Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти:
    200 г м'ясного фаршу,
    50 г рису,
    5 болгарських перців,
    2 цибулини,
    1 морква,
    3 помідори,
    рослинна олія,
    сіль, перець за смаком.
    Приготування:
    Рис відварити до готовності і остудити.
    М'ясний фарш змішати з дрібно нашинкованою цибулею. Додати яйце і рис. Посолити і поперчити.
    Підготовлені перці нафарширувати.
    Другу цибулю нашинкувати, моркву натерти на терці. Всі обсмажити на рослинній олії.
    Додати порізані кубиками помідори. Тушкувати 3-5 хвилин. Посолити.
    Перці скласти в каструлю і залити зверху засмажкою з овочів. Додати пів склянки води.
    Поставити каструлю на середній вогонь і тушкувати 20-25 хвилин. Якщо буде потрібно, підливати потроху води.
    Викласти на блюдо подушку з овочів і пару перчиків. Посипати свіжою зеленню.
    Приємного апетиту!

  • Нам знадобиться:
    пшоно - 0,5стакан;
    молоко - 1 стакан;
    яйця - 1шт;
    сіль - 0,5ч.л;
    цукор - 1ст.л;
    вершкове масло - 50г;
    вода - 0,5л.
    Приготування:
    Наливаємо воду, додаємо до неї сіль і цукор і доводимо до кипіння. Поки вода закипає - пару раз промиваємо пшоно в теплій воді.
    вже В киплячу воду додаємо промите пшоно, варити на слабкому вогні до готовності (7-8 хвилин).
    Перекладаємо кашу у горщик (разом з водою, яка, можливо, залишиться в каструльці), додаємо масло, яйця, вливаємо молоко, все ретельно перемішуємо.
    Відправляємо в заздалегідь нагріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
    Все, наша каша готова!
    Від себе:
    Я додавала ще родзинки і курагу, але врахуйте, що вони вбирають воду - треба збільшити кількість вода на 0,5 склянки.
    Фото і рецепт: horo6aya

  • Пропоную вашій увазі чудовий хрусткий картопляний гратін. Що може бути простіше, порізати картопля, цибуля, а виходить неймовірно смачно, прованські трави роблять свою справу. Спасибо За рецепт Ані anna_mavritta з жж.
    Інгредієнти:
    Картопля - 6 шт
    Цибуля ріпчаста (у мене червоний) - 2 шт
    Прованські трави
    Вершкове масло (розтоплене) - 3 ст. л.
    Сіль
    Перець чорний мелений
    Приготування:
    Картоплю очистити від шкірки і нарізати тонкими кружальцями. Бажано картопля брати одного розміру, але у мене різного.
    Дві цибулини обчистити від лушпиння і нарізати кільцями. Я взяла червоний, в рецепті джерело був звичайний - ріпчаста.
    Жароміцну форму змастити маслом. Викласти картоплю і цибулю. Посолити, поперчити,посипати прованськими травами. Залити розтопленим вершковим маслом.
    Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 1,5 годин, якщо верх почне пригорати, то закрити форму фольгою.
    Час запікання може змінюватися залежно від особливостей вашої духовки .
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ттшка

  • СКЛАД:
    2/3~3/4 склянки рослинної олії (150~170г),
    великий пучок кропу,
    1 невеликий зубчик часнику,
    70г сиру,
    щіпка солі, перець,
    1 ст ложка каперсів або 1 ст. ложка лимонного соку
    В блендер влити олію і покласти сир і зубчик чеснока.Взбить до гомогенного стану.
    Додати в чашу блендера кріп, каперси або лимонний сік, сіль і перець.
    Кількість солі залежить від початкової солоності сыра.Взбить все ще раз.
    Подавати соус з гарячою картоплею.

  • Нам знадобиться:
    картопля (великий) - 6 шт;
    скумбрія (копчена) - 1 шт;
    цибуля-порей - 2 шт;
    масло вершкове - 70-80 г;
    хрін ( готовий) - 2 ст. л.;
    сік лимона - 2 ст. л.;
    оливкова олія (щоб обмазати картопля);
    сіль.
    Приготування:
    Картопля помити щіточкою під проточною водою. Обсушити паперовим рушником. Обмазати оливковою олією, посолити з усіх боків, загорнути у фольгу, і запекти в нагрітій духовці до 200 гр. 1 година 20 хвилин до готовності.
    Копчену скумбрію почистити від шкіри, відокремити філе, видалити кісточки. Філе нарізати в поперек тонкими брусочками(приблизно 0,5 см шириною). Білу частину лука-порею тонко нарізати кільцями.
    Коли картопля буде майже готовий, розтопити половину вершкового масла на сковороді, обсмажити цибулю-порей до м'якості, постійно помішуючи, приблизно, протягом 5-6 хвилин.
    Додати хрін, шматочки скумбрії та лимонний сік. Перемішати, вимкнути газ.
    Готовий картопля розрізати навпіл, але не до кінця. Розпушити вилкою, додати шматочок вершкового масла, збити до стану пюре, посолити. Наповнити картоплю начинкою, і подавати в гарячому вигляді.
    Фото і рецепт: horo6aya

