Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Шикарний рулет! Рекомендую приготувати!
    Тісто приємне, пластичне, з тонким ароматом кави. Крупинки шоколаду доповнюють смак і аромат, не перебиваючи кавову нотку.Крем дуже ніжний, м'який. У невесомом кремі дуже цікаво відчуваються вологі кислуваті ягоди вишні, підсилюючи чарівний смак рулету.
    Вершки для крему в цей раз я купила в магазині. Вони дуже сильно відрізняються від сільських, які я найчастіше використовую. Крем з них виходить більш повітряний, легкий і не такий жирний.
    СКЛАД:
    ТІСТО
    1 ст ложка води, 2 ч. ложки розчинної кави, 4 яйця, 0,5 склянки цукру, 50 г крохмалю, 2/3 склянки борошна (~100г), 100г шоколаду, 1,5 год ложки розпушувача, ванілін
    КРЕМ
    200~250г вишні без кісточок, 300~350г 33~35% вершків, 0,5 склянки цукрової пудри, при бажанні - 1~2 ч ложки коньяку
    Тісто
    Шоколад натерти на крупній тертці і покласти в морозильник.
    В миску насипати розчинну каву і розвести його гарячої водой.Положить туди ж яйця і всипати цукор.
    Збити міксером до пінистого стану.
    Підмішати шоколадну стружку.
    Всипати суміш крохмалю, борошна, розпушувача та ваніліну. Размешать.Должно вийти не дуже рідке, але легко тісто, що ллється.
    Лист розміром 37х32см застелити буимгой для випічки.
    Вилити тісто і розрівняти рівним шаром.
    Поставити в заздалегідь розігріту до t=200~220|C духовку на 5~7 хвилин.
    Вийняти лист з духовки і відразу ж згорнути корж в рулет разом з папером.
    При загвинчуванні користуватися прихватками або рушником, щоб не обпектися.
    Залишити корж у згорнутому стані поки він не охолоне до теплого.
    Розгорнути корж, відокремити папір і залишити охолонути до кімнатної температури.
    Якщо потрібно, щоб рулет був соковитим, то просочити корж невеликою кількістю вишневого/апельсинового соку або солодким чаєм з коньяком або солодким молоком з ваніллю.
    Але це не обов'язково.
    Крем
    Холодні вершки збити з цукровою пудрою в тверду масу.
    Для закріплення і для аромату можна додати 1~2 чайні ложки коньяку.
    Формування рулету
    На корж намазати дві третини крему, не доходячи 2~3см до обох довгих країв.
    Поверх крему розкласти вишню.
    Якщо використовується заморожена вишня, то її потрібно попередньо розморозити і відкинути на друшляк, щоб стек сік.
    Обережно, щоб не здавлювати, згорнути рулет, викласти на блюдо швом вниз і обмазати кремом, що залишився.
    Зверху рулет можна прикрасити ягодами вишні та шоколадом.
    Подавати можна відразу, але краще дати рулету настоятися в холодильнику.