г) - 1 вилок;
м'ясний фарш (свинина + яловичина) - 350 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт, крупная;
часник - 3-4 зуб.;
картопля - 1 шт;
вершки (або молоко ) - 2 ст. л.;
олія рослинна - 2 ст. л.;
сіль;
паприка (мелена) - 0,5 ч. л.;
приправа (суміш різних трав);
суміш перців (мелених);
петрушка;
масло вершкове (трохи);
сир твердий - 130 г.
Приготування:
Капусту розібрати на суцвіття і відварити до напівготовності в підсоленій воді з додаванням молока. Тоді вона не розвариться, буде пружною і дуже ніжною.
Цибулю натерти на крупній тертці, часник видавити через прес, картоплину натерти на дрібній терці, все це додати у фарш, посолити, поперчити.
Додати всі спеції, посіченої петрушки, масло і молоко (вершки). Все добре перемішати і дати постояти фаршу 30-40 хвилин.
З фаршу сформувати колобок, викласти у форму або деко, трохи приплюснути.
Далі потрібно весь цей колобок «обтыкать» суцвіттями цвітної капусти, добре вдавлюючи у фарш, щоб з увазі нагадував цілий качан.
Зверху на капусту покласти трохи вершкового масла. Поставити наш «качан» в духовку на 40-50 хвилин при 180 градусах. Через 25-30 хвилин зверху накриваємо капусту фольгою, щоб не згоріла завчасно.
Після закінчення 40-50 хвилин, дістати наш «качан» і посипати сиром, забрати назад в духовку до зарумянивания.
Фото і рецепт: horo6aya -
Інгредієнти:
базилік - великий пучок (100 гр);
пармезан - 200 гр;
кедрові горішки - 200 гр;
часник - 1 великий зубчик;
оливкова олія - 1/2 склянки (або 1/3);
великі креветки - 700 гр (вага без панцирів);
спагетті - 500 гр;
перець чилі - 1 шт;
сіль, перець.
Спочатку робимо соус песто:
Моєму та сушимо базилік. Відокремлюємо листочки від стебел і кидаємо їх в блендер.
Пармезан ріжемо великими кубиками і висипаємо їх на базилік.
Далі сыпем в блендер кедрові горішки і ллємо туди ж оливкова олія.
Я не випадково написала, що олії нам знадобиться півсклянки або одна третина - ви будете дивитися по кінцевої консистенції соусу. Для спагетті мені цілком вистачає половини склянки олії.
Якщо я роблю песто, як соус для чого іншого, то він потрібен мені менш густий, тому масла лью більше. Знову ж скільки візьме базилік і горіхи - все залежить від "вологості" цих продуктів.
Витискаємо туди ж часник.
Перемелюють у блендері в однорідну масу, але я люблю, щоб вона не була зовсім "гладкою", а щоб там залишалися дрібні крупинки пармезану.
Ставимо вариться спагетті згідно інструкції на упаковке.Макароны не ламаємо! "Ставимо", як на фото, в каструлю і через 30 секунд ложкою "допомагаємо їм опуститися на дно. Вони вже стануть мягкими.Ах, так! Варимо обов'язково в солоній воді!
Моєму і, якщо треба, чистимо заздалегідь розморожені креветки.
На великій сковороді розігріваємо маслинове масло й кидаємо туди порізаний навпіл і очищений перець чилі.
Через пару хвилин кидаємо у сковорідку креветки, злегка посолимо (пам'ятаємо, що пармезан солоний) й поперчимо. Помішуючи смажимо 1-2 хвилини.
Тим часом спагетті зварилися. Зачерпываем з каструлі зі спагеті чашкою воду.
Інше зливаємо.
Висипаємо спагетті в сковороду з креветками, добре перемішуємо.
Після того, як перемішали, відразу додаємо песто і знову перемішуємо.
ретельно Перемішуємо і дивимося на "сухість-вологість". Якщо вся "вода" (у мене вона утворилася при смаженні креветок) вбрався вже в макарони, то додаємо ще 2-3 ст.л. води, в якій варилися макарони.
Одразу подаємо.
