Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Десерти я готую нечасто, з усіх солодощів віддаючи перевагу гіркого шоколаду. Але якщо вже доходить до солодкої випічки, я вибираю щось на зразок цього морквяного торта, смачне і не надто складне в приготуванні.
    Вважається, що морквяні торти вперше стали готувати в Швеції, в Середні століття, коли цукор був доріг, у той час як у моркві - найсолодшому з усіх овочів, не рахуючи цукрового буряка - не бракувало. В наші дні цукор перестав бути дефіцитом, так що нинішній морквяний торт сподобається будь-якому ласунці.
    8 порцій
    300 р. борошна
    2 скл. цукру + пакетик ванільного цукру
    2 ч.л. кориці
    1 ч.л. солі
    1 ч.л. розпушувача
    1/2 ч.л. соди
    4 яйця
    250 мл рослинної олії
    200 г моркви
    пригорща горіхів пекао або волоських (при бажанні)
    для глазурі:
    90 г вершкового масла
    200 г вершкового сиру
    40 г цукрової пудри
    Приготування:
    Якщо ви вирішили використовувати горіхи - відкладіть кілька для прикраси і дрібно посічіть інші. У великій мисці змішайте борошно, цукор, корицю, сіль, розпушувач і соду, погашену парою крапель оцту або лимонного соку.
    В окремій ємності як слід збийте яйця з рослинним маслом, замішати в цю суміш морква, натерту на дрібній терці, а потім вилийте в миску з борошном і іншими сипучими інгредієнтами. Додайте горіхи.
    Ніжно, але рішуче розмішайте вміст миски і перекладіть у форму для пирогів, після чого випікайте при температурі 150 градусів.
    Через 1 годину 20 хвилин перевірте готовність - тонка спиця, воткнутая в центр пирога, повинна вийти сухою - і дістаньте форму з духовки. Вийнявши пиріг з форми, дайте йому охолонути.
    Розітріть масло кімнатної температури з вершковим сиром (наприклад, сиром Філадельфія) і цукровою пудрою, щоб отримати глазур.
    Нанесіть глазур на поверхню остиглого пирога, прикрасьте тим, що є під рукою (в моєму випадку це пелюстки мигдалю і цілі горіхи пекао) і поставте морквяний торт в холодильник хоча б на півгодини, щоб глазур встигла застигнути.
    Приємного чаювання!
    Фото і рецет Олексій Онєгін