Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Перший день Масляної почну з ажурних млинців з дріжджового тіста. Спочатку поставила опару, і коли тісто двічі піднялося, швидко влила трохи більше склянки крутого кип ’ ятку. Результат - тонкі ажурні млинці, які можна з'їсти відразу, а можна начинити, наприклад, яблуками або сиром.
    Інгредієнти:
    борошно - 400г;
    молоко - 1л;
    яйце - 1 шт.;
    свіжі дріжджі - 30г (або 1/2 пакетика сухих);
    цукор - 2 ч.л.;
    сіль - 1 щіпка;
    вода (окріп) - 100-300 мл.
    Приготування:
    ємності, в якій будете замішувати тісто для млинців, розкришити дріжджі, влити тепле молоко, додати цукор, сіль. Засипати борошно і розмішати, щоб вийшло однорідне тісто.
    Накрити рушником і поставити в тепле місце. Коли об'єм тіста збільшиться в 2 рази, додати трохи збите яйце. Розмішати, накрити рушником і поставити в тепле місце ще приблизно на 1 годину.
    Коли тісто повторно підніметься, влити, не забуваючи розмішувати тісто, приблизно 300 мл кип ’ ятку (тісто повинно бути як нежирна сметана, тому, можливо, Вам буде потрібно менше окропу).
    Розігріти суху сковороду. Змастити олією. Налийте на сковороду половинку ковша тіста і смажити близько 1 хвилини.
    Перевернути млинець і смажити ще кілька секунд. Готово. Можна їсти. Зі сметаною, медом або приготувати начинку.
    Фото і рецепт: Олена Покровська