Я думаю, ви розумієте, що посипати при подачі пармезаном - зайве. У нас пармезану у цій страві стільки, що будь-якого любителя цього сиру за вуха буде не відтягнути.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна -
Є безліч рецептів приготування капусти по-грузински.В них є одне схожість - у всіх салатах капуста нарізується великими квадратами і до неї додається буряк.
Решта рецептурная частина відрізняється винятковою різноманітністю - в якихось рецептах додається морквина, в яких-то сольдерей, в яких-то зелень.
Іноді буряк ріжуть кружечками, іноді шаткують соломкою, іноді натирають на тертці. Та й підготовка буряка часто різна - де-то її кладуть сирої, а де-то попередньо відварюють.
Я на цій сторінці даю свій варіант приготування капусти по-грузинськи.
Капуста виходить хоч і хрусткою, але злегка м'якою зовні. Смак - кислуватий, з упором на сіль, а не на цукор. Колір красивий - бордовый.Количество солі і цукру можна змінювати за своїм смаком.
Я не люблю, щоб мариновані овочі мали солодкий присмак. Мені більше подобається солонуватий смак.
СКЛАД:
3кг капусти (1,5 качана d=17см), 1 середня буряк d=9~10см (300~350г), 2 великі моркви (400 г), 1 головку часнику (30г)
МАРИНАД:
л води, 3~5 лаврових листочків, 10~13 горошин чорного перцю, 5~8 горошин запашного перцю, 8~9 ст ложки солі (120~135г), 1~1,5 склянки цукру, 50г 70% оцту, при бажанні - червоний гострий перець
Качан капусти розрізати на 4 частини через качан.
Кочережки з усіх частин вирізати, а кожну частину розрізати ще раз уздовж.
Потім частини розрізати навпіл на великі квадрати.
Нарізану капусту розібрати за листочками.
Буряк і моркву очистити і натерти на крупній тертці.
Часник дрібно нарізати.
Змішати буряк, моркву і часник.
В 3-х літрові банки укладати шарами капусту і натерту суміш.
Після кожного капустяного ряду всі трампових товкачем або кулаком.
Верхнім і нижнім поруч повинна бути свекольно-морквяна суміш.
Маринад
В каструлю насипати сіль і цукор.
Покласти лаврове листя і крупно дроблене горошини перцю - чорного і духмяного.
При бажанні можна покласти гострий червоний перець - сухий, мелений або свіжий.
Залити водою, поставити на вогонь і довести до кипіння.
Зняти каструлю з вогню і залишити на 10 хвилин, щоб розсіл трохи охолов.
Влити в розсіл оцет і вийшов гарячий маринад залити в банки.
Для двох трилітрових банок буде потрібно 3 літри маринаду.
Якщо використовувати іншу тару, то маринаду може знадобитися менше.
Якщо маринувати капусту в широкій ємності, то зверху на неї потрібно покласти тарілку і поставити невеликий вантаж, щоб капуста вся була покрита розсолом.
Лаврове листя викинути.
Після того, як капуста охолоне, її необхідно поставити в холодильник мінімум на 1 день.
Чим довше капуста буде маринуватися, тим смачніше вона стане. -
Інгредієнти:
картопля - 500 гр.
помідори - 2 шт.
оливкова олія - 3 ч. ложки
зелень петрушки рубана - 1 ст. ложка
борошно пшеничне - 3 ст. ложки
перець чорний мелений , сіль за смаком
Приготування:
Картоплю відваріть в підсоленій воді.
Воду злийте, картопля розімніть.
Додайте нарізані помідори, олія, зелень петрушки, борошно, сіль, перець.
Перемішайте. Сформуйте 8 котлеток.
Обсмажте на олії до утворення золотистої скориночки.
Подайте гарячими, з гарніром або без, прикрасьте зеленню.
Приємного апетиту! -
Інгредієнти:
гарбуз - 1 кг;
гострий перець, імбир - за смаком;
зелений кардамон - 2-3 коробочки;
сіль (велика, краще морська) - 2 ч.л.
Приготування:
Гарбуз очистити від насіння. Овощечисткой зрізати шкірку. Нарізати скибочками товщиною 1.5-2 см: більш тонкі скибочки швидко висохнуть, а більш товсті вийдуть пареными, а не печені.
