Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Дуже смачні м'які вафлі, їх можна подавати соло з різними добавками або використовувати вафлі як коржів для десертних тортиків. Рецепт для вафельниці, яка випікає товсті вафлі.
    Інгредієнти:
    * Яйце - 2 шт
    * Цукор - 150 г
    * Борошно - 200 г
    * Ванільний цукор - 1 пакет
    * Вода (гаряча) - 6 ст. л.
    * Розпушувач тесту - 6 г
    * Масло вершкове - 50 г
    * Сік лимонний (кілька крапель)
    * Цукрова пудра (для подачі, за бажанням)
    Приготування:
    Яйця потрібно розділити на жовтки і білки. Збиваємо жовтки і 6 ст.л. гарячої води до піни, додаємо 2/3 потрібного кол-ва цукру і ванільний цукор. Збиваємо до консистенції крему. Додамо кілька крапель лимонного соку. Акуратно перемішати.
    Білки збиваємо у великій мисці до стану густої піни, потім, продовжуючи збивати, додаємо цукор, що залишився. Збиваємо до піків.
    Просіваємо борошно з розпушувачем. До білків додаємо збиту жовткову масу, акуратно перемішуємо. Додаємо акуратно борошно, перемішуємо ніжно, але добре, як би зверху вниз. Поступово додамо розтоплене і охолоджене масло.
    Масу ретельно перемішуємо й випікаємо вафлі згідно інструкції до вафельниці.
    Я подавала на цей раз з чудовим джемом з чорної смородини. Можна подавати з фруктами з компоту, з морозивом, з будь-яким кремом, з цукровою пудрою, з шоколадом, загалом, як підкаже фантазія.
    Можна прокласти кремом і прикрасити - вийде чудовий і швидкий у приготуванні тортик.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ируня