  • Інгредієнти:
    2 зубчики часнику,
    1 цибулина,
    300 г спагетті,
    1 болгарський перець,
    5-7 печериць,
    50 мл соєвого соусу,
    200 г білокачанної капусти,
    свіжа зелень.
    Приготування:
    Часник і цибулю дрібно нашаткувати і обсмажити на рослинній олії.
    Додати скибочками порізаний перець і гриби. Помішуючи обсмажувати 2-3 хвилини.
    Додати нашинковану капусту. Обсмажувати ще 2-3 хвилини.
    Коли овочі стануть м'якими додайте соєвий соус.
    Спагетті відварити в трохи підсоленій воді до готовності.
    Відкинути на друшляк і викласти до овочів.
    Добре перемішати, посипати дрібно посіченої зеленню.
    Потримати на вогні ще пару хвилин і викласти на блюдо.
    Приємного апетиту!

  • Під смішною назвою ховається не що інше, як галушки, родом з Італії. Там їх готують із сиру, хліба, рису, але з картоплі найпопулярніші. Приготувавши ньокі, їх можна заморозити, тому має сенс готувати із запасом.
    Ньокі будуть відмінною заміною макаронів. До них підійде будь-який соус, який підійшов би до пасті. Секрет у тому, щоб галушки були легкими і ніжними, а соус насиченим і яскравим, зі свіжих помідорів, наприклад.
    Інгредієнти:
    1200 г картоплі
    300 г борошна
    2 яйця
    сіль
    2 середніх помідори
    половина ріпчатої цибулі
    1 зубчік часнику
    25 г вершкового масла
    невеликий пучок петрушки
    оливкова олія
    сіль і мелений чорний перець
    Картоплю для ньокі можна зварити, але я люблю його запікати. Це допомагає позбавитися від зайвої вологи і смак більш насичений. Не очищаючи, помийте та витріть насухо кожну картоплину.
    Запікайте в розігрітій до 200°C духовці 30-40 хвилин, в залежності від розміру картоплин. Потім вийміть з духовки і остудіть. Очистити запечена картопля не складе праці, шкірка відшарувалася в процесі запікання.
    Для того, щоб перетворити картоплю в тісто, його необхідно подрібнити. Це можна зробити товкачем для картопляного пюре, але я рекомендую спочатку натерти картоплю на крупній тертці.
    Це все здається великою і складною роботою, але насправді все дуже швидко. Результат буде коштувати того, і, можливо, незабаром у вас з'явиться бажання приготувати це знову. Але місити тісто вже не доведеться, адже ви заморозили частина ньокі з минулого разу!
    Отже, змішайте картопля з щедрою дрібкою солі і яйцями у великій мисці або каструлі. Слідом вмішайте борошно. Як тільки суміш стане більш або менш єдина, покладіть її на присипану борошном робочу поверхню.
    Вимішуйте тісто 5-7 хвилин, доки воно не стане однорідною і еластичним. Відриваючи потроху, скрутіть з тіста ковбаски і наріжте їх на галушки найбільш близького вашому серцю розміру.
    При бажанні, можна злегка натиснути на кожну галушку зворотною стороною вилки, щоб вийшла ребриста поверхня. Не тільки виглядає симпатично, але і добре «затримує» на собі соус.
    Закип'ятіть воду у великій каструлі і посоліть. Відваріть ньокі, поки вони не спливуть. Потім, обсушіть на серветці.
    На цьому етапі їх можна заморозити, щоб потім просто розігріти з в киплячій воді. У такому випадку, після варіння остудіть ньокі в холодній воді, потім обсушіть.
    Якщо ви готуєте ньокі зараз, розтопіть трохи вершкового масла на середньому вогні на сковороді. Шумівкою перемістіть галушки з киплячої води в шипляче масло.
    Готуйте 1-2 хвилини, потім додайте дрібно посічені цибулю і часник. Ще через 3-4 хвилини додайте довільним чином порубану помідор. Посоліть, поперчіть, готуйте ще 3 хвилини і подавайте, додавши зелені, при бажанні.
    Я закликаю вас спробувати ньокі, це цікаво, весело і смачно. Вони чудово підуть з м'ясним соусом, або з вершковим з грибами.
    Нехай макарони постоять поки на полиці. Замініть їх у своїй свідомості на ньокі. Ви здивуєтеся, наскільки яскраво кожне блюдо заграє новими фарбами.
    Фото і рецепт: Петро Голавский