вогнетривку форму Змастити вершковим маслом і щільно покласти скибочки гарбуза. Приправити гарбуз гострої паприкою, імбир, кардамон (коробочки залишити цілими).
Посипати крупною сіллю (краще морської): сіль повинна бути великою, щоб не розчинилася відразу, чому гарбуз стане водянистої.
Запікати в попередньо прогрітій до 180 С духовці приблизно 1 годину.
Рецепт: Олена Покровська -
Класична італійська закуска, так звана антіпасті. Її прийнято подавати перед основним блюдом або дуже непогано подавати разом з іншими закусками до винного столу. Начинки варьируем і насолоджуємося!
Інгредієнти:
* чіабата або багет - 1 шт;
* печериці - 400 гр;
* цибуля - 1 шт;
* паприка, сіль, мелений чорний перець.
Гриби протираємо вологою серветкою і нарізаємо довільно.
Для зручності складаємо гриби в миску.
Ріжемо ріпчасту цибулю тонкими чверть-кільцями.
На розігрітій з рослинним маслом сковороду пасеруємо наш цибулю до м'якості пару хвилин (середній вогонь), додамо паприку (1/2 ч.л.).
Потім додаємо гриби і тушкуємо всі разом, помішуючи, до готовності хвилин 5 (спочатку гриби обмякнут і дадуть "сік", потім рідина повинна випарується і через хвилину готово).
Коли рідина випариться, посолимо й поперчимо. Якщо діти не будуть їсти, можна додати в сковорідку 1/4 склянки білого сухого вина і дочекатися його випарювання - смак буде більше пікантним.
Перекладаємо гриби з цибулею в зручну миску і пробиваємо занурювальним блендером до однорідної консистенції. Спробуйте на сіль! Якщо замало, досоліть.
Ріжемо чіабату (у мене багет) на порційні шматки і підсмажуємо будь-яким симпатичним вам способом без масла! Я смажила в тостері, можна на сковороді гриль або в духовці.
Далі розкладаємо начинку і кладемо на блюдо. Всі!
Приємного апетиту!
NB! Варіантів начинок для брускетты безліч. Ми обов'язково познайомимо вас з ними. Насправді, шматочок підсмаженого хліба, змазаного оливковою олією (після підсушування) і натертого часточкою часнику, вже вважається брускеттой.
Також одна з найпопулярніших начинок - порізані томати з червоним цибулею і базиліком. Подати на стіл можна кілька видів брускетт, як перед їжею (закуска - антіпасті), так і до провину. Дуже люблю ароматну хрустку чіабату з пряною начинкою! Ммм!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна -
Інгредієнти:
баклажан - 1 шт.
борошно пшеничне - 1 ст. ложка
зелена цибуля - 10 гр.
рослинна олія - 3 ст. ложки
шпинат рубаний - 2 ст. ложки
листя зеленого салату – 10 гр.
зелень петрушки - 10 гр.
солодкий перець - 1 шт.
помідор - 1 шт.
сіль за смаком
Приготування:
Очищений баклажан наріжте кружечками, запаніруйте в борошні і обсмажте до утворення рум'яної скоринки.
Зелену цибулю наріжте і обсмажте на олії, додайте шпинат, салат, частина нарізаних солодкого перцю, зелені петрушки і помідори.
Спасеруйте. Посоліть. Баклажан заправте пасерованими овочами і тушкуйте в духовці 10-15 хвилин.
Охолодіть. Подавайте, прикрасивши зеленню петрушки і кільцями перцю.
Приємного апетиту! -
Ньокі - це італійські картопляні галушки. Прекрасним чином можуть виступати як самостійне блюдо (з різними соусами - грибними, томатными, сирними, м ’ ясними та ін.), а також, як гарнір. Досить просто і оригінально.
Інгредієнти:
картопля - 1 кг;
яйце - 1 шт;
тертий пармезан - 5 ст.л.;
борошно - 300 гр (+ борошно для розкочування);
печериці - 400 гр;
цибуля - 1 шт;
часник - 2 зубчики;
петрушка - 4 гілочки;
біле вино - 1/4 склянки;
вершки 22% - 300 мл;
вершкове масло - 50 гр;
сіль, перець;
пармезан для подачі.
