Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Торт дуже солодкий. І дуже смачний. Маленького шматочка з чаєм буде досить кожного споживача. Яблука на торт необхідно брати кислих сортів, щоб вони не загубилися в солодкому смаку тіста і безе. Антонівка - в самий раз. Це зовсім не шарлотка. Але такий солодкий яблучний пиріг теж має право на існування. Ласунам такий варіант сподобається навіть більше.
    Інгредієнти для тіста:
    * борошно пшеничне - 150 г;
    * цукровий пісок - 100 г;
    * вершкове масло - 100 г;
    * жовток - 3 яєць;
    * крохмаль - 50 г;
    * розпушувач -11 м (1 пакетик);
    для начинки:
    * яблука кислих сортів - 3-4 штуки;
    для безе:
    * білок - від 3-х яєць;
    * цукровий пісок - 150 г.
    Відокремити жовтки від білків, білки прибрати в холодильник.
    Приготувати пісочне тісто. Вершкове масло кімнатної температури розтерти з цукром, додати жовтки, борошно, крохмаль, розпушувач і швидко замісити тісто. У рознімній формі розподілити руками тісто по дну і стінок. Прибрати форму з тістом в холодильник.
    Яблука очистити від шкірки і серцевини, потім нарізати на шматочки. Дістати з холодильника форму з тістом, проткнути вилкою тісто в декількох місцях і красиво викласти шматочки яблук. Випікати в духовці при температурі 230 градусів 15 хвилин.
    Приготувати цукровий «сніг» - так я назвала солодкий наповнювач пирога. Дістати з холодильника білки і збити міксером спочатку на невеликій швидкості, потім поступово додаючи цукор збільшити швидкість збивання. Збивати до утворення стійких пік.
    Через 15 хвилин дістати пиріг з духового шкафа, зменшити температуру в духовці до 150 градусів. На пиріг викласти збиті з цукровим піском білки.
    Поставити випікатися на 12-15 хвилин в духовку до красивої золотистої скориночки.
    Солодкий яблучний пиріг охолодити і подати до чаю.
    Автор: Господиня