Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Торт без вычурностей, для домашнього чаювання. Готується дуже просто.Тесто м'яке, просочене вологою з крему. Крем солодкий, з кислуватим відтінком. Дуже красиво виглядають бордові смуги в білому тесте.Чем більше кількість коржів у торті, тим смачніше і красивіше він буде.
    СКЛАД:
    ТІСТО
    4 яйця,
    0,5 склянки цукру,
    ~3/4 склянки борошна,
    1,5 год ложки розпушувача,
    ванілін
    КРЕМ
    300г злив без кісточок,
    2 яйця,
    0,5 склянки цукру,
    70г вершкового масла,
    1 ст. ложка крохмалю (8г)
    Тісто
    Яйця збити міксером з цукром, ваніліном і разрыхлителем.Вмешать борошно. Повинне вийти густе тісто, що ллється товстої стрічкою.
    Якщо тісто жидковато, то додати ще 1 столову ложку борошна. Дно форми d=22см змастити маслом або застелити папером для випічки.
    Вилити тісто. Форму затягнути фольгою. Поставити в розігріту до t=220|C духовку на 45~50 хвилин. Готовий корж вийняти з духовки і остудити.
    Крем
    Сливи збити в блендері з яйцями, цукром та крохмалем. Чим кисліша сливи, тим більше потрібно покласти цукру.
    Якщо немає блендера, то пропустити сливи через м'ясорубку, а потім змішати з іншими продуктами.
    Отримане пюре перелити в каструльку і поставити на середній вогонь. При постійному помішуванні довести до загустіння.
    Колір крему залежить від сорту злив. Якщо крем вийшов бурого кольору, то можна додати кілька крапель червоного харчового барвника.
    При бажанні для аромату в крем можна додати 1 столову ложку коньяку.
    загустілий крем покласти вершкове масло і розмішати до його рівномірного розподілу.
    Зборка торта
    Остиглий корж розрізати горизонтально на 3, а краще на 4 або 5 частей.Собрать торт, промазуючи коржі теплим кремом.
    Якщо корж вдалося розрізати тільки на 2 товсті частини, то їх краще змочити просоченням, а потім вже промащувати кремом.
    Поставити торт в холодильник на ніч для просочування.