Приготування:
Зварити картоплю в мундирі. Під час варіння посолити.
Поки картопля вариться, займемося соусом.
дрібно Наріжемо цибулю і часник.
Печериці чистимо м'якою щіточкою або протираємо трохи вологим паперовим рушником, щоб зчистити крихти землі. Не моєму!!! Інакше вони втратять аромат і смак.
Потім ріжемо навпіл і пластинами. На великій глибокій сковороді розтоплюємо вершкове масло і кидаємо туди цибулю і часник.
Помішуючи пасеруємо до прозорості пару хвилин. Потім додаємо порізані гриби.
Перемішуємо й тушкуємо на невеликому вогні 5 хвилин, гриби повинні обмякнуть і змінити колір - потемніти. Солимо.
Дрібно ріжемо листочки петрушки і висипаємо в сковорідку, вливаємо туди ж біле вино. Тушкуємо 5 хвилин, щоб випарувати алкогольні пари.
Потім вливаємо вершки, солимо й тушкуємо до появи булек. Потім вимикаємо і накриваємо кришкою.
Картоплю швидко чистимо (щоб не остигала) і товкачем перетворюємо в пюре.
Вбиваємо яйця, додаємо сир і продовжуємо "заважати" товкачем. Потім додаємо борошно і вымешивам тісто. Воно виходить досить липким.
Сформуєм з нього куля (можна змастити руки рослинним маслом, щоб тісто не прилипало).
Ділимо на 4 частини. Ставимо на вогонь каструлю з водою.
Розгортаємо з 1 частини тесту на дошці з борошном ковбаску і нарізаємо на галушки. Кидаємо у що закипіла підсолену воду ньокі і варити на середньому вогні до спливання.
Потім дістаємо шумівкою в тарілку. Із другою частиною тесту поступаємо також (на 4 порції нам знадобиться половина тіста).
Поливаємо соусом. Посипаємо пармезаном - і швидше їмо.
Приємного апетиту!
NB! З тістом вступити можна наступним чином - воно спокійно зберігається в холодильнику до трьох днів. Або можна сформувати галушки і заморозити їх на дошці яка була вкрита борошном або выстеленной кулінарної папером, а при потребі варити - це чудовий гарнір до багатьох страв.
Фото і рецепт: Ольга Злобіна -
Інгредієнти:
яйця - 4 шт.
борошно - 1\\2 склянки
молоко - 1\\2 склянки
рис - 50 гр.
зелена цибуля - 1 пучок
рослинна олія - 1 ст. ложка
сіль , спеції за смаком
Одне яйце зваріть круто, у останніх трьох відокремте жовтки від білків.
Збийте 3 жовтки з молоком і борошном, вмішайте до них збиті в піну білки.
Отриману масу вилийте на велику сковороду або лист і запечіть в духовці. Промийте рис і відваріть його.
Зелений лук порубаєте, злегка обсмажте на олії. Змішайте рис з цибулею і рубаним вареним яйцем, посоліть.
На спечений пласт тіста викладіть рисову начинку і загорніть у вигляді рулету.
Такий же рулет можна зробити і з капустяної начинкою.
Приємного апетиту! -
Нам знадобиться:
кефір - 250мл, 1 яйце, 0,5 ч. ложка соди гашеного оцтом, щіпка солі, 1 ст.л цукру, борошно (щоб тісто не прилипало до рук), гарбуз з цукром для начинки.
Приготування:
Замішуємо звичайне тісто на кефірі. Кількість борошна я не вказала - її потрібно стільки, щоб тісто не прилипало до рук.
Кількість борошна залежить від консистенції вашого кефіру. Тісто ділимо на 4-5 однакових частин.
Кожну частину розгортаємо в коло завтовшки 0,5см. На середину трьом на крупній тертці гарбуз і посипаємо її цукром.
Складаємо тісто конвертиком, распрямляем куточки і також підтягуємо їх до центру (виходить восьмигранник).
Руками приминаємо плачинди (не перестарайтеся, щоб тісто не порветься) і ще трохи розгортаємо качалкою.
На розігрітій сковороді обсмажуємо плачинди з двох сторін до апетитною рум'яної скоринки.
Фото та рецепта: horo6aya