  • Інгредієнти:
    морква - 3 шт.
    молоко - 1 склянка
    сир - 2 ст. ложки
    крупа манна - 2 ст. ложки
    яйця - 2 шт.
    цукор - 1 ст. ложка
    масло вершкове - 1 ст. ложка
    сметана - 3 ст. ложки
    Приготування:
    Моркву натріть на тертці, залийте молоком, додайте масло, цукор і готуйте під кришкою 5-6 хвилин при повній потужності.
    Додати манну крупу, збиті яйця, сир і перемішайте.
    Отриману масу викладіть в змащену маслом форму, змастіть частиною сметани і запікайте при середньої потужності і включеному грилі до утворення рум'яної скоринки.
    Приємного апетиту!

  • Рецепт коржів, який народився у нас у родині якось спонтанно. Дуже швидке і, при цьому, смачна страва! Це мій перший рецепт, так що не судіть строго.
    Інгредієнти:
    Борошно (для коржів) - 300 г
    Яйце (для коржів) - 2 шт
    Олія для смаження коржів)
    Сир твердий (для начинки) - 200 г
    Сир (для начинки) - 300 г
    Помідор (для начинки) - 2 шт
    Зелень (для начинки)
    Спеції (сіль, перець)
    Приготування:
    Для початку замісимо тісто для млинців - борошно, яйця і трішки води. Можна робити будь-який пельменне тісто по коханій Вами рецептом!
    Вимішуємо тісто. Катаємо коржики. Вони повинні бути приблизно з тарілку і, бажано, чим тонше, тим краще.
    Смажимо коржі на розпеченій пательні з невеликим кількістю масла. Насправді, коржі повинні вийти більш «загорілими», я просто побоялася їх пересмажити.
    Перша частина готова! Тепер візьмемося за начинку! Дрібно натираємо сыр.К сиру додаємо сир, дрібно посічену зелень і не забуваємо посолити і поперчити за смаком.
    Нарізаємо помидорку полосочками.Возьмемся за збірку. На половину коржики з одного краю розкладаємо начинку, по краю на сир, кладемо помидорку. Загортаємо в тугий рулет.
    Повторюємо всі з іншими коржами. Наше страва практично готове, залишається тільки перед подачею на хвилинку поставити коржі мікрохвильовку - щоб сир подплавился.
    Приємного Вам апетиту!
    Фото і рецепт: Pava_Korolevna

  • СКЛАД:
    3 великі картоплини (500~600г),
    2 банки консервованої квасолі,
    1 яйце,
    1 зубчік часнику,
    пучок кропу,
    1~2 ч ложки крохмалю,
    перець, щіпка солі,
    1/3 склянки борошна або панірувальних сухарів,
    4 ст ложки рослинної олії для смаження
    Приготування:
    Картоплю очистити, довільно нарізати і відварити в невеликій кількості підсоленої води до м'якості.
    З квасолі злити всю рідину. Перекласти в глибоку миску і розім'яти товкачиком до стану пюре.
    В миску з розім'ятої квасолею покласти гарячу картоплю. Розім'яти і перемішати.
    Спробувати отриману масу на смак і при необхідності подсолить.Положить яйце, дрібно порізаний кріп, перець і крохмаль.
    Перемішати до рівномірного розподілу кропу. В тарілку насипати борошно або панірувальні сухарі.
    Класти в борошно по одній столовій ложці суміші і обвалювати з усіх боків.
    Руками сформувати круглі або довгасті котлети і дати їм полежати 5 хвилин, щоб панірування щільніше пристала.
    У сковороді на вогні трохи нижче середнього розігріти 2 столові ложки рослинної олії.
    Обсмажувати котлети з двох боків до утворення рум'яної скоринки - приблизно по 3~4 хвилини з кожного боку, в залежності від розміру котлет.
    Після приготування першої партії котлет додати в сковороду ще 2 столові ложки масла і посмажити другу порцію.
    Подавати котлети бажано зі сметанним соусом: сметана + кріп + часник + сіль.
    Вихід: 12~15